Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Volle maan in Schorpioen 24-04-2024: Diepe emoties kunnen loskomen

volle maan schorpioen

Leestijd: 6 min.

Deze volle maan staat in het transformerende teken Schorpioen en recht daar tegenover staat de zon in Stier. Twee tegenover elkaar liggende astrologische tekens, die een innerlijk conflict kunnen veroorzaken tussen gevoel en verstand. De maan symboliseert nl. het vrouwelijke en de zon het mannelijke. Innerlijke conflicten kunnen uitgelicht worden, horende bij het thema van deze volle maan. De uitwerking van deze volle maan kan intens zijn en diepe emoties losmaken door een spanningsaspect met Pluto, de heerser van de Schorpioen. Je kunt zelfs even in een crisis komen, die een transformerende uitwerking kan hebben en jij uitgedaagd wordt om meer je intuïtie te volgen. Vooral op relaties zal deze volle maan veel impact hebben, want Juno, de dwergplaneet die het huwelijk en jouw tweelingziel aangeeft, maakt een mooi aspect met de volle maan. Je kunt hierdoor kritische gesprekken voeren met je partner/tweelingziel, die tot veel inzichten kunnen leiden. Jullie kunnen daardoor samen de diepte ingaan.

Je kunt last hebben van ascentieymptomen 

In de periode rond de volle maan kan je veel last hebben van ascentie-symptomen, zoals onrustig voelen, slecht slapen, hoofdpijn, veel dromen, last hebben van hartkloppingen, vermoeidheid en duizeligheid. Je kunt ook gevoeliger zijn voor prikkels van buitenaf. Jouw chakra’s staan meer open, doordat er veel trillingsverhogingen plaatsvinden. En mag je goed luisteren naar je lichaam en voldoende rust nemen, wanneer je dat nodig hebt.

De betekenis van dubbele getallen 2 en 4 in de datum

Op de dag van de volle maan komt er 3x het getal 2 en 4 in de datum voor. Het getal 2 hoort bij de maan en staat voor de moederfiguur, ons gevoelsleven en onze intuïtie. En zal de uitwerking van deze volle maan versterken. Emoties kunnen explosief naar buiten komen. Het getal 4 hoort bij Uranus, planeet van revolutie, vernieuwing en je eigen unieke weg volgen. Er kunnen onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden, kan je onverwachts een berichtje krijgen of wordt er plotseling een contact verbroken. Er kan veel onrust zijn, mensen kunnen in opstand komen en je kunt dan ook veel spanning in de lucht voelen hangen tijdens deze volle maan!

De eigenschappen van de Schorpioen en de Stier

De maan staat in Schorpioen en dit is een mysterieus en een emotioneel teken: intens voelend en diepzinnig. Schorpioenen hebben een krachtige persoonlijkheid. Om hun gevoeligheid te beschermen en om emotionele veiligheid te creëren kunnen ze een defensieve muur om zich heen bouwen en liever verborgen houden wat er in hen omgaat. Ook kunnen ze door controle uit te oefenen op hun omgeving proberen te voorkomen, dat diepliggende angsten naar boven komen of voorkomen dat zij gekwetst worden. Deze angsten kunnen verlatings- of bindingsangst zijn of angst voor ziektes of voor de dood. Is de Schorpioen eenmaal gekwetst, dan kan hij dat maar moeilijk vergeten en met boosheid of woede reageren of zelfs wraakzuchtig zijn. Door de Schorpioen-invloed krijg je de kans om diepe transformaties door te maken en zo spiritueel te groeien. Verder horen ook seksualiteit, macht, de dood, recherchewerk en criminaliteit (onderwereld) bij dit teken. De Stier, waar nu de zon in staat, daarentegen is een aards teken en creëert veiligheid door middel van financiën en bezit en door alles bij het oude te willen houden. Stieren zijn wat bedachtzamer, zetten niet zo snel nieuwe stappen. Ze zijn ook erg geduldig, maar wanneer hun grens is bereikt, kunnen ze heel boos worden en vernietigend werken. Ze hebben veel liefde voor dieren en de natuur en zijn creatief aangelegd. Een overeenkomst is dat beide tekens bezitterig en jaloers kunnen zijn.

Oude onverwerkte pijn komt naar boven

Deze volle maan kan veel “donkere” thema’s naar boven halen. Dit kan te maken hebben met seksueel misbruik, machtsmisbruik, criminaliteit, persoonlijkheidsproblematieken, zwarte magie en last hebben van entiteiten. Maar ook de dood, dodelijke ziekten of bijna doodervaringen. Of heb je te maken gehad met obsessief gedrag en jaloezie (van de ander). En wanneer emoties uit jouw verleden, die hiermee verband houden nog niet goed verwerkt zijn, kan dit getriggerd worden door gebeurtenissen in het nu. En mogen we deze onverwerkte emotionele blokkades aankijken om dit beter te verwerken.

Tegenstrijdigheden en innerlijke conflicten

Doordat Pluto in het teken Waterman staat, kan je de neiging hebben om de naar boven emoties te beredeneren i.p.v. ze te voelen. Je kunt dan eigenlijk niet goed bij jouw gevoel komen en dat kan dan weer extra spanningen geven in je lichaam en in relaties met anderen. De volle maan daarentegen kan jou stimuleren om deze diepgewortelde emoties juist te doorvoelen, zodat je een transformatie door kunt maken. En dit kan dus een innerlijk conflict brengen tussen jouw gevoel en verstand.

Wat zegt jouw intuïtie?

Pluto is een planeet die een groep mensen in beweging zet. En je kunt dan ook opzoek zijn naar zekerheid en vastigheid door je samen te voegen bij een groep. Dit kan bijv. een (alternatieve) woongroep zijn, het samenwerken met collega’s of ben je heel hecht met je familie. Wanneer je echter niet meer op een lijn zit met anderen, kan je je eigen weg willen gaan. Ondanks angsten die dan kunnen spelen, is het goed om je intuïtie te volgen. Wandelen in de natuur en observeren wat dieren, bloemen en planten je proberen te spiegelen,kunnen jou boodschappen geven over welke beslissing je mag nemen. Ook het luisteren naar boodschappen via liedjes die in je hoofd opkomen of die je ergens buitenshuis hoort, kan jou helpen om dichterbij je gevoel te komen.

Controle loslaten

Ook kun je rond deze volle maan geconfronteerd worden met het gevoel dat je een zekere controle wilt uitoefenen over anderen. Dit kan bijv. in de vorm van manipulatie en psychologische spelletjes zijn. Maar wil je ook de ander in zijn/haar waarde laten en de controle juist loslaten. Of is de situatie omgedraaid en probeert de ander controle te hebben over jou. In deze situaties kunnen er flink wat spanningen ontstaan. Vooral wanneer de ander zich los wil maken van jou of jij van de ander en je geen controle lijkt te hebben. Onder invloed van Mercurius, die een dag na de volle maan direct gaat lopen, kunnen er conflicten ontstaan en kunnen er rake dingen gezegd worden. Je houdt geen blad meer voor de mond. Dit kan gunstig uitpakken wanneer het veel helderheid brengt. Ook kun je je beseffen dat je anderen niet kunt vasthouden en manipuleren. En mag je onderzoeken wanneer het destructief gedrag is ontstaan.

De invloed van de volle maan op tweelingzielen

Omdat Juno een mooi aspect maakt met de volle maan, heeft deze volle maan extra veel invloed op tweelingzielen en huwelijken. Jij en je partner/tweelingziel kunnen veel gesprekken houden met elkaar over wat er precies speelt. En wordt er kritisch gekeken naar elkaars gedrag. Er kunnen dan ook flink wat irritaties en ruzies ontstaan. Maar dit ook opheldering geven in de belevingswereld van de ander en hoe ze beter met elkaar om kunnen gaan. Of wordt duidelijk dat het contact beter verbroken kan worden en eindigt de relatie hier. Tweelingzielen kunnen rond deze volle maan veel aantrek- en afstootgedrag vertonen. En kunnen er veel intense emoties naar de oppervlakte komen. De één kan moeite hebben met het voelen van diepere gevoelens en niet de diepte in willen gaan. Het hart en het verstand kunnen misschien moeilijk op één lijn komen en hierdoor kunnen ze met de gedachte spelen om de relatie te verbreken. Vooral als er een karmische partner betrokken is in de situatie. Ook bindingsangst kan duidelijker naar voren komen. En spelen er angsten om elkaar te verliezen, waardoor manipulatief gedrag, het spelen van machtsspelletjes en obsessief gedrag erger kan worden. Tweelingzielen die niet in contact zijn met elkaar kunnen erachter komen dat de ander wellicht last heeft van een persoonlijkheidsproblematiek. Je kunt moeite hebben met het bevatten hiervan en van wat er precies speelt tussen jou en je tweelingziel. Veel emoties kunnen hierdoor naar boven willen komen en ook in deze situatie kun je moeite hebben om emoties toe te laten. Het gevoel dat jouw veilige haven wegvalt, kan zwaar vallen. Je kunt je uiteindelijk beseffen dat je naar je intuïtie mag luisteren, jij je los mag maken van je tweelingziel en je eigen unieke pad mag volgen.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis volle maan

Voor de volle maan in Schorpioen organiseren wij op woensdag 24 april a.s. een online Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn. In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen over de uitwerking van deze volle maan.

Geleide meditatie
We nemen je mee tijdens deze meditatie naar een mooi natuurgebied, waar je langs witte kliffen loopt en op het strand een oude wijze man ontmoet, die in een vissershuisje woont. Wanneer hij je vraagt om in gedachte een situatie te nemen waar jij meer duidelijkheid over wilt krijgen, krijg je advies van een schorpioen. Vervolgens krijg je van de Lichtwezens van de Pleiaden een healing. En krijg je een getal, dat een tijdstip kan aangeven voor een belangrijke verandering in jouw leven.

Je komt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie, waardoor je makkelijker toegang kunt krijgen tot hogere informatie en je kan helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces.

Afstandshealing
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s. En de healing kan doorwerken op jouw tweelingziel. Tweelingzielen worden voorbereid op hun toekomst samen. Hun verbinding en aantrekkingskracht wordt steeds sterker.
Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting op een later tijdstip. Er gaan nl. veel ontmoetingen zijn en doorbraken plaatsvinden tussen tweelingzielen de komende jaren.

Wil jij graag meedoen met deze Lichtreis op 24-04-2024?
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

lichtreis volle maan schorpioen