Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Tweelingzielen; hun onvoorwaardelijke liefde, het ego-bewustzijn en zelfliefde

tweelingzielen zelfliefde

Leestijd: 3 min.

Misschien ben jij iemand tegengekomen, waarmee je zo’n sterke spirituele band voelde en zo’n diepe liefde ervoer, dat het jou in de war bracht. En had je vervolgens het gevoel dat heel jouw lichaam en ziel reageerde op de energie van de ander. Vele intense emoties konden naar boven komen en misschien begreep je niet goed, wat er allemaal met je gebeurde. Deze persoon was ook steeds in jouw gedachte.
Verder kon je veel synchroniciteit ervaren, zag je veel dubbele getallen of kreeg je tekens over deze persoon. Dan is het goed mogelijk, dat hij of zij jouw tweelingziel is.
Door deze ontmoeting kan jij in een hevige transformatie terecht zijn gekomen. De ontmoeting met jouw tweelingziel kan jouw totale leven op z’n kop zetten, niets meer kan en zal hetzelfde blijven.
Tussen tweelingzielen is er vaak een onvoorwaardelijke liefde wat hen bindt. Maar kan ook het ego-bewustzijn in de weg staan en aangeven dat er een tekort aan zelfliefde is bij één of beiden. 
In dit artikel over tweelingzielen: hun onvoorwaardelijke liefde, het ego-bewustzijn en zelfliefde, zullen we hier meer over uitleggen. 

Onvoorwaardelijke liefde

Tweelingzielen voelen een onvoorwaardelijke liefde voor elkaar en deze liefde kan heel sterk voelbaar zijn. Sommige van jullie voelen letterlijk veranderingen bij het hartgebied, in het hartchakra, wanneer deze onvoorwaardelijke liefde tussen jou en je tweelingziel gaat stromen. Je hartchakra opent zich en dit is fysiek voelbaar door de verschillende sensaties, die je kunt ervaren in jouw lichaam. Deze diepe liefde, die je voor jouw tweelingziel kunt voelen, kan bijvoorbeeld ontroering brengen, de kundalini energie opgang brengen, een extatisch gevoel geven, je kunt hartkloppingen hebben enz. Er ontstaat namelijk een sterk energiekoord tussen de harten van tweelingzielen. Dit speciale energiekoord heeft een helende werking.

Helende werking

De liefdesenergie, die van ziel tot ziel stroomt, heeft een sterk helende kracht en kan veel in je losmaken. Het heeft het vermogen om zwaardere energieën (boosheid, verdriet, angst en alle bijbehorende gevoelens) naar boven te halen en te transformeren naar licht en liefde.
Onverwerkte emoties, zoals boosheid en verdriet kunnen loskomen uit jullie celgeheugen, vanuit jullie verleden. Maar ook uit vorige levens, waarin jullie vaak veel hebben meegemaakt samen en dat kunnen goede maar ook moeilijke omstandigheden zijn geweest. Vooral de angst om elkaar te verliezen en bindingsangst kan tussen jullie in een versterkte mate spelen. Hierdoor kan het gebeuren, dat tweelingzielen elkaar weer afstoten en (tijdelijk) los van elkaar verder gaan. En aandacht geven aan hun eigen (verwerkings)proces.
Zelfs wanneer jullie een moeilijke periode doormaken en er veel gekwetste gevoelens tussen jullie spelen, kan de onvoorwaardelijk liefde voor je tweelingziel ervoor zorgen, dat je de situatie vanuit een hoger perspectief kunt waarnemen. En als je begrijpt welk proces jij of jouw tweelingziel doormaakt, kan je meer begrip en geduld opbrengen voor de pijnreacties en het proces van de ander. Tweelingzielen helpen elkaar dus in hun spirituele ontwikkeling.

Karmische processen

Wanneer er veel boosheid of andere emoties naar boven komen, kan er de verwarring zijn, dat je altijd vergevingsgezind moet zijn naar je tweelingziel en hem of haar altijd moet benaderen vanuit de onvoorwaardelijke liefde, die je voor hem of haar voelt. Dat je dus niet boos mag worden op hem of haar, verdrietig of angstig mag zijn. Het is juist de bedoeling om te leren je grenzen aan te geven en voor jezelf op te komen. We mogen juist gehoor geven aan deze onverwerkte gevoelens en emoties. Dit hoort bij het karmische proces, dat jij en je tweelingziel hebben opgebouwd in vorige levens en nu aan het inlossen zijn. Omarm deze emoties, laat ze maar toe, zodat jij jezelf kan bevrijden van deze zwaardere energieën en letterlijk meer ruimte kunt creëren, om hogere vormen van liefde te kunnen voelen en vasthouden.

Ego-bewustzijn

Zodra er onverwerkte emoties en gevoelens los komen, die tussen tweelingzielen spelen, dan wordt ons ego-bewustzijn werkzaam. Het ego heeft alles te maken met het denken en alles wat daaruit voortkomt. Het egobewustzijn handelt vaak vanuit angst. Angst om niet geaccepteerd te worden, om iets of iemand te verliezen, om zich te binden, om de controle te verliezen, om emoties te voelen, om geen/niet genoeg geld te hebben, status of macht te verliezen enz. Door deze angst creëert het egobewustzijn een eigen waarheid, om deze angsten niet te hoeven voelen. Het egobewustzijn creëert bijvoorbeeld gedachten en waarheden, identificeert zich met bepaalde denkbeelden of personen. Dit bewustzijn zet aan tot handelen, creëert je persoonlijkheid, zoekt bevestiging, veroordeelt en beoordeelt gebeurtenissen en personen enz. Het gehele egobewustzijn heeft dus een eigen gecreëerde waarheid op basis van de ervaringen, die de ziel heeft opgedaan. En staat dus los van de onvoorwaardelijke liefde (van de ziel), die wij via ons fysieke en emotionele lichaam kunnen ervaren.

Zelfliefde

Dit ego- en ons zielsbewustzijn hebben elkaar nodig in deze duale wereld, waarin wij leven. Het egobewustzijn helpt ons te groeien, levenslessen te leren en ook onze zelfliefde te vergroten. En deze zelfliefde is juist zo belangrijk tussen tweelingzielen. Wanneer er zelfliefde is, weet jij je grenzen goed te stellen en gezonde keuzes te maken voor jou emotioneel, fysiek, mentaal en spirituele welzijn. Je weet jezelf voorop te stellen, zonder egocentrisch te zijn en zonder dat dit schade brengt aan de ander. Jouw zelfliefde is nauw verbonden met je intuïtie. Wanneer jouw intuïtie tot jouw spreekt en jij daar gehoor aan geeft, geef jij jezelf die liefde die jij nodig hebt. Dit kan echter veel emoties bij jou of jouw tweelingziel losmaken. Hij of zij kan daarop sterk reageren vanuit zijn of haar ego-bewustzijn. En dus vanuit pijn reageren. Dit kan zich uiten in boosheid, verdriet, angst, manipulatie, chantage, wraak, woede uitbarstingen, narcistisch gedrag, claim- of afstootgedrag enz.
Je kunt in deze situatie compassie hebben en zien dat de reactie van je tweelingziel ontstaan is uit een zeer diepe pijn. En ondanks dat je begrip hebt voor de emoties van je tweelingziel, mag je jezelf zelfliefde blijven geven, door naar je intuïtie te luisteren en te handelen. Met jouw zelfliefde geef jij jezelf ook de ruimte om onverwerkte emoties te helen. Dit is een belangrijk onderdeel voor de hereniging van tweelingzielen.

Wanneer je de emoties van het ego-bewustzijn heelt in jezelf, help je daarbij ook je tweelingziel. Jullie invloed op elkaar is enorm sterk, omdat er een constante communicatie is tussen jullie energieën en jullie dus altijd een invloed hebben op elkaar. Je zult zien, dat wanneer onverwerkte emoties geheeld worden, er een balans kan ontstaan tussen jou en je tweelingziel en jullie zowel op zielsniveau als op aardsniveau in harmonie samen kunnen zijn.

Je mag erop vertrouwen dat de onvoorwaardelijke liefde altijd aanwezig zal zijn en dat deze liefde jullie heelt en voor altijd verbindt, op de meest prachtige en krachtige manier.


Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email