Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Orakelkaarten over de liefde

Tweelingzielen

In deze opstijgende tijdsdimensie ontmoeten steeds meer mensen hun tweelingziel om een bijzondere spirituele ontwikkeling door te maken, waarin ze een bewustzijnsverruiming ervaren, karma inlossen en zich los weten te maken van onverwerkte emoties en beperkende overtuigingen, met uiteindelijk het doel weer samen te kunnen smelten met hun tweelingziel. Deze relaties kunnen hevige emoties losmaken en een grote impact hebben op je leven. De specifieke problemen, die deze relaties met zich meebrengen, maken het vaak moeilijk om daadwerkelijk langdurig bij elkaar te zijn. Het kan zijn dat er bij één van de twee of bij beiden bindings- en/of verlatingsangst speelt of een diepe boosheid of verdriet door onverwerkte trauma’s uit hun verleden/vorige levens. Door deze onverwerkte emoties kan het moeilijk zijn voor hen om een volledige verbinding aan te gaan met zichzelf en elkaar. Er kan aantrek- en afstootgedrag ontstaan, wat veel verdriet en onzekerheid met zich mee kan brengen.

Het verschil tussen tweelingzielen en soulmates

Wanneer je iemand hebt ontmoet, waarbij je een grote aantrekkingskracht ervaart en die je maar niet uit je hoofd kunt zetten, kan je je afvragen of hij of zij jouw tweelingziel is. Om hier meer duidelijkheid over te krijgen, beschrijven we hieronder wat in grote lijnen het verschil is tussen een soulmate- en tweelingzielrelatie.

Tweelingzielen zijn ontstaan uit één ziel, die gesplitst is in één of meerdere delen. En die ieder één dezelfde Hogere Zelf delen. Een soulmate daarentegen is een ziel, die een onderdeel is van een grotere groep zielen, bestaande uit wel meer dan honderden zielen, die we de zielenfamilie of zielengroep noemen. Een soulmate kan de rol van levenspartner, vriend(in), familie, kennis enz. binnen jouw leven vervullen.

Doordat tweelingzielen ontstaan zijn uit één ziel, is de (seksuele) aantrekkingskracht veel groter dan tussen soulmates. Je kunt in de relatie met je tweelingziel een lange periode ervaren waarin de aantrekkingskracht met hem of haar je leven beheerst. Dit is meer dan een gewone verliefdheid.

tweelingzielen

Met verschillende leden van jouw zielenfamilie, soulmates, heb je vaak meerdere levens gedeeld, waardoor er een diepe, onderlinge band is opgebouwd. Een tweelingziel ben je ook vaak tegengekomen in vorige levens, waardoor je dit gevoel ook met je tweelingziel hebt. Alleen zijn de ervaringen met een tweelingziel vaak heftiger geweest in vorige levens, omdat jullie band vele malen dieper reikt en dit voor pijnlijkere ervaringen kan hebben gezorgd.

Zowel een soulmate als een tweelingziel leert je veel over zelfliefde, werk je karma mee uit en deel je dezelfde ervaringen mee. Relaties tussen soulmates worden vaak gevormd door de zoektocht naar emotionele en/of financiële veiligheid en hebben vaak een wat rustiger verloop. Ze zijn bijv. geschikt om een gezin binnen te starten. De relatie met je tweelingziel daarentegen is vele malen intenser en is gebaseerd op onvoorwaardelijke liefde. Deze relatie is zo intens, dat het jouw diepste emoties losmaakt en kan jouw leven totaal op zijn kop zetten.

Daarnaast weet je vaak niet dat je zo’n diepe onvoorwaardelijke liefde kunt voelen voor iemand, totdat je je tweelingziel tegenkomt. Het voelt magisch! De tweelingzielverbinding stimuleert je om “heel” te worden in jezelf, los te laten wat losgelaten mag worden en relaties aan te gaan op basis van liefde, wederzijds respect en gelijkwaardigheid i.p.v. afhankelijkheid.

De verbinding met je tweelingziel is zo sterk, dat je deze persoon moeilijk kunt loslaten. Wanneer een relatie met een soulmate voorbij is, weet je deze los te laten na een aantal dagen/weken/maanden. Maar een tweelingzielverbinding blijft bestaan en zal deze persoon altijd een rol spelen in jouw gevoelsleven. Oftewel, deze persoon gaat nooit (helemaal) uit je gedachten. Zelfs niet na tientallen jaren.

Nog een verschil tussen soulmates en tweelingzielen is dat tweelingzielen een sterk gevoel van bindings- en verlatingsangst kunnen ervaren. In wezen hebben deze angsten hun oorsprong in het afgescheiden worden van elkaar bij de splitsing van één ziel in twee of meerdere delen; de afsplitsing van de bron van liefde. Deze angst kan ook bestaan tussen soulmates, maar is sterker tussen tweelingzielen.

Daarnaast zien we vaak dat een tweelingzielrelatie niet lineair is. Na het samenkomen van tweelingzielen, ontstaat er vaak een periode van (tijdelijke) verwijdering waarna ze weer terug in contact komen. De veranderingen die plaatsvinden op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau kunnen zo heftig zijn, dat zij regelmatig afstand nodig hebben om alles te kunnen verwerken. Een proces wat jaren kan duren. Iets wat vaak niet speelt in een soulmaterelatie.

Kenmerken van een tweelingzielrelatie

Wanneer je in een tweelingzielproces zit kan je dit herkennen aan een aantal kenmerken:

 • Tekens ontvangen.
  Je kunt vanuit het universum tekens krijgen over je tweelingziel, voordat je elkaar ontmoet hebt en tijdens jullie bewuste verbinding. Zo kun je bijv. zijn of haar naam telkens tegenkomen. Liedjes kunnen in je hoofd opkomen en kan de tekst iets te zeggen hebben over het proces met jouw tweelingziel.
 • Dubbele getallen zien
  Nog een kenmerk van dat jij in een tweelingzielverbinding zit is, dat je veel dubbele getallen kunt zien. Zo zie je dubbele getallen op je telefoon, wekker, de kilometerstand van je auto, nummerborden enz.
 • Gelijkenissen in geboortedatum
  Jij en jouw tweelingzielen kunnen qua geboortedatum dicht bij elkaar liggen. Of komen dezelfe cijfers van jouw geboortedatum in de geboortedatum van jouw tweelingziel voor. Daarnaast kan het ook zijn dat (een gedeelte van) de geboortedatum van jouw tweelingziel overeenkomt met die van een familielid. 
 • Emotioneel in de war.
  Je kunt emotioneel in de war zijn. Dit komt doordat je in een hogere trilling komt na de ontmoeting met je tweelingziel, wat emotionele blokkades los kan maken. Maar ook staan jouw chakra’s open en voel je emoties en gevoelens van jouw tweelingziel, die soms moeilijk te onderscheiden zijn van jezelf.
 • Angst de ander te verliezen
  Je kunt een diepe angst ervaren de ander kwijt te raken. Vaak heb je veel levens samen doorgemaakt, waarin het bijv. door uiterlijke omstandigheden moeilijk was om bij elkaar te komen, zoals door standsverschil. Je kunt hebben meegemaakt dat jouw tweelingziel vroegtijdig overleed of overleed hij/zij door ziekte of oorlog enz. En brachten deze ervaringen veel emoties met zich mee.
 • Hormonale veranderingen.
  Hormonale veranderingen kunnen plaatsvinden, waardoor je je jonger kunt voelen en er jonger uit kunt gaan zien. Ook kan het zijn dat je gaat schommelen in gewicht en afvalt, aankomt of overtollig vocht verliest.
 • Wisselende stemmingen.
  Je kunt je tweelingziel voelen op afstand. Door de verbinding met je tweelingziel kun je dus zijn of haar stemmingen overnemen en kun je je plotseling somber, chagrijnig, geïrriteerd, angstig, onzeker, jaloers enz. voelen. En dat kan verwarrend zijn: zijn deze emoties nu van jou of van de ander?.
 • Fysieke gelijkenis.
  Er kunnen fysieke gelijkenissen ontstaan die sterker worden naarmate je langer bij elkaar bent.
 • Aantrekkingskracht.
  Er kan een sterke fysieke aantrekkingskracht en verliefdheid zijn, terwijl uiterlijk, afkomst of leeftijd geen rol speelt. Het kan echter ook zijn dat de verliefdheid pas in een later stadium ontstaat.
 • Onbewust tweelingziel hebben ontmoet.
  Je kunt ook je tweelingziel al ontmoet hebben, terwijl het besef daarvan er nog niet is, maar wel alle fysieke en emotionele veranderingen ervaren.
 • Veranderende behoeften.
  Niet meer tevreden zijn met je huidige leven en/of relatie na de ontmoeting, omdat je voelt dat het ook anders kan en jouw behoeften veranderen door de veranderingen die je doormaakt.
 • Onbegrip omgeving.
  Je “omgeving” begrijpt niet altijd wat je in je tweelingziel ziet door de vele verschillen en problemen die er kunnen zijn. En er wordt vaak tegen je gezegd dat je hem of haar maar moet vergeten, wat vervolgens niet lukt.
 • Versterkte intuïtie.
  Je intuïtie wordt sterker en paranormale gaven worden in versneld tempo ontwikkeld. Je kunt ook meer dromen en dromen ervaren met een betekenis.
 • Lichamelijke klachten
  Je kunt last krijgen van elkaars lichamelijke klachten. Als bij de één bijv. zijn of haar rug pijn doet, kan de ander deze klachten ook overnemen.
 • Willen samensmelten.
  Je “één” voelen met de ander en een sterke behoefte voelen om bij de ander te zijn en samen te willen smelten.
 • Voorbereidingsfase.
  Vaak heb je, als voorbereiding op de ontmoeting met je tweelingziel, een voorbereidingsfase meegemaakt. Dit kan zijn een periode waarin je bijv. een burn-out hebt gehad en/of intensief aan jezelf hebt gewerkt.
 • Ingevingen over zielsmissie.
  Je kunt ingevingen krijgen over wat jij graag in de toekomst wilt realiseren met je tweelingziel wanneer jullie een gemeenschappelijke zielsmissie hebben.

Aantrekken en afstoten

Eén van de problemen die tweelingzielen ervaren is dat ze moeite hebben met het vinden van een balans in hun relatie. En hebben vaak te maken met aantrek- en afstootgedrag dat gepaard gaat met veel emoties.

tweelingzielen lichtreizen

De magnetische aantrekkingskracht tussen tweelingzielen kan heel sterk voelbaar zijn. En voelen zij op afstand een verlangen om bij elkaar te zijn. Wanneer ze vervolgens fysiek bij elkaar zijn, voelt het als een thuiskomen. Alsof je je één voelt met de ander. Maar kunnen zij ook op den duur in situaties komen waarbij diepliggende, onverwerkte emoties naar boven komen. Tweelingzielen kunnen elkaar triggeren in elkaars diepste pijnstukken. Zo kan er onopgeloste boosheid en verdriet naar boven willen komen uit jouw verleden. Of ervaar je een diepe angst om jouw tweelingziel te verliezen. Deze emoties kunnen ook (gedeeltelijk) uit vorige levens komen. Zie voor meer informatie de topic “Invloed van vorige levens op het nu”.
Wanneer tweelingzielen niet de emoties durven te doorvoelen, stoten tweelingzielen elkaar af. Dit kan zowel actief (in woorden, wegduwen, weglopen) als passief, waarbij men de ander negeert en ontwijkt, in een karmische relatie blijft of vreemdgaat om de relatie te saboteren.

Wanneer één van de twee vlucht, doordat hij of zij veel last heeft van deze onverwerkte emoties, kan dat frustrerend zijn voor de ander, omdat die ander dan niet alleen het gevoel heeft niet verder te kunnen met de relatie, maar vaak ook het gevoel heeft dat het vervolgens niet lukt om een andere (karmische) relatie aan te kunnen gaan. Zij kunnen zich alleen voelen en behoefte hebben aan intimiteit en genegenheid. De afstand die er gecreëerd wordt met je tweelingziel heeft echter een doel. Er mag een innerlijk transformatieproces plaatsvinden. En wij kunnen je hierbij ondersteuning bieden.

Artikelen met informatie over tweelingzielen

Wil je meer weten over wat er nu op collectieve niveau gaande is bij tweelingzielen en hun transformatieproces? We schrijven regelmatig nieuwe artikelen over tweelingzielen en verwerken ook in onze astrologische artikelen informatie over de uitwerking van bijv. de Volle en Nieuwe Maan op tweelingzielen. Maar ook schrijven wij over wat het nieuwe jaar, het Egyptische Nieuwjaar, de Leeuwenpoort, Engelenpoorten enz. voor hen betekent. Deze artikelen zijn te vinden bij de topic “artikelen”.

Welke hulp bieden wij?

Wij kunnen bij het proces van samenkomen van tweelingzielen helpen door inzicht te geven in de problemen die er tussen hen spelen, d.m.v. een tweelingzielreading met gechannelde informatie en engelenkaarten. In een tweelingzielreading kunnen we alle antwoorden channelen op jouw vragen. Wij kijken naar blokkades uit jullie jeugd en/of vorige levens en de invloed die deze blokkades hebben op jullie relatie. Ook kunnen we in grote lijnen aangeven hoe jullie toekomst zal verlopen en wat jullie missie is hier op aarde. Daarnaast kunnen wij helpen, d.m.v. healingen, om onverwerkte emoties uit jullie verleden of vorige levens los te maken, zodat je deze kunt gaan verwerken. En om jullie energetisch voor te bereiden op jullie gezamenlijke missie. Vele lichtwezens uit andere dimensies, waarmee wij in verbinding staan, ondersteunen ons tijdens de healing. Wil je meer weten over wat wij aanbieden, kijk dan bij de topic “Wat doen wij”.
Deze hulp kunnen wij uiteraard ook bieden, als je niet of nog niet in een tweelingzielrelatie zit,maar een vermoeden hebt dat jij jouw tweelingziel tegen bent gekomen.

Verder geven wij ook elke maand tijdens de Nieuwe maan een Lichtreis, speciaal met het thema “tweelingzielen”, voor ieder die in een tweelingzielproces zit. Binnen deze Lichtreis kun je inzicht en antwoorden ontvangen over het proces met jouw tweelingziel. En vindt er heling plaats voor emotionele blokkades die tussen jullie in staan. Wil je meer info over de Lichtreizen die we aanbieden, lees hier dan alles over bij de topic “Lichtreizen”.

Trek hier jouw orakelkaart over de liefde

Deze kaartlegging is het beste zichtbaar op computer/laptop of tablet. 

Neem een vraag in gedachten dat betrekking heeft op het proces met je tweelingziel en trek een kaart waar jij je tot aangetrokken voelt.