Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Waarom je lang vrijgezel kunt blijven wanneer je in een tweelingziel-proces zit

vrijgezel tweelingziel -proces

Leestijd: 3 min.

Wanneer je een tweelingziel hebt ontmoet, kan jou dat in een intens transformatieproces zetten. Misschien weet je in het begin niet wat je overkomt en kan je flink in de war zijn. Soms heeft het zelfs jaren nodig om te begrijpen dat je in een tweelingzielverbinding zit en lees je vervolgens alles wat los en vast zit over dit onderwerp. Je zoekt een verklaring voor alle aparte verschijnselen en “toevalligheden” en een bevestiging dat je toch echt niet gek aan het worden bent. En dit kan een eenzaam proces zijn en begrijpt jouw omgeving vaak niet wat er aan de hand is. Maar wat als je na een lange tijd erachter komt dat het niet direct lukt om de relatie op een 3D (aards) niveau aan te gaan met je tweelingziel? Wat is dan het juiste om te doen? Blijf je vrijgezel of bij je huidige partner? Sta je open voor iemand anders? Of lukt het sowieso wel om een andere relatie aan te gaan met iemand anders dan jouw tweelingziel? Je kunt je vervolgens afvragen waarom je lang vrijgezel kunt blijven wanneer je in een tweelingziel -proces zit.
We leggen in dit artikel uit hoe dit proces in grote lijnen kan verlopen, erbij zeggend dat het voor iedereen weer anders kan zijn. Niet één tweelingziel-proces is hetzelfde!

De ontmoeting met je tweelingziel

“Dit is het mooiste wat me ooit overkomen is!” Voor velen is dit een herkenbaar gevoel wanneer ze hun tweelingziel hebben ontmoet en de verliefdheid, verbinding en (seksuele) aantrekkingskracht zo sterk is dat het hun hele leven beheerst. Daarbij lijkt alles mooier, beter en het leven heeft weer zin. En wanneer je bij je tweelingziel bent voelt dit als thuiskomen en kan je een totale rust ervaren. Maar dan komt het: je merkt dat jullie gevoeligheid toeneemt en ook hiermee onverwerkte emoties uit het verleden en vorige levens naar boven komen. Je weet elkaar immers onbewust in zoveel pijnstukken te raken, dat je ruimte nodig hebt en even los moet komen van elkaar. En kan je vervolgens het proces van aantrekken en afstoten ervaren.

De breake-up

Het uit elkaar gaan van tweelingzielen kan soms met veel drama en heftigheid gaan doordat emoties zo intens beleefd worden. Jouw tweelingziel kan jou diep raken in jouw pijn. De ene tweelingziel reageert daarop door alle mogelijke communicatiekanalen te blokkeren, terwijl de ander weg wil rennen/vluchten in een andere relatie. Maar ook kan “de stalker” in jou of je tweelingziel naar boven komen. Het kan een onzekere tijd zijn waarin je niet weet of en wanneer je je tweelingziel nog gaat zien. En kan dit tevens veel emoties naar boven halen. Vooral diep verdriet van het afgescheiden zijn van elkaar, boosheid en bindings- en verlatingsangst.

Het besef dat je aan jezelf mag werken

De vele emoties die naar boven komen kunnen jou het inzicht geven dat er nog veel onverwerkte pijn kan zitten waar je aandacht aan mag besteden. Je komt in een fase terecht, waarin je je kunt beseffen dat je tweelingziel nog een tijdje uit beeld kan blijven en jij aandacht mag besteden aan ongeheelde kindstukken en traumatische ervaringen uit het verleden. Je wilt meer een balans vinden in jezelf, zodat je niet elke keer geraakt wordt door jouw tweelingziel.

Twijfel: moet je wachten op je tweelingziel?

Mogelijk krijg je het gevoel dat je op je tweelingziel wilt wachten, terwijl jij de tijd neemt om aan jezelf te werken. Zelfs wanneer jij of je tweelingziel met een andere partner samen is. Het is immers moeilijk om elkaar los te laten, je blijft elkaar steeds voelen. Maar naarmate de tijd verstrijkt en er weinig tot geen ontwikkelingen zijn, kun je toch gaan twijfelen of je je tweelingziel niet helemáál moet gaan loslaten.

Ik wil niet meer vrijgezel zijn!

Mogelijk hak je de knoop door! Wanneer je vrijgezel bent wil je misschien niet meer alleen blijven of wil je graag een gezin met kinderen starten. Je verdient immers ook liefde en kan je naar een arm om je heen verlangen. Dus kun je besluiten om jouw tweelingziel even te laten voor wat het is en weer te gaan daten. Maar kan je uiteindelijk ook beseffen dat niemand kan tippen aan de diepe liefde, die jij voelt met je tweelingziel. En mogelijk voel je diep in je hart dat het moeilijk is om open te staan voor iemand anders, waardoor je er voor kunt kiezen om toch alleen te blijven.

Iemand anders kan het proces tussen jou en jouw tweelingziel verstoren

Het doel van deze seperatie en het alleen zijn tijdens het tweelingziel-proces

Het kan moeilijk zijn om alleen te zijn, maar dwingt deze situatie jou om naar diepere lagen te gaan, oude pijn te helen, zodat je tenslotte meer de balans in jezelf vindt. Mogelijk voel je dan geen behoefte meer om een leegte in jezelf op te vullen. Ook geeft deze situatie jou de ruimte om jouw tweelingziel op een energetisch niveau te helpen helen. En dit proces kan best vermoeiend en zwaar zijn. Veel tweelingzielen hebben namelijk op een collectief niveau ervoor gekozen, om het helingsproces tussen hen te versnellen. En kan het beter zijn dat hier geen andere persoon tussen komt. Dit kan immer het proces tussen jou en je tweelingziel verstoren en vertragen. Het op afstand helpen van je tweelingziel kan daarom voelen als een opoffering. Je kunt je meer moe voelen, last hebben van lichamelijke klachten, die je hebt overgenomen van je tweelingziel en door allerlei emoties heen gaan. Neem dan ook de rust en tijd om jouw energie in balans te houden en het verwerkingsproces de ruimte te geven. Zorg goed en ben lief voor jezelf. Het zoeken naar een balans in jezelf is erg belangrijk!

Tweelingzielen helpen elkaars pijn te helen

Dit proces waarin je jezelf en je tweelingziel op afstand helpt te helen kan jaren duren. Maar waarna een aantal groepen tweelingzielen op zielsniveau hebben besloten om zich gaan herenigen en hun zielsmissie uit te gaan dragen. En wanneer ze hiervoor gekozen hebben, is er geen weg meer terug. Daarom zullen er de komende jaren veel ontwikkelingen plaatsvinden tussen tweelingzielen, dat hen zal helpen om een zeker evenwicht in zichzelf te vinden en dichterbij elkaar te komen.

Je mag erop vertrouwen dat het (gedeeltelijk) transformeren van de blokkades van je tweelingziel niet voor niks zal zijn. Je zult zien dat jouw harde werk zich zal lonen in de toekomst.


Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email