Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Volle maan in Steenbok 22 juni 2024: Twee volle manen in Steenbok volgen elkaar op!

volle maan maagd artikelen

Leestijd: 5 min.

In het jaar 2024 staat de volle maan 2 keer in het teken Steenbok. En zijn daardoor de eigenschappen van de Steenbok extra voelbaar. De gebeurtenissen die spelen rond deze volle maan krijgen een vervolg rond de 2e volle maan eind juli. En kan er veel aandacht gaan naar het geven van meer structuur en vorm aan jouw leven. Je kunt aandacht willen geven aan jouw carrière, maar zal het zoeken naar een balans tussen werk enerzijds en gezin en relaties anderzijds jouw de nodige spanningen opleveren. Je kunt dus een innerlijke strijd ervaren tussen gevoel en verstand, want je voelt ook dat veranderingen nodig zijn. En kan deze periode extra emotioneel zijn.

Je kunt last hebben van ascentie-klachten

Door de volle maan voel je ascentie-symptomen sterker. Dit betekent dat je je onrustig en emotioneel kunt voelen, slecht kunt slapen, of dat je last hebt van hoofdpijn of griepachtige verschijnselen, hartkloppingen, vermoeidheid en duizeligheid. Ook kan je veel dromen hebben. En ben je gevoeliger voor prikkels van buitenaf. Jouw chakra’s staan meer open, doordat er veel trillingsverhogingen plaatsvinden. Deze klachten kan je al enkele dagen voor en enkele dagen na de volle maan voelen.

De eigenschappen van de Steenbok zijn voelbaar

Met de maan in Steenbok zal je veiligheid willen inbouwen in jouw leven door je te richten op je werk en maatschappelijke carrière. De Steenbok is een plichtsgetrouwe, serieuze en harde werker met veel verantwoordelijkheidsgevoel. Hij neemt meer afstand van emoties en houdt zich liever bezig met praktische en aardse zaken. Daardoor ben je wel vaak een rots in de branding voor anderen. De Steenbok vertegenwoordigt dan ook de vaderfiguur. Door de Steenbok-invloed heb je mogelijk in jouw jeugd weinig warmte gekend en was vooral jouw vader niet zo emotioneel betrokken bij jou of zelfs helemaal afwezig. Het kan zijn dat je streng bent opgevoed en er hoge eisen aan je werden gesteld. Je kunt bij tijden last hebben van verlegenheid en faalangst, wat een invloed kan hebben op jouw carrière en gezinsleven.

De invloed van de volle maan op de werkvloer

Door de Steenbok-invloed gaat er de komende tijd veel aandacht naar jouw carrière. Echter kan je nu ervaren dat je op werkgebied blokkeert, dat je in een sleur komt. En mis je een motivatie, creativiteit en passie voor je werk. Je kunt ondanks weinig motivatie toch hard willen werken en best streng zijn voor jezelf. Want je hebt ook een verantwoordelijkheid voor een eventuele partner of gezin. Er kunnen veel emoties loskomen en kan je je bijv. verdrietig of schuldig voelen wanneer jij niet genoeg aandacht aan jouw gezin of partner kunt besteden. En het liefst zou je nu willen vluchten om deze emoties niet te hoeven voelen.

Je kunt je afvragen waar negatieve overtuigingen vandaan komen

Door de invloed van een spanningsaspect met Neptunus kan je het gevoel hebben dat je vast zit in een situatie en niet verder kunt. Het kan zijn dat je meer wilt gaan doen met creativiteit of spiritualiteit. En dat je met jouw intuïtie, jouw paranormale gaven en met jouw sterk empathisch vermogen mag gaan werken. Echter kan jij jezelf afremmen door het hebben van negatieve overtuigingen, zoals het gevoel niet goed genoeg te zijn of iets niet te kunnen. En wordt het tijd om eens terug naar het verleden te gaan om te onderzoeken waar deze gedachten en gevoelens vandaan komen. Zo kan het zijn dat je bepaalde overtuigingen van je ouders hebt overgenomen. En mag je eraan werken om deze meer los te laten en het werk te gaan doen waar jij van kan genieten, voldoening uit haalt en meer tijd over houdt voor jezelf, partner, vrienden, gezin en/of familie.

Spanningen in het gezinsleven, afstand met partner of kinderen

Tijdens deze volle maan kun je spanningen ervaren met jouw partner of kinderen. Er kan bijv. een afstand zijn met jouw kinderen. Of is jouw partner emotioneel of fysiek niet aanwezig en mis jij hierdoor de emotionele band en steun. Het kan zijn dat jij je eenzaam voelt. Jouw intuïtie kan aangeven dat je weet waarom er een afstand is, maar kan je moeite hebben met “de waarheid” onder ogen te komen. Je kunt jezelf voor de gek willen houden en het gedrag van de ander willen goedpraten. Of vlucht je in een fantasiewereld of verslaving, om het verdriet wat je ervaart niet te hoeven voelen. Nog een andere manier om emoties weg te stoppen is om afleiding te zoeken in werk, vast te willen blijven houden aan het verleden, of door je te storten op huishoudelijke taken.

Aandacht voor lichamelijke gezondheid

Ook kan onze aandacht gaan naar onze gezondheid of de verzorging van ouderen/ouders. En hierbij kun je geconfronteerd worden met de angst voor ziekten. Je kunt bang zijn dat jij of de persoon verzorging nodig heeft, niet meer beter wordt of beter wilt worden. Misschien speelt er een psychische ziekte, een verslaving of ziekte/beperking met betrekking met het bottenstelsel en gewrichten. Je kunt bang zijn om die persoon te verliezen. Echter kunnen de situaties die nu spelen, ook een helend effect hebben. Er kan teruggekeken worden naar het verleden en kunnen oude conflicten uitgepraat worden. Ook kun je nu in een situatie zitten waarin je door een (tijdelijke) ziekte je beperkt voelt. En je veel sombere gevoelens en emoties van anderen voelt. Je lijkt door in deze situatie te zitten, een magneet te zijn voor de pijn van anderen, die jij vervolgens transformeert. Het is dan ook de kunst om goed te onderscheiden welke gevoelens en gedachten van jou zijn en welke van de ander, zodat de energie die je opvangt van anderen beter afgevoerd kan worden.

Tweelingzielen en jouw liefdesleven: afstand of nabijheid?

Tweelingzielen kunnen door een moeilijke periode gaan. Zo kan het zijn dat de één graag een intieme band opbouwt, terwijl de ander door onzekerheid en minderwaardig voelen zich terugtrekt en afstand bewaart. Het gevoel niet goed genoeg te zijn of het niet waard te zijn om deze bijzondere liefde te ontvangen kan aanwezig zijn bij één of beiden tweelingzielen.

Er kan een remmende werking spelen, waardoor tweelingzielen in een impasse komen. Zij kunnen zich schuldig voelen naar een partner of gezin. Ook kan er een fysieke afstand zijn, zit één of beiden emotioneel op slot, speelt ziekte of leeftijdsverschil een rol. Ze kunnen door omstandigheden een tijdsdruk ervaren, waardoor er beslissingen gemaakt moeten worden waar één van de tweelingzielen nog niet aan toe is.

Om bepaalde emoties niet te hoeven voelen, kunnen tweelingzielen in een droomwereld willen vluchten. De karmische partner kan opmerken dat hij of zij afwezig is. Je partner kan ook aanvoelen dat er meer aan de hand is en dat je met je gedachten en je hart bij je tweelingziel bent. Hierdoor kan de partner zich gekwetst of afgewezen voelen en bang zijn jou te verliezen. Maar ook kan je bang zijn om je tweelingziel kwijt te raken wanneer je geen stappen zet.

Het gevoel en de aantrekkingskracht met je tweelingziel kan dus zo sterk zijn, dat je niet meer weet wat je moet doen. De druk om een beslissing te maken kan voelbaar zijn. Tweelingzielen worden dan ook uitgedaagd om hun intuïtie te volgen en het kan zijn dat het nog niet de juiste tijd is en dat er eerst nog nieuwe ontwikkelingen gaan plaatsvinden. Daardoor kan het proces met je tweelingziel langzaam gaan!

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis volle maan

Voor de volle maan in Steenbok organiseren wij op 22 juni a.s. een Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn. In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen, over de uitwerking van deze volle maan.

Geleide meditatie
We nemen je mee tijdens deze meditatie naar een mooi bergachtig gebied, waar een oude vrouw met een kudde geiten aan jou vraagt of jij je hart wel volgt en welke situatie nu veel van jou vraagt. Vervolgens vraagt ze je een oud horloge in je hand te nemen en terug te gaan naar de tijd wanneer er iets traumatisch is gebeurd en er negatieve overtuigingen zijn ontstaan. Vervolgens brengt ze je naar een krachtplaats, waar jij gelijkgestemden ontmoet en een healing ontvangt van de lichtwezens van Sirius. Vervolgens krijg je nog een getal van haar, die een maand aangeeft waarin er een verandering gaat plaatsvinden.

Je komt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie, waardoor je makkelijker toegang kunt krijgen tot hogere informatie en je kan helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces.

Afstandshealing
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s. En het loslaten van negatieve overtuigingen. Het is goed mogelijk dat je traumatische gebeurtenissen uit vorige levens gaat verwerken en dit een vervolg krijgt in je slaap.

Voor meer informatie en om je aan te melden, klik hier.