Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Volle maan Steenbok 3 juli 2023: We voelen een tijdsdruk en een remmende werking!

volle maan steenbok

Leestijd: 5 min.

Op 3 juli staat de Volle Maan in het teken Steenbok en daar recht tegenover staat de Zon in Kreeft. En ga je op zoek naar een balans tussen deze twee tegengestelde astrologische tekens, waarbij de Steenbok serieus en verantwoordelijk is en staat voor de vaderfiguur in jouw leven. En de Kreeft, waar de Zon in staat, wat emotioneler is en de moederfiguur in ons leven aangeeft. Dit zoeken naar een balans kan voor veel innerlijke conflicten zorgen; een strijd tussen gevoel en verstand en heeft doorgaans veel effect op jouw emoties. Er vinden veel veranderingen plaats in jouw bewustzijn.

Je kunt last hebben van ascentie-klachten

Door de Volle Maan kan je last hebben van ascentiesymptomen, zoals je onrustig en emotioneel voelen, slecht slapen, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen hebben, veel dromen, last hebben van hartkloppingen, vermoeidheid en duizeligheid. Je kunt ook gevoeliger zijn voor prikkels van buitenaf. Jouw chakra’s staan meer open, doordat er veel trillingsverhogingen plaatsvinden. Deze klachten kan je al enkele dagen voor en enkele dagen na de Volle Maan voelen.

De eigenschappen van de Steenbok zijn voelbaar

Met de Maan in Steenbok zal je veiligheid willen inbouwen in jouw leven door je te richten op je maatschappelijke carrière. Hij is een plichtsgetrouwe, serieus en een harde werker met veel verantwoordelijkheidsgevoel. De Steenbok neemt meer afstand van emoties en houdt zich liever bezig met serieuze en aardse zaken. Daardoor ben je wel vaak een rots in de branding voor anderen. De Steenbok vertegenwoordigt dan ook de vaderfiguur. Door de Steenbok-invloed heb je mogelijk in jouw jeugd weinig warmte gekend en was vooral jouw vader niet zo emotioneel betrokken bij jou als kind of zelfs helemaal afwezig. Het kan zijn dat je streng bent opgevoed en er hoge eisen aan je werden gesteld. Je kunt bij tijden last hebben van verlegenheid en faalangst, wat een invloed kan hebben op jouw carrière en gezinsleven.

Je wilt een groei doormaken

In deze Volle Maan-periode wil je in relaties en in je carrière een groei doormaken. Maar kan je je ook verantwoordelijk voelen voor jouw gezin en zoek je een balans tussen werk en privé-leven. Het kan zijn dat je hard aan het werk bent en weinig tijd hebt voor vrienden en familie. Misschien zoek je afleiding en wil je niet te veel emotioneel betrokken zijn bij jouw omgeving. Je houdt liever afstand doordat je emoties niet wilt voelen. Maar ondanks dat je liever afstand houd en je mogelijk lange tijd de realiteit niet onder ogen hebben willen zien, kunnen er zich situaties voordoen die oude pijn uit jouw jeugd of vorige levens triggeren. En waarbij minderwaardigheids- en schuldgevoelens en depressies naar boven kunnen komen. Je kunt bijzondere dromen, visioenen en ingevingen ontvangen over wat er in het verleden is gebeurd. Hierbij kun je veel in je hoofd zitten en proberen om deze ingevingen en gevoelens een plekje te geven.

Het kan aanvoelen alsof Mercurius retrograde loopt: je kunt even niet verder!

Doordat Mercurius recht tegenover de Maan staat kan dit aanvoelen als een Mercurius retrograde uitwerking. Dat houdt in dat afspraken of (vlieg)reizen niet door gaan of vertraging oplopen. Er kan miscommunicatie ontstaan. In de handel (bijv. huizenverkoop en bouw) kan een stagnering optreden. Er kunnen problemen ontstaan met telefoons of computers. En met kennissen, vrienden of familieleden kan er een afstand komen. Ook kan je je door de invloed van Mercurius verveeld voelen en veel piekeren. Misschien kan je je levensdoel niet vinden en weet je niet welke richting je op wilt. Deze gebeurtenissen kunnen een aanwijzing zijn dat er aandacht mag komen voor dieper liggende onverwerkte emoties en/of worden er eerst nog karmische situaties afgerond voordat je verder kunt. Door de gebeurtenissen uit jouw jeugd van je af te schrijven, kan dat jou helpen met het verwerkingsproces.

Beperkt worden

Je kunt enthousiast en optimistisch zijn en willen uitbreiden met jouw werkzaamheden, maar ook je beperkt voelen. Misschien zit je vast in een situatie en weet je niet hoe je hier uit kunt komen. Daarnaast kan het ook zijn dat je meer met je gezin, familie of vrienden wilt samenzijn en tradities in stand wilt houden, maar kunnen afstand of beperkte financiën ervoor zorgen dat je dit voor nu even moet loslaten. En dit kan veel verdriet losmaken, wanneer je je dierbaren moet missen. Door deze beperking kun je echter ook tot creatieve oplossingen komen en wil je je leven op een andere manier vorm gaan geven. En kan je o.a. nadenken over of jouw werk jou nog voldoende voldoening geeft. Je weet bijv. een betere financiële situatie aan te trekken, waardoor je meer vrijheid in je leven kunt creëren.

Verandering willen op werkgebied: hoe creëer je het leven wat jij graag wilt?

Wanneer jij veranderingen wilt, kan jij zoals gezegd een remmende werking en tijdsdruk ervaren. Je wilt bijv. ouder van een kind worden, maar speelt leeftijd een rol of kan je niet de juiste partner vinden. Ook kan het zijn dat je plannen hebt om naar het buitenland te verhuizen, maar heb je nog de zorg voor ouders en kinderen. En ben je bang dat je later te oud bent of heb je nu niet genoeg financiële middelen. Mogelijk heb je last van minderwaardigheidsgevoelens en kan je wat moeite hebben met het in je kracht te komen. De invloed van Jupiter kan jou echter een handje helpen. Een wijzer iemand/spiritueel leraar kan op jouw pad komen en jou de kracht geven om toch de veranderingen door te voeren. Je kunt daarnaast ook inzien dat jouw huidige situatie symbool staat voor het proces waarin je zit. En kan dit je helpen om duidelijk te krijgen waar jij jouw aandacht aan mag besteden, zodat jij uiteindelijk jouw droomleven kunt creëren.

Tweelingzielen

Voor tweelingzielen kan dit een emotionele periode zijn. De gesprekken die je wilt voeren met je tweelingziel of de berichten die je voor hem of haar post, kunnen een sterke emotionele lading hebben. Je kunt moeite hebben met het je open stellen naar hem of haar, doordat je je misschien minderwaardig voelt. En merk je dat jouw verleden/opvoeding een grote rol speelt in hoe jij in de relatie met je tweelingziel staat. Daarnaast kan het zijn dat tweelingzielen zich een beetje terugtrekken. Vooral wanneer zij zich gekwetst voelen en er veel emoties loskomen. Zij kunnen elkaar dan ook triggeren, waardoor oude emoties geraakt worden. En kunnen ze samen of los van elkaar de diepte ingaan om te onderzoeken wanneer zij bijv. geen emotionele veiligheid hebben gevoeld in het verleden, waardoor beschermingsmechanismen en destructieve patronen zijn ontwikkeld. Tweelingzielen die momenteel niet bij elkaar zijn kunnen tot het besef komen dat ze in beperkende patronen blijven zitten, die hen niet verder helpen in hun ontwikkeling. Ze kunnen moeite hebben met het kijken naar het verleden, omdat daar pijnlijke herinneringen kunnen liggen. Maar weten ze ook dat ze deze pijn onder ogen mogen komen, mochten ze ooit verder willen met hun tweelingziel. Hierbij kan ook een tijdsdruk worden ervaren, omdat je/je twin anders te oud is om een gezin te beginnen of nog te genieten van de mooie dingen in het leven. Verder kan het ook zijn dat er spontaan of met behulp van een spirituele coach, herinneringen uit vorige levens naar boven komen, die helpen bij het begrijpen van de huidige situatie met je tweelingziel. En dit kan helpen om bepaalde gevoelens en emoties beter te verwerken.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Volle Maan

Voor de Volle Maan in Steenbok organiseren wij op 3 juli a.s. een Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn. In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen, over de uitwerking van deze Volle Maan.

Geleide meditaties
We nemen je mee tijdens deze meditatie naar een berglandschap, waar je van het krachtdier de adelaar een mooie boodschap krijgt over jouw unieke pad en een getal, dat een tijdstip kan aangeven voor een belangrijke verandering in jouw leven. Bovenop een berg aangekomen kom je bij een kleine tempel, waar een boeddhistische monnik jou helpt om inzicht te krijgen over jouw spirituele proces. Lichtwezens van Sirius helpen jou tijdens de healing om angsten los te laten, zodat jij nieuwe stappen durft te nemen voor jouw toekomst.
Verder ga je samen met jouw tweelingziel een vlucht nemen in jullie toekomst samen.

Je komt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie, waardoor je makkelijker toegang kunt krijgen tot hogere informatie en je kan helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces.

Afstandshealing
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s. En de healing kan doorwerken op jouw tweelingziel. Zij worden voorbereid op hun toekomst samen. Hun verbinding en aantrekkingskracht wordt steeds sterker, doordat we dichter bij de Leeuwenpoort komen.
Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting op een later tijdstip. Er gaan nl. veel ontmoetingen zijn en doorbraken plaatsvinden tussen tweelingzielen rond de Leeuwenpoort.

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven

lichtreis