Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Terug naar Indianenlevens: Hoe verwerk je oude pijn hiervan?

Indianenlevens artikelen

Leestijd: 3 min.

Misschien herken je dit wel: je zit niet altijd lekker in je vel, je voelt je wel eens somber en verdrietig. Je raakt snel geïrriteerd of wordt plotseling erg boos door een gebeurtenis of door een conflict met iemand anders. Mogelijk sta je angstig in het leven, voel jij je niet veilig op aarde en houd je je snel vast aan zekerheden. Je kunt iemand ontmoet hebben waartegen je een weerstand voelt. Ook kan het zijn dat je vaak negatief denkt. En begrijp je niet altijd waar deze gevoelens en gedachtes vandaan komen. En ondanks dat je al veel innerlijk werk hebt verricht en naar oorzaken en verbanden hebt gezocht in de ervaringen uit jouw jeugd/verleden, kan je voelen dat nog niet alle blokkades helemaal opgelost zijn. En dit kan een signaal zijn dat er nog onverwerkte trauma’s uit vorige levens invloed hebben op jouw huidige functioneren.

Het reïncarnatieproces en de wereld van dualiteit

Voordat we geboren worden verblijft onze geest in een andere sfeer. Van daaruit begeleiden we anderen op aarde en leren er allerlei levenslessen. Maar onze voorkeur gaat uit naar het leren van lessen op aarde. We willen hier alle ervaringen opdoen om de wereld van dualiteit te ervaren en ons bewustzijn te doen laten groeien. Voordat de geest terug keert naar de aarde en een nieuw lichaam krijgt (het reïncarnatieproces), kiezen we samen met onze Hogere zelf (een hogere bewustzijnsvorm) welke lessen we gaan leren en met wie. Je komt dan ook samen met jouw zielenfamilie steeds terug naar de aarde om samen met elkaar te ervaren en te leren. We leren door het ervaren van dualiteit, door tegenovergestelde gevoelens, gedachten, relaties en gebeurtenissen mee te maken. Je begrijpt immers beter wat “liefde” is als je ook ervaring hebt met “angst” en andersom. Of kun je anderen beter helpen helen als je zelf ook pijn hebt ervaren en geheeld. Zonder licht is er geen donker en zonder donker is er geen licht. Wanneer jouw fysieke lichaam op aarde sterft, laat het koord dat de geest en het lichaam verbindt los. En maak je jouw terugreis naar het hiernamaals, om dit hele proces van opnieuw incarneren in een nieuw lichaam opnieuw te beleven.

Vorige levens en ons celgeheugen

Wanneer we traumatische ervaringen opdoen in een leven en dit niet goed verwerken, blijft dit in ons celgeheugen en in onze blauwdruk aanwezig. In deze blauwdruk staat o.a. “geprogrammeerd” wat voor soort persoonlijkheid je hebt, welke vaardigheden jij bezit, welke lessen jij wilt leren, welke ervaringen jij wilt opdoen, wat jouw zielsmissie is en welke obstakels jij te overwinnen hebt in jouw reïncarnatieproces op aarde. Via deze blauwdruk kunnen we deze ervaringen en de gekoppelde, onverwerkte emoties meenemen, naar een volgend leven. In dat volgende leven creëer je (onbewust) situaties om deze pijn opnieuw te voelen, te verwerken en ervan te leren.

Het aanraken van emoties uit vorige levens kan veel bij je naar boven halen

Zoals gezegd kan je in je huidige leven in situaties komen, waarbij je intense gevoelens en emoties ervaart. Deze emoties kunnen loskomen, wanneer ze getriggerd worden door een gebeurtenis, een omgeving of door wat er gezegd en gedaan wordt door iemand anders. Wanneer je deze emoties niet goed kunt loslaten, kan dat jou belemmeren om een prettig en vredig leven te leiden. De intensiteit van bepaalde gevoelens en emoties ontstaat dus doordat deze verbonden zijn met een traumatische gebeurtenis uit een eerder leven. Zodra jij je bewust wordt van deze gebeurtenissen, lukt het je vaak beter om deze emoties te verwerken, een plekje te geven en meer rust te ervaren in jezelf.

Een voorbeeld van veel voorkomende trauma’s uit vorige levens: Indianenlevens.

In vorige levens heb je geleefd in andere tijdsdimensies en met andere volkeren en met hen ervaringen opgedaan. Ieder volk werkt verschillende thema’s uit en leert hier belangrijke levenslessen van. Zo werden bijv. de Zigeuners en het Joodse volk vaak vervolgd en hebben zij het gevoel gehad er niet te mogen zijn. “Er niet mogen zijn” is dan een thema waar zij hun lessen uit leren. In de Middeleeuwen kreeg je vaak te maken met bijgeloof, honger en ziektes. Velen van jullie voelen een sterke connectie met de Indianen of andere inheemse volken en hebben in die tijd geleefd en hierin verschillende ervaringen opgedaan. In deze levens had je een sterke connectie met de natuur, de dieren en de spirits die je om begeleiding vroeg. Maar het kan zijn dat je in dat leven pijnlijke ervaringen hebt gehad zoals bijv. een oorlog, het verlies van een kind of grote liefde. Het thema dat over het algemeen speelt bij de indianen is het onrechtvaardig behandeld worden door bijv. andere volkeren. Zo zijn veel indianen in een reservaat gestopt, monddood gemaakt of zelfs naar kampen gestuurd om heropgevoed te worden, waardoor deze cultuur grotendeels verdween. Maar ook als slaaf gebruikt om de “blanke” te dienen. Hen vrijheid werd afgenomen. Het thema “er niet mogen zijn” is dus ook sterk verbonden met de indianen. De indianen hebben veel angst gekend, omdat ze moesten vluchten. Maar ook veel boosheid over het feit dat hun mooie levenswijze van hen afgenomen werd en zij onrechtvaardig behandeld werden. En deze gevoelens kan je ook in dit leven nog sterk ervaren.

Weerstand tegen het voelen van een blokkade uit een vorig leven

Je kunt situaties uit de weg gaan, wanneer er een emotionele blokkade aanwezig is in jouw emotioneel lichaam, waar je misschien geen verbinding mee durft of kunt maken. Je beschermt jezelf tegen een bepaalde pijn door deze emotionele blokkade te blokkeren. Wanneer je de behoefte voelt om door deze weerstand heen te gaan en aan deze trauma’s te werken, kan je naar een therapeut gaan, maar ook kan je veel zelf oplossen door bijv. meditatie, kijken naar films of luisteren van muziek. Belangrijk is om voldoende rust in te bouwen, zodat trauma’s vanzelf naar boven kunnen komen.

Reading en Lichtreis

Zit je niet lekker in je vel en wil je meer weten over jouw blokkades uit vorige levens? In een reading kunnen wij jou duidelijkheid geven over blokkades en negatieve gedachtenpatronen afkomstig uit jouw jeugd en vorige levens. Ook kan je meedoen met onze online Lichtreis met geleide meditatie en afstandshealing, waarin we teruggaan naar vorige levens.


Karin en Danique Vergeer
Healingcentrun Atlantis

Deel hier dit bericht met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Terug naar Indianenlevens

Op 28 augustus 2023 geven wij online een Lichtreis, waarin we in de meditatie terug gaan naar vorige levens om te kijken of er nog emotionele blokkades opgeslagen liggen in jouw onderbewustzijn, met als doel om deze los te maken, zodat jij deze blokkades makkelijker kunt verwerken. In deze Lichtreis gaan we terug naar een Indianenleven.

Geleide meditatie
We beginnen met een korte lezing, waarin we verdere informatie met jullie delen, waarna er een ontspanningsoefening met geleide meditatie volgt, die wij begeleiden samen met vele Lichtwezens en persoonlijke gidsen middels een afstandshealing.
Tijdens de geleide meditatie nemen we je mee op een innerlijke reis naar een indianenstam. Daar wacht een sjamaan op je die jou helpt jouw aura te reinigen. En jou te helpen in een trans te komen om verbinding te kunnen maken met de traumatische ervaringen uit jouw voorgaande indianenlevens, zodat je deze beter kunt verwerken. 

Healing
De healing kan ervoor zorgen dat je makkelijker in deze hogere vibratie komt, emotionele blokkades opgelost kunnen worden en jouw energetisch systeem opgeschoond wordt.
Tijdens de healing wordt er ingewerkt op het 13e chakra, het transmutatiechakra. Deze chakra bevindt zich ver boven het kruinchakra en dient om toegang te krijgen tot jouw ervaringen vanuit vorige levens. En wordt er ingewerkt op jouw derdeoog chakra, om meer inzichten te krijgen over wat er zich heeft afgespeeld in jouw verleden. Hierdoor kunnen er herinneringen en blokkades naar boven komen uit jouw verleden.

Weet je niet goed of deze Lichtreis geschikt is voor jou?
Twijfel je of het zin heeft voor jou om aan deze Lichtreis mee te doen? Je kunt hierover tekens/boodschappen krijgen van jouw gidsen, de spirits. Wanneer je een afbeelding ziet van een indiaan, indianenmuziek hoort of iets ziet wat je refereert aan indianen, dan zal dit een aanwijzing zijn dat deze Lichtreis bij je past.

Lichtreis en Tweelingzielen
Ook kan deze Lichtreis en healing doorwerken op jouw tweelingziel, wanneer hij of zij in jouw leven is. Want zij zijn verbonden van hart tot hart met een gouden koord. En hebben zij vaak samen veel ervaringen opgedaan in eerdere levens.

Klik hier voor meer info en om je aan te melden.