Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Volle maan in Weegschaal met maansverduistering 25 maart 2024: Je zet jezelf op nummer één!

volle maan stier

Leestijd: 5 min.

Een week voor Pasen staat de volle maan in Weegschaal en daar recht tegenover staat de zon in Ram. Twee tegengestelde astrologische tekens, waarbij de Weegschaal zoekt naar een harmonie, wat langer wikt en weegt, alvorens een beslissing te nemen en de Ram hierin wat impulsiever is. In de periode rond de volle maan is het zoeken naar een balans tussen deze twee tegenovergestelde astrologische tekens. Dit zoeken naar een balans kan voor veel innerlijke conflicten zorgen; een strijd tussen gevoel en verstand en heeft doorgaans veel effect op jouw emoties. Er vinden veel veranderingen plaats in jouw bewustzijn.

De uitwerking van deze volle maan wordt versterkt doordat er een gedeeltelijke maansverduistering plaatsvindt. Het eclips/seizoen is begonnen en volgt er op deze maansverduistering een zonsverduistering op 8 april, wanneer het de super nieuwe maan in Ram is. In deze periode kunnen er plotselinge veranderingen en gebeurtenissen jou de goede richting opsturen. Je kunt voor keuzemomenten komen te staan en is een eclips vaak een keerpunt. Voelbaar zal zijn dat emoties uitvergroot worden en je het gevoel kunt hebben in een emotionele rollercoaster te zitten.

De mooie verbinding met Pluto gaat je helpen om tot heldere inzichten te komen over wat er precies speelt in jouw onderbewustzijn. En weet je een transformatie door te maken om meer in je kracht te komen. Je wilt de sprong in het diepe wagen, knopen doorhakken en jezelf op de eerste plaats zetten!

Je kunt last hebben van ascentie-symptomen

Verder kan je vaak al een week voor en een week na de volle maan last hebben van ascentie-symptomen, zoals onrustig voelen, slecht slapen, hoofdpijn, veel dromen, last hebben van hartkloppingen, vermoeidheid en duizeligheid. Je kunt ook gevoeliger zijn voor prikkels van buitenaf. Jouw chakra’s staan meer open doordat er veel trillingsverhogingen plaatsvinden. En naarmate je gevoeliger aan het worden bent, kan je van deze klachten veel last hebben.

Hoe is de Weegschaal-energie voelbaar?

De Weegschaal, waar de maan in staat, is erg empathisch. Weegschalen houden van balans, een prettige sfeer en zullen daarom makkelijk iemand “pleasen”. Weegschalen weten situaties van meerdere kanten te bekijken en houden ervan om te bemiddelen. Dit samen met hun charmante voorkomen zijn ze daarom ook perfecte gastvrouwen/heren, tv-omroepers en receptionistes. Ze houden er niet van om alleen te zijn en zoeken liever de verbinding met anderen. Wanneer er een beslissing genomen moet worden kunnen ze lang wikken en wegen en komen daarom twijfelachtig over. De rechtspraak hoort ook bij de Weegschaal.

De Ram als tegenpool

Waar de Weegschaal houdt van samenwerken is de Ram, waar de zon in staat, meer een individualist; onafhankelijk, avontuurlijk, doelbewust en actief. Hij is een echte leider. En doordat hij gewend is om de leiding te nemen, houdt hij niet altijd rekening met anderen en kan nogal eens impulsief, ongeduldig en snel geïrriteerd zijn. Maar weet wel anderen te enthousiasmeren en mee te krijgen in het uitwerken van zijn ideeën. Wanneer hij zich in zijn positie bedreigd voelt, kan hij een concurrentiestrijd willen aangaan. Oorlogsvoering, avontuur en sport horen ook bij de Ram.

Zelfvertrouwen

Met de Maan in Weegschaal zoek je naar balans en verbinding met de mensen om je heen. De Weegschaal gaat over de relatie met anderen en de relatie met jezelf. Maar kunnen onzekere gevoelens sterker naar voren komen. We kunnen wat meer piekeren over of we alles wel goed aanpakken, anderen niet kwetsen en genoeg rekening houden met anderen. Faalangst kan hierbij ook naar voren komen. En de angst om alleen te komen te staan kan gaan opspelen. Door Pluto kunnen we echter onze angsten meer loslaten en hierin een transformatie doormaken. We kunnen dan ook tot plotselinge inzichten komen en vervolgens beter begrijpen waar bepaalde gevoelens vandaan komen. Hierdoor kunnen we angsten en onzekerheden makkelijker van ons af laten glijden en met meer zelfvertrouwen en daadkracht door het leven gaan.

Gedeeltelijke maansverduistering: controle nemen over je eigen leven

Tijdens deze volle maan is ook een gedeeltelijke maansverduistering voelbaar. Het licht van de zon op de maan, wordt geblokkeerd door de aarde. En hierdoor worden onze gevoelens en emoties sterker. Je kunt nu veel twijfels hebben over iets en misschien moeilijk beslissingen nemen. Maar door de maansverduistering kan jouw gevoel over een situatie, over bepaalde gebeurtenissen, over een persoon of over jezelf duidelijk worden en alles doen veranderen. Je kunt nieuwe inzichten krijgen, waardoor je sneller belangrijke besluiten kunt maken. Je twijfelt nu niet langer meer en wilt knopen door gaan hakken.

De maansverduistering kan een keerpunt aangeven: mogelijk wil je niet langer meer klaar staan voor anderen of uit verplichting meedoen met sociale activiteiten. Je kunt het rond deze volle maan lastig vinden om hierin een balans te vinden en daarbij een innerlijk conflict ervaren. Gevoelens, zoals “ben ik wel leuk genoeg”, “voldoe ik wel aan de verwachtingen van anderen” en “mag ik er wel zijn”, kunnen sterker naar voren komen. Uiteindelijk kunnen deze gevoelens je zo dwars zitten, dat je onverwachts besluit om meer te kiezen voor jezelf en je minder aan te trekken van wat anderen denken en vinden.

In deze periode kan duidelijk worden dat je niet meer in constante onzekerheid wilt leven of je niet meer wilt laten leiden door angsten! Je wilt juist jezelf op nummer één zetten en de controle nemen over je eigen leven.

Onrechtvaardigheid wordt aan de kaak gesteld: aandacht voor zaken die in de doofpot zijn gestopt

Door de mooie verbinding die Pluto maakt met de volle maan, kunnen we ons richten op het aan het licht brengen van onrechtvaardige zaken. Mensen die eenzelfde visie hebben over een bepaalde situatie kunnen samenkomen en samenwerken om onrechtvaardigheid aan het licht te brengen en aan te pakken. En kan het zijn dat ernaar gestreefd wordt om een vredige demonstratie te houden of om een rechtzaak aan te spannen. Er kan aandacht zijn voor het milieu of voor machtsmisbruik. Maar doordat de zon in Ram staat, kunnen er ook wat ego’s botsen binnen dit proces. En wanneer spanningen hoog oplopen en mensen zich niet gehoord voelen, kan er ook wat geweld aan te pas komen. Het kan dus een onrustige tijd zijn waarbij we mogen oppassen dat we niet gewond raken.

Tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen geconfronteerd worden met het gevoel dat ze enerzijds de lieve vrede willen bewaren en anderzijds meer voor zichzelf op mogen komen. Ze willen keuzes voor zichzelf maken. Dit kan binnen de relatie met je tweelingziel het geval zijn of tegenover vrienden/familie, wanneer zij bijv. de relatie met je tweelingziel negatief proberen te beïnvloeden. Maar omdat je je veilig kunt voelen bij jouw vrienden/familie, kun je steeds een middenweg proberen te vinden om hen en je tweelingziel tevreden te houden. Misschien vind je het wat moeilijk om beslissingen te nemen, wanneer onzekerheden een rol spelen en je bang bent om de verkeerde beslissing te maken. Je wilt liever niet anderen voor de neus stoten en probeert een zachte aanpak te vinden. Het contact met je tweelingziel verbreek je liever niet, maar wanneer er veel spanningen zijn, kan dit onverwachts toch gebeuren. Wanneer tweelingzielen niet in contact zijn met elkaar kan er veel boosheid loskomen. Misschien probeer je met je verstand de situatie met je tweelingziel te begrijpen en wil je eigenlijk niet meer boos zijn op hem of haar. Maar zoekt deze boosheid toch een uitweg. De manier waarop je met je boosheid omgaat, kan ook beïnvloed zijn geweest door jouw opvoeding en de relatie met jouw ouders. En mag je meer aandacht besteden aan het voelen, uiten en verwerken hiervan. Daarnaast kunnen tweelingzielen in situaties zitten met kinderen uit een eerdere relatie. En kan het zijn dat er een rechtszaak komt of dat ze zich aan de uitspraak van een rechtszaak moeten houden. Zij kunnen het gevoel hebben dat ze een balans proberen te vinden in het hebben van een goed contact met de andere ouder en het op tijd voor zichzelf en het belang van de kinderen opkomen. Hierbij kunnen veel angsten loskomen om de kinderen kwijt te raken en worden er veel emoties getransformeerd.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis volle maan

Op de dag van de volle maan op maandag 25 maart geven wij een online Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn.

In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen over de uitwerking van deze Volle Maan.

Geleide meditatie
In de geleide meditatie word je meegenomen naar een prachtig natuurgebied, waar een eekhoorntje via telepathisch contact een boodschap voor je heeft over jouw situatie. En heeft hij ook nog een getal voor jou: een getal dat een tijdsaanduiding kan zijn voor een positieve ommekeer in jouw leven. Vervolgens kom je bij een rivier met verschillende watervallen. Met een kayak roei je de rivier op en komt uit bij een grot, waarvan de wanden bekleed zijn met amethist.

Vervolgens komt Aartsengel Haniel jou helpen om genezing te vinden voor oude emotionele wonden en belemmerende overtuigingen, zodat de energie van overvloed in jou kan gaan stromen. Hij wil jou begeleiden op jouw reis en je voorbereiden op jouw toekomst. Wanneer jij jouw tweelingziel ontmoet, stappen jullie samen in de kayak en varen de toekomst in.

Je kunt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie komen, waardoor je makkelijker toegang kunt krijgen tot hogere informatie en kan je helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces.

Afstandshealing
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s. En de healing kan positief doorwerken op jouw tweelingziel. Tweelingzielen worden voorbereid op hun toekomst samen. Hun verbinding en aantrekkingskracht wordt steeds sterker.

Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting op een later tijdstip. Er gaan namelijk veel ontmoetingen zijn en doorbraken plaatsvinden tussen tweelingzielen de komende jaren.

Klik hier voor meer info en om je aan te melden.

lichtreis1