Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Volle maan in Leeuw 25 januari 2024: Een verandering in ons bewustzijn

volle maan leeuw

Leestijd: 6 min.

Tijdens een volle maan staan de zon, het mannelijke en de maan, het vrouwelijke in twee tegenoverstaande astrologische tekens. Deze constellatie veroorzaakt een spanningsveld tussen de eigenschappen van deze tekens en vaak een conflict tussen gevoel en verstand. Je kunt extra emotioneel of gevoelig zijn, slecht slapen en je onrustig voelen, doordat jouw chakra’s meer openstaan. Vooral ook hooggevoelige kinderen kunnen hier veel last van hebben en drukker zijn dan anders.

Deze eerste volle maan van het jaar staat in het trotse teken Leeuw en recht tegenover de maan staat de zon in het vernieuwende teken Waterman. De optimistische planeet Jupiter maakt een spanningsaspect met de volle maan, waardoor je je onrustig kunt voelen en een grote behoefte hebt aan expansie en vrijheid. Je kunt merken dat je behoefte hebt aan een spirituele groei. En het volgen van je eigen unieke pad, wars van wat er van jou verwacht wordt.

Recht tegenover de maan staat Pluto, die vorige week direct is gaan lopen. Daardoor kan je deze volle maan als intens ervaren, wanneer diepe emoties naar de oppervlakte komen. Je kunt boos zijn over onrechtvaardigheid en hier tegen in opstand komen. Ook kan je een diepe angst voelen voor verandering en om alleen te komen te staan. Maar kan je ook ervaren dat je deze verandering wel in gang móét zetten. Er is geen houden meer aan! En doordat Uranus, de heerser van de Waterman, over twee dagen weer direct gaat lopen, kan alles in een stroomversnelling komen.

Het dubbele getal 8 en de voorbereiding op de Leeuwenpoort

Wanneer we de getallen van de dag en de maand bij elkaar optellen, en het jaar optellen, krijgen we 2x het getal 8 in de datum. Het getal 8 hoor bij Saturnus, waardoor we een remmende werking, een tijdsdruk en emotionele afstand kunnen ervaren. En door de vele spanningsaspecten die er plaatsvinden tijdens deze volle maan, kunnen we het gevoel hebben behoorlijk in de knoop te zitten met onszelf. En boos en opstandig zijn wanneer we niet het leven kunnen leiden dat jij graag zou willen. Deze periode is dan ook een voorbereiding op de Leeuwenpoort van 8 augustus, wanneer de Leeuwenenergie sterk is. Je wordt extra uitgedaagd om meer in jouw kracht te komen. Hetgeen jij graag zou willen voor jouw leven gaat rond de Leeuwenpoort een vervolg krijgen!

Ascentie- klachten

Enkele dagen voor en enkele dagen na de volle maan vinden er veel trillingsverhogingen plaats en kan je er veel last van hebben, dat jij je niet geaard voelt en andere ascensiesymptomen, zoals onrustig en slecht slapen, emotioneel zijn, hoofdpijn hebben, griepachtige verschijnselen, duizeligheid, hartkloppingen enz. En is dit een teken dat jij een verandering aan het doormaken bent. Het is dan ook belangrijk dat je naar de signalen van je lichaam luistert en voldoende rust neemt, wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Leeuw en Waterman

Met de maan in Leeuw en de zon daar recht tegenover in Waterman is het zoeken naar een balans tussen tegenstrijdige eigenschappen. De Leeuw is een krachtig en trots teken. Heb je veel eigenschappen van de Leeuw, dan sta jij graag op de voorgrond, ben je behulpzaam en kan je een tikkeltje autoritair en egocentrisch zijn. Het zijn vaak echte leiders en zeer beschermend naar dierbaren. Ze zijn ook gul en kunnen genieten van luxe en uitstapjes met anderen. Ze hebben veel creatieve energie en houden ervan om zichzelf uit te drukken en gezien te worden. Wel zijn ze gevoelig voor vleierij en hebben regelmatig bevestiging nodig. De Waterman daarentegen verzet zich juist tegen autoriteit, is een voorstander van gelijkheid, rechtvaardigheid en zet zich graag in voor een ideaal. Vaak wordt de Waterman excentriek gevonden, omdat hij vernieuwend is, veel nieuwe ideeën heeft, rebels kan zijn en zijn eigen unieke weg wil gaan. De Waterman richt zich vaak ook op de minderbedeelden in de maatschappij en op samenwerking.

Het maatschappelijk systeem mag een transformatie ondergaan

In de periode van deze volle maan kan het het gevoel niet in het systeem te passen sterker worden. Je kunt in situaties komen waarin jijzelf of bijv. je kinderen niet je draai kunt vinden op school of op het werk. Dit kan komen door hooggevoeligheid, een onverwerkt trauma of een diagnose van een persoonlijkheidsproblematiek. En heb jij er psychisch last van, wanneer er aan de verwachtingen van de maatschappij voldaan moeten worden. Vervolgens kunnen er extreme situaties ontstaan, waardoor je in een crisis terecht kunt komen en bijv. burn-out klachten en/of een andere ziekte kunt krijgen. Ook kunnen emoties hoog oplopen, wanneer je je niet gezien/gehoord voelt door bijv. een overheidsinstelling en niet de hulp krijgt die jij graag zou willen. En kunnen mensen in opstand komen tegen onrechtvaardigheid. We mogen ons in deze maatschappij dan ook bewust worden van het feit dat we bepaalde zaken anders mogen aanpakken. Vooral mag er meer opvang komen voor de minderbedeelden of de “zwakkere” en de samenleving. Deze volle maan kan ons min of meer dwingen om situaties anders te benaderen en naar alternatieve oplossingen te zoeken. Hierbij kan er van jou en/of anderen gevraagd worden om open te staan voor een andere denk- en zienswijze. En daarbij kan je denken aan het bijv. organiseren van mantelzorg of het leven in een woongroep.

Tijd om angsten los te laten en je hart te volgen

Door het vierkant met Jupiter ervaren we veel spanningen, wanneer we graag zouden willen uitbreiden met ons werk, zouden willen studeren of aan gezinsuitbreiding denken. Er kunnen angsten naar boven komen dat er hiervoor niet genoeg financiën zijn. Maar weet je diep van binnen ook dat het tijd is om angsten los te laten en de weg te volgen die jouw hart je ingeeft.

Een shift in ons bewustzijn

Door de invloed van Pluto in Waterman, die recht tegenover de volle maan staat, kunnen we botsen met mensen die een andere denkwijze hebben. Doordat er echter heftige en intense situaties zich kunnen voordoen, waarbij het nodig is om naar alternatieve oplossingen te kijken, kunnen we min of meer gedwongen worden om out-of-the-box te denken en ons bewustzijn te verruimen. Stapje voor stapje kunnen we ons bewust worden van het feit dat men nu andere behoeften heeft dan jaren geleden. En dat bepaalde regels, normen of conventionele denkwijzen niet meer passen bij wie we nu zijn. We maken een einde aan de traditionele manier van leven en maken een ware transformatie door!

In je kracht komen

Doordat Mars een vierkant maakt met Cheiron, de gewonde genezer, kan er een vurige interactie zijn met mensen die controle willen uitoefenen over jou. Het kan zijn dat je ouders, een leidinggevende of iemand anders egocentrisch en dominant is en jij behoorlijk getriggerd kan raken in jouw oude pijn hierdoor. Er kan bijv. veel boosheid loskomen. Onder invloed van Cheiron kun je jezelf willen genezen en je niet meer willen laten onderdrukken. Je kunt juist een sterke behoefte hebben om je vrij te voelen en los te maken van deze persoon. Maar ook kan je tevens een loyaliteitsconflict ervaren richting hem of haar. En daardoor niet goed los kunnen komen van de relatie. Toch kan Pluto er voor zorgen dat je je plotseling losmaakt, oude pijn, angsten en onzekerheden overwint, meer in je kracht komt en jij je eigen weg gaat bewandelen. Je zult zien dat wanneer je je intuïtie volgt, alles in een stroomversnelling komt.

Tweelingzielen

Voor tweelingzielen kan dit een zeer intense volle maan zijn! Er kan wat drama ontstaan en emoties kunnen hoog oplopen. Vooral wanneer de angst speelt om elkaar kwijt te raken. Deze angst kan getriggerd worden doordat de één besluit om uit contact te gaan en zijn/haar eigen weg te kiezen. Of wanneer de ene tweelingziel bang is dat er een ander in het spel is en jaloers is. Ook kunnen er destructieve patronen duidelijker worden in de relatie met je tweelingziel. Je kunt hierbij denken aan manipulatie, het spelen van machtsspelletjes, emotionele chantage of het creëren van drama. En wanneer je je verstikt voelt door de ander, kan je je los willen maken. En kan dit onverwachts gebeuren. Vrijheid in de relatie zal namelijk heel belangrijk zijn. Wanneer het voorgaande het geval is tussen karmische partners, kunnen deze relaties tot een einde komen. Ook kunnen tweelingzielen in situaties zitten waarin ze loyaal zijn naar hun ouders, een ouder iemand of hun partner. En worden ze uitgedaagd om zichzelf op de eerste plaats te zetten, in hun kracht te komen en karmische banden te verbreken, om een verdere spirituele groei door te maken. Daarnaast kunnen tweelingzielen moeite hebben met het volgen van hun hart. Vooral wanneer ze in een situatie zitten die hen emotionele en financiële zekerheid geeft. Echter kunnen er situaties ontstaan, waardoor ze gedwongen worden om angsten los te laten en anders naar de situaties te kijken. Het zal dus een transformerende periode worden voor hen!

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Volle maan

Voor de volle maan in Leeuw organiseren wij op donderdag 25 januari een Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn.
In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen, over de uitwerking van deze Volle Maan.

Geleide meditatie
Tijdens de geleide meditatie wordt je meegenomen naar een bos, waar een everzwijn jou meeneemt naar een meertje en waar je een boodschap en een getal krijgt over jouw situatie. Dit getal kan een tijdstip aangeven voor een belangrijke verandering in jouw leven. Vervolgens kom je bij een open plek in het bos waar je je kunt opwarmen bij een kampvuur en een sjamaan jou voorbereidt op een healing van de Lichtwezens van Sirius. Deze healing is een voorbereiding op de Leeuwenpoort van 8 augustus, wanneer er belangrijke gebeurtenissen gaan plaatsvinden. Je ontmoet ook jouw tweelingziel en samen maken jullie een reis naar de toekomst.

Afstandshealing
Je kunt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie komen, waardoor je makkelijker toegang kunt krijgen tot hogere informatie en kan je helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces. De afstandshealing is daarbij ondersteunend en gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s. En de healing kan intens zijn, doordat deze healing een voorbereiding is op de Leeuwenpoort op 8 augustus.

Tweelingzielen worden tijdens de healing afgestemd op hun toekomst samen. Hun verbinding en aantrekkingskracht wordt steeds sterker. Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting op een later tijdstip.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

indianenvrouw lichtreis