Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Volle maan in Waterman 19 augustus 2024: Een nieuwe weg inslaan!

volle maan waterman

Leestijd: 6 min.

De volle maan van maandag 19 augustus staat in het luchtteken Waterman en recht daar tegenover staat de zon in Leeuw. Twee tegenover elkaar liggende astrologische tekens, die een innerlijk conflict kunnen veroorzaken tussen gevoel en verstand. De maan symboliseert nl. het vrouwelijke en de zon het mannelijke. Innerlijke conflicten kunnen uitgelicht worden, horende bij het thema van deze volle maan. Je kunt je onrustig voelen en kan de drang naar vrijheid, alternatieve leefstijlen en verbindingen met gelijkgestemden sterk voelbaar zijn, dit nog eens versterkt door het spanningsaspect met Uranus. Je bent toe aan vernieuwing en aan een nieuw doel voor jouw toekomst! Je wilt leven vanuit je eigen essentie, doen wat werkelijk belangrijk is voor jou. En zou het zo maar eens kunnen dat je onverwachts bepaalde contacten gaat loslaten, contacten die niet meer bij je passen, doordat Mercurius recht tegenover de maan staat! Je kunt in deze periode veel innerlijke en uiterlijke conflicten ervaren, wat jou tevens kan helpen een nieuwe weg in te slaan, ondanks dat je ook veel kunt twijfelen tussen gevoel en verstand en wat waar is en wat niet!

Je kunt last hebben van ascentieverschijnselen 

Een volle maan kan een emotionele periode zijn. En je kunt, doordat jouw chakra’s meer openstaan, veel last hebben van ascentieklachten, zoals slecht slapen, emotioneel zijn, griepachtige verschijnselen, hoofdpijn, duizeligheid en hartkloppingen. En doordat de volle maan in het teken Waterman staat en ook nog eens een spanningsaspect maakt met Uranus, kan je erg gespannen zijn en jouw zenuwstelsel overbelast worden.

De eigenschappen van de Waterman

De Waterman wil graag een betere toekomst creëren voor de mensheid, zet zich in voor het welzijn van iedereen. Ze richten zich dan ook vaak op vernieuwing en verbetering. Mensen met veel Waterman-invloed zijn dan ook sociaal ingesteld en hebben veel idealen. “Vrijheid, gelijkheid en broederschap” is hun motto. Ze zoeken naar hun eigen unieke wijze van leven. Zij kunnen veel plotselinge ingevingen krijgen en zijn niet bang om “out of the box” te denken. Anderen kunnen hen als wat excentriek ervaren, want ze volgen hun eigen weg en kunnen met de meest originele ideeën komen. Ze zijn daarnaast erg gesteld op hun vrijheid en wanneer ze zich beperkt voelen, kunnen ze plotseling van koers veranderen. Gevoelens beredeneren ze liever en wanneer ze emoties onderdrukken, kan dit op hun zenuwstelsel slaan.

De Waterman versus de Leeuw

Doordat de zon recht tegenover de maan staat, in het teken Leeuw, kan jij een conflict ervaren tussen het gevoel dat jij je eigen weg wilt gaan en tussen hetgeen er van jou verwacht wordt. De Leeuw is namelijk wat conventioneler en wil liever de traditionele manier van leven handhaven. Daarnaast is hij een echte leider, heeft doorgaans veel zelfvertrouwen, maar kan ook egocentrisch zijn. Een eigenschap die de Waterman juist niet heeft. Ook kan de Leeuw een autoritaire kant hebben en flink boos worden (brullen als een leeuw) als hij zijn zin niet krijgt. De Waterman daarentegen is wars van autoriteit. Maar meestal zijn Leeuwen naar hun dierbaren toe warmhartig, beschermend en houden ze ervan hen in de watten te leggen.

Kiezen voor de veilige weg of je eigen unieke weg?

Doordat de volle maan een vierkant maakt met Uranus, die de heerser is van de Waterman, kunnen de waterman-eigenschappen versterkt worden en spanningen veroorzaken. Je kunt je wat opstandig voelen en de kont tegen de krib willen gooien. Kies je voor de veilige weg of ga je je eigen unieke pad bewandelen? Een nieuwe weg inslaan kan namelijk gepaard gaan met onzekerheden en de angst voor het onbekende. Maar de drang naar vrijheid, het verlangen naar vernieuwing of om je leven anders in te delen, kan sterker zijn dan anders. Doordat de Waterman de neiging heeft om gevoelens te beredeneren en doordat Mercurius retrograde loopt en recht tegenover de maan staat, kan je door bovenstaand conflict veel in je hoofd zitten en niet zo goed weten wat te doen. Mogelijk voel jij je doelloos. Daarbij kan je ook nog eens een loyaliteitsconflict ervaren en het gevoel hebben dat je trouw moet blijven aan jezelf en hetgeen jij in gelooft of aan de mensen om je heen. Je wordt dan ook uitgedaagd om je intuïtie te volgen en de richting op te gaan die jouw gevoel je ingeeft.

Oude denkbeelden loslaten en anderen in hun waarde laten

Door het spanningsaspect met Mercurius kan je wat meer moeite hebben met kortzichtige meningen of met dominant gedrag van anderen, terwijl jij meer tolerantie nastreeft en anderen meer wilt accepteren voor wie ze zijn. Door de Waterman-invloed streef je naar gelijkwaardigheid in contacten en relaties. Hierdoor kunnen ego’s met elkaar botsen en kan oude boosheid aangewakkerd worden. En wanneer er een verbale strijd ontstaat, kan er wel eens flink “gebruld” worden. Met als gevolg dat er door de invloed van de dwergplaneet Eris een tweedeling kan ontstaan.

Je ware zelf laten zien

Ook maakt de dwergplaneet Vesta een spanningsaspect met de volle maan, wat ons extra het gevoel geeft dat je jezelf wilt uitdrukken op jouw eigen, unieke, manier. Mogelijk wil jij daarbij jouw creativiteit inzetten. En dit kan via werk zijn, op social media of in jouw persoonlijke ontwikkeling. Je kunt dan ook in de spotlights willen staan. Er kan dus een diep verlangen zijn om gezien te worden. Maar wat jou tegen kan houden is dat je teveel in je hoofd kunt zitten, alles gaat overdenken en daardoor het contact met je gevoel en de werkelijkheid kwijt bent. Hierdoor kan je het gevoel hebben dat je het doel voorbij gaat om een bijdrage te leveren aan de samenleving. Ook in deze situatie mag je oude programmeringen vanuit jouw ouders en/of de maatschappij loslaten. En je er van bewust worden dat hetgeen je creëert vanuit jouw authentieke zelf, vanuit het hart, altijd op een bepaalde manier een positief effect zal hebben op jouw omgeving en iedereen die met jou verbonden is.

De volle maan-uitwerking op de werkvloer

Een andere uitwerking van deze volle maan is dat we moeite kunnen hebben met autoriteit. Misschien wil je meer gelijkheid tussen collega’s en een persoonlijkere benadering. Daarnaast kunnen er conflicten zijn tussen collega’s die een andere visie hebben en vernieuwing willen voor het bedrijf of qua werkwijzen. Terwijl anderen misschien een wat meer conventionelere manier van werken hebben en moeite het moeilijk vinden om veranderingen door te voeren. Deze onderlinge spanningen kunnen duidelijkheid geven over eventuele veranderingen die doorgevoerd mogen worden. En kan ervoor zorgen dat sommige collega’s toch liever een andere richting willen opgaan en onverwachts het bedrijf/instelling kunnen verlaten.

Tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen rond deze volle maan niet alleen veel conflicten ervaren in zichzelf, maar ook met elkaar of met mensen uit hun ongeving. En dit komt door de vele planeten waarmee de volle maan een spanningsaspect maakt. De drang naar vrijheid kan groter worden, wanneer zij het gevoel hebben vast te zitten in een bepaalde situatie of zich los willen maken van een karmische relatie. Maar kan er de angst spelen om de financiële en/of emotionele veiligheid die deze relatie of situatie geeft, te verliezen. Vervolgens kan dit weer emoties triggeren bij de karmische partner. Boosheid kan los komen en kunnen er conflicten ontstaan. Tweelingzielen willen niet meer over zich heen laten lopen en gaan meer voor zichzelf opkomen, want het kan zijn dat een van de twee meer aandacht nodig heeft of dominant is. Trots mag misschien opzij gezet gaan worden. Mogelijk worden er nu belangrijke beslissingen gemaakt over de vorm van jullie relatie. En deze beslissingen kan je weloverwogen proberen te maken, ondanks dat jouw gevoel en verstand niet goed op één lijn te komen. En word je uitgedaagd om jouw intuïtie hierin te volgen en naar alternatieve oplossingen te kijken.

Daarnaast kunnen tweelingzielen elkaar direct of indirect stimuleren om meer van zichzelf en hun creatieve kant te laten zien. Discussies kunnen er bijv. toe leiden dat zij tot inzicht komen over dat ze hun maskers mogen afzetten en hun ware zelf mogen tonen aan elkaar en de buitenwereld. Oude denkpatronen kunnen ze meer los gaan laten en door bewustzijnsverruiming ontstaat er een nieuwe perceptie op hun situatie en relatie. Ze mogen meer out off the box gaan denken.

Wanneer je niet samen bent met jouw tweelingziel, kun je een boodschap van hem of haar ontvangen. Je kunt daaruit opmaken dat er nog wat bindings- of verlatingsangst speelt.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis volle maan

Op de volle maan in Waterman geven wij op 19 augustus a.s. een online Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij er een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn.

Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je zal helpen inzichten te geven in jouw spirituele ontwikkelingsproces.

Geleide meditatie
Tijdens deze helende reis wordt je meegenomen naar een groot bos, waar je bij een beekje een groep bevers aan het werk ziet en een van hen voor jou een boodschap heeft voor jou als steuntje in de rug en jou wil helpen met het realiseren van jouw droomwens. Ook krijg je van hem een getal door, dat een tijdsaanduiding kan zijn voor wanneer er een positieve verandering of een belangrijke gebeurtenis gaat plaatsvinden in jouw leven. Dan kom je bij een kruispunt en sta je voor de keuze welke weg je gaat inslaan. Wanneer je bij een wijze sjamaan komt, helpt hij je van negatieve gedachten en emoties te bevrijden, zodat je het leven kunt creëren wat jij zou willen. En krijg je vervolgens een healing van de Lichtwezens van Sirius. Tenslotte krijg je van de sjamaan een mooie steen, een lapis lazuli, die jou o.a. helpt met het uiten van jouw gevoelens en je meer zelfvertrouwen gaat geven.

Je kunt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie komen, waardoor je makkelijker toegang kunt krijgen tot hogere informatie en kan je helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces.

De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s. En het loslaten van negatieve overtuigingen. Ook worden jouw paranormale vermogens gestimuleerd.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.