Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

20

Zomer equinox 20 juni 2024

zomer equinox

Leestijd: 3 min.

Tijdens de zomerzonnewende maakt de Zon letterlijk een keerpunt en start er een nieuwe fase. De Zon bereikt zijn hoogste punt en de dagen worden weer korter: het begin van de zomer. De Zon en de natuur is op z´n krachtigst; vol vitaliteit en groeikracht! In veel landen wordt deze zomerzonnewende en begin van de zomer gevierd door o.a. het aansteken van vreugdevuren, waar omheen wordt gedanst, gegeten en gezongen. Het is een vreugdevolle gebeurtenis! Tijdens deze zonnewende staan echter de zon, Mercurius en Venus samen en maken een spanningsaspect met Neptunus. En we veel kunnen terugblikken op het verleden en moeite kunnen hebben met het loslaten van het verleden of kinderen. Mogelijk heb je het verleden te veel geïdealiseerd.

De Kreeft-energie maakt je gevoeliger

Astrologisch gezien gaan we van het luchtige teken Tweelingen naar de zorgzame, gevoelige Kreeft. En omdat niet alleen de zon, maar ook Mercurius en Venus in Kreeft staan, is de kreeft-energie extra sterk! Je kunt hierdoor veel terug denken aan het verleden, tradities willen voortzetten en emotioneel zijn. Misschien ben je ook wat sneller op je teentjes getrapt en trek je je makkelijk terug. Je kunt ook zorgzamer, intuïtiever en gevoeliger zijn voor sfeer dan anders. Het kan zijn dat je jezelf of je huis een make-over wilt geven, met het idee dat je dit doet voor een (oude) liefde of je huidige partner. Je wilt hierbij je creativiteit inzetten. Maar kan het heel goed zijn dat de ander juist afstand houdt door gekwetste gevoelens en een trots die in de weg staat. Hierdoor kan je een illusie armer zijn.

Het dubbele getal 8 in de datum

Omdat er 2x het getal 8 in de datum voorkomt (2+0+6 en 2+0+2+4), gaat er op 8 augustus, tijdens de Leeuwenpoort, een vervolg komen van wat er rond de zomer-equinox speelde in jouw leven. De zomer-equinox is één van de vele voorbereidingsmomenten op wat er rond de Leeuwenpoort gaat veranderen Er kan dus een vervolg komen op gebied van huisvesting, het gezinsleven en jouw liefdesleven. Maak dus gerust notities en markeer de datum van de Leeuwenpoort in je agenda!

Tweelingzielen

Als er geen contact is met jouw tweelingziel, kan je veel terugdenken over hoe het was om samen te zijn. En kan het zijn dat je het moeilijk vindt om je tweelingziel los te laten. Misschien fantaseer je liever over hoe een leven met je tweelingziel zou zijn en romantiseer je de situatie. De realiteit kan je nu wat moeilijk onder ogen komen. Hierachter kan een bindingsangst schuilgaan. En kan het zijn dat er nog onverwerkte pijn richting jouw moeder een rol speelt, waardoor deze bindingsangst in stand blijft. De boodschap die je rond deze dag over of van je tweelingziel kan ontvangen kan hele diepe gevoelens van liefde in je wakker maken, of jouw gevoelens flink kwetsen. Veel emoties kunnen dan ook naar boven komen. En het kan aanvoelen als een emotionele rollercoaster, wanneer je de emoties van je tweelingziel er ook nog eens doorheen voelt. Je kunt dan ook in de war zijn over welke gevoelens en gedachten van jou zijn en welke van je tweelingziel. Het is dan ook een goede tijd om je even terug te trekken en alles eens op een rijtje te zetten.

Fijne zomer!

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email