Sommige zielsdelen ervaren deze diepere verbinding en aantrekkingskracht maar met één persoon in deze fase van hun leven. Hierdoor kan de verwarring ontstaan dat er ook daadwerkelijk maar één zielsdeel is. Voor deze persoon kunnen de heftige ervaringen met één zielsdeel, voor nu genoeg zijn, om zich weer verder te ontwikkelen. En zouden de intense verbindingen met meerdere zielsdelen nu nog niet aankunnen. Er zouden dan bijvoorbeeld teveel emoties los kunnen komen of zou het andere karmische processen in de weg kunnen staan.
Het idee dat er maar één zielsdeel is of tweelingziel, zoals velen van jullie dit noemen, geeft ook een soort van ‘veilig’ gevoel. Het gevoel dat er maar één persoon is op deze aarde, die bij jou hoort. De illusie dat die persoon je nooit in de steek zou laten, geeft dat veilige gevoel. Dit hebben wij gecreëerd vanuit het egobewustzijn, om ons te beschermen tegen het loskomen van onze grootste angst. De angst om je afgescheiden te voelen, alleen te zijn, alleen achter te blijven, geheel eenzaam en liefdeloos. En het overweldigende verdriet dat daarmee gepaard gaat.
Maar het gaat de komende jaren steeds meer voorkomen, dat je meerdere zielsdelen gaat tegenkomen en deze heftige ervaringen met meerdere zielsdelen gaat ervaren. Zo kan alle laatste karma met je zielsdelen opgelost worden en krijgt je jouw persoonlijke ontwikkeling een nieuwe stimulans.
Er wordt nu onderling veel uitgewerkt en dit proces zal de komende jaren zich voortzetten, voordat we ons kunnen verbinden, vanuit liefde met onze andere zielsdelen en er liefdevolle relaties en samenwerkingsverbanden kunnen ontstaan. Zo bereiken we steeds meer een harmonieuze samenleving. Samen op weg naar ‘de nieuwe wereld’!