Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Invloed van vorige levens op het nu

invloed vorige levensHerken je dat, dat je soms last kunt hebben van gevoelens en emoties, zoals angst, verdriet en boosheid, die naar aanleiding van een gebeurtenis naar boven kunnen komen? En dat je niet begrijpt waar deze emoties vandaan komen? Dan kan het zijn dat je in je verleden iets traumatisch hebt meegemaakt, wat je nog niet goed hebt verwerkt. En is het mogelijk dat je deze emoties niet direct kunt terugkoppelen naar een gebeurtenis uit je verleden. Mogelijk ligt er een oorzaak bij een gebeurtenis uit een vorig leven. Zo kan je bijv. een fijne jeugd hebben gehad, maar toch depressieve gevoelens hebben en waarvan de oorzaak ligt bij een diep verdriet uit een vorig leven. Je kunt ook onbewust heel erg boos zijn of een afkeer hebben van iemand en niet begrijpen waarom dat zo is. Die persoon kan jou iets hebben aangedaan in een vorig leven, waar je je nu niet bewust van bent en waarvan je deze boosheid nog niet hebt verwerkt.  

Op welke manieren kunnen deze onverwerkte emoties nu naar boven komen?

Dit kan spontaan gebeuren door bijv. ademhalingsoefeningen, lichamelijke oefeningen/ sport, door voeding, massage e.d. Maar heel vaak gebeurt dit door triggers, waardoor de “pijn” uit vorige levens geraakt wordt. Er zijn verschillende soorten triggers, zoals:

  • Gebeurtenissen, die herhalingen zijn van soortgelijke gebeurtenissen uit vorige levens. Iemand laat je nu bijv. in de steek, terwijl je in vorige levens ook vaak in de steek gelaten bent en waardoor er nu hevige emoties naar boven komen van angst en verdriet.
  • Situaties die lijken op situaties uit vorige levens. Je wandelt in de bergen en je wordt heel erg bang, omdat je in een vorig leven van de rotsen bent gevallen.
  • Geuren.
  • Geluiden.
  • Muziek.
  • Gebeurtenissen in films enz.

Het ervaren van hevige emoties

Emoties, die door een trigger naar boven komen, kunnen heviger zijn dan de emotie die bij de gebeurtenis in het “nu” hoort. De emotie wordt dan versterkt, doordat er ook nog een emotionele lading uit vorige levens naar boven komt. Je krijgt dan een “overreactie”. En deze ”overreactie” is voor jezelf of voor je omgeving niet altijd te begrijpen.

Tweelingzielen

Hevige emoties kunnen ook loskomen bij de ontmoeting van tweelingzielen. Dit heeft te maken met dat zij vaak veel vorige levens gedeeld hebben met elkaar. En waarvan zij nog traumatische ervaringen in hun celgeheugen hebben opgeslagen liggen. Deze trauma’s kunnen door de trillingsverhoging dat kan ontstaan wanneer hun energieën verbinding maken.
Lees hierover meer onder de topic Tweelingzielen”.

Onderdrukken van emoties

Al deze gebeurtenissen en ontmoetingen vinden niet voor niets plaats. Ze hebben het doel om de pijn van trauma’s uit je verleden los te maken. Het is hierbij belangrijk, dat al deze gevoelens opnieuw worden gevoeld, zodat ze verwerkt kunnen worden. Veel mensen zijn bang om deze emoties te voelen en onderdrukken ze. Dit kan door bijv. hard werken, te veel eten (vooral suikers en vetten), afleiding zoeken in bijv. zich bezighouden met problemen van anderen, gok-, alcohol-, seksverslaving enz.

Healing/ reading

Als je het gevoel hebt dat je last hebt van emotionele blokkades en deze emoties moeilijk los komen of het niet alleen aandurft om deze emoties te voelen/verwerken, kunnen wij hulp bieden d.m.v. healingen. Ook kunnen wij inzicht geven in de oorzaak van de blokkades in een reading. Wanneer je je bewust bent van de oorzaak dit kan helpen bij het verwerken hiervan.

Wil je graag meer informatie en/of een afspraak maken, ga dan naar het topic “contact”.
Voor onze tarieven kun je kijken bij de topic “tarieven”.