Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Extra emotionele Volle maan in Stier 28 oktober 2023

maansverduistering

Leestijd: 5 min.

De zon en de maan staan tijdens een volle maan recht tegenover elkaar in tegengestelde tekens. Bij deze volle maan staat de maan in het aardse teken Stier en de zon daar recht tegenover in Schorpioen. En veroorzaakt een spanningsveld tussen de eigenschappen van deze tekens en een conflict tussen gevoel en verstand. Doordat er ook een gedeeltelijke maansverduistering plaatsvindt en er ook 2x het getal 10, horende bij Pluto, in de datum voorkomt, zet deze volle maan diepe transformaties in gang en kunnen emoties hoog oplopen. Deze maansverduistering geeft een keerpunt aan waarin duidelijk wordt dat veranderingen nodig zijn en je je wilt gaan richten op de toekomst.
Doordat de planeet van expansie Jupiter dichtbij de maan staat en retrograde loopt, kunnen jouw toekomstplannen vertraging oplopen. Misschien wil je jouw plannen herzien, bedachtzaam te werk gaan en eerst voldoende financiële zekerheid inbouwen voordat je stappen gaat zetten. Door de mooie verbinding met Saturnus ga jij serieus te werk en alles stap voor stap aanpakken. Ook staan Mercurius, planeet van communicatie en denken en de planeet van daadkracht, Mars, recht tegenover de volle maan en kan je snel en defensief reageren, wanneer je geraakt wordt in jouw onverwerkte pijn. Door o.a. jaloezie en boosheid kunnen er stekende opmerkingen gemaakt worden en kunnen er makkelijk ruzies ontstaan wanneer onderdrukte emoties een uitweg willen vinden.

Ascentie-klachten tijdens de de volle maan

Je kunt rond de periode van de volle maan veel diepe emoties en ascensieklachten ervaren, zoals slecht of onrustig slapen, griepachtige verschijnselen hebben, last hebben van onderrug en/of vocht vasthouden, vermoeidheid, duizeligheid, hartkloppingen enz. Deze kunnen nu sterker voelbaar zijn door de maansverduistering.

De kenmerken van de aardse Stier

De volle maan staat in het aardse teken Stier en zijn de kenmerken van de Stier voelbaar in deze periode. De Stier staat graag met beide benen op de grond, is nuchter en praktisch ingesteld. Hij doet alles op een rustig tempo, maakt geen overhaaste beslissingen, want de Stier houdt niet zo van veranderingen. Bezit en financiën zijn belangrijk voor de Stier. Dat geeft hem/haar zekerheid en veiligheid. Doorgaans is de Stier rustig en geduldig, maar als zijn geduld op is, kan hij ontploffen en erg boos worden. Daarnaast is hij soms koppig en vasthoudend aan wat conservatieve overtuigingen. Heb je veel Stier-invloed, dan kan je moeite hebben met het loslaten van (financiële) zekerheid en het doorvoeren van veranderingen.

De Schorpioen houdt zijn gevoelens verborgen

De Schorpioen, het teken waar de Zon in staat, is daarentegen een mysterieus en wilskrachtig waterteken en ervaart vaak intense emoties, die hij/zij maar moeilijk kan uiten. Om deze gevoeligheid te beschermen, als zijn gevoelens gekwetst zijn of zijn bestaansrecht bedreigd wordt, kan hij/zij zichzelf willen verdedigen. Dit kan hij doen door van zich af te bijten of met boosheid te reageren. En om zijn gevoel van veiligheid te garanderen kan de Schorpioen controle willen houden over zijn omgeving en zelfs macht en manipulatie gebruiken om zijn zin te krijgen. Zowel de Stier als de Schorpioen kunnen snel bezitterig en jaloers zijn. Hier liggen diepe angsten aan ten grondslag.

De maansverduistering, gevoelens worden uitvergroot

Er vindt ook een gedeeltelijke maansverduistering plaats, die te zien zal zijn tussen 20.01 uur en 0.29 uur. De maan wordt gedeeltelijk verduisterd, doordat de aarde tussen de zon en de maan instaat. Hierdoor valt er minder licht van de zon op de maan. Dit heeft invloed op hoe wij ons voelen en worden emoties versterkt en uitvergroot. Omdat de maan in Stier staat, gaan je gevoelens versterkt worden rondom bezittingen, het vinden van financiële, materiële en emotionele veiligheid. En ook de angst voor verandering en om mensen te verliezen of te weinig geld te hebben kan versterkt naar boven komen. Je houdt misschien niet zo van veranderingen, maar je kunt nu niet alles meer bij het oude laten. Door een persoonlijke crisis kan jij min of meer gedwongen worden om een transformatie door te maken. Deze maansverduistering kan een keerpunt betekenen, waarin je oude angsten, destructieve patronen en negatieve overtuigingen los gaat laten.

Jupiter kleurt de uitwerking van de Volle maan

Jupiter staat samen met de volle maan. Dat betekent dat door zijn retrogradegang je dieper over jouw leven wilt nadenken en je emotioneel, spiritueel en financieel gaat klaarstomen voor een volgende stap naar een fijne toekomst. Jupiter retrograde zorgt voor een remmende werking, zodat je de juiste beslissingen maakt als het gaat om gezinsuitbreiding, investeringen in vastgoed, aandelen, cryptomunten, opleidingen en/of het uitgeven van geld in het algemeen. Maar ook over aankopen van artikelen voor bijv. het verfraaien van je huis of tuin of voor gezinsuitbreiding moeten even op zich laten wachten. Misschien dat je te enthousiast was met het uitgeven van geld en het even zuinig aan moet doen. En wanneer je te makkelijk geld uitgeeft, kan je in de schulden komen! Het beperkt worden in het uitvoeren van jouw toekomstplannen kan heel wat diepere emoties triggeren, zoals angsten en boosheid. Je kunt je bijv. beperkt of onrechtvaardig behandeld voelen. Ook kan het zijn dat je jouw plannen verborgen houdt, uit angst om mensen kwijt te raken. Of staan gezondheidsproblemen in de weg en mag je deze eerst aan gaan pakken.

Veranderingen binnen je carrière

Tijdens deze volle maan kun je veel nadenken over wat jij graag zou willen op werkgebied. Je kunt een sterke behoefte hebben aan verdieping of uitbreiding van je werkzaamheden om meer financiële zekerheid te creëren voor de toekomst. En wil je hiervoor bijv. een opleiding gaan doen. Mogelijk wil je spiritueel werk gaan doen en anderen begeleiden middels zang, zoals stembevrijding. Of wil je aan de slag als wandelcoach, voedingscoach,of holistisch therapeut. Je kunt hierbij een tijdsdruk voelen; “het is nu of nooit”. Als je er nu niet voor gaat, dan gebeurt het misschien nooit meer. Echter kan de angst omhoog komen voor geldtekort en uit dit zich middels ongeduld, geïrriteerdheid of boze buien. Je word dan ook uitgedaagd om deze angsten los te gaan laten. En gaat deze volle maan- periode jou stimuleren om gestructureerd aan de slag gaan en om jouw droomwensen stapje voor stapje waar te maken.

Stekende opmerken en een concurrentiestrijd

Tegenover de volle maan, staan de vurige planeet Mars en Mercurius, de planeet van communicatie in het teken Schorpioen. Dit kan ervoor zorgen dat je in situaties komt waarbij mensen zich bedreigd voelen en bang zijn om hun zekerheid te verliezen. En mogelijk er jaloezie de kop op kan steken en zij vervolgens een concurrentiestrijd met jou willen aangaan. Anderen kunnen bijv. jaloers zijn op jouw toekomstplannen, jouw wijze kennis en/of op jouw optimistische houding. Hierbij kunnen stekende opmerkingen worden gemaakt of berichten op social media worden geplaatst om elkaar onderuit te halen. Hierdoor worden schaduwkanten van mensen duidelijk en kan je kritisch gaan kijken of jij een contact wilt beëindigen. Maar ook kunnen er gesprekken gevoerd worden over wat er precies speelt en vindt er een ware transformatie plaats.

Tweelingzielen

Deze volle maan, samen met de maansverduistering, kan een sterke uitwerking hebben op tweelingzielen. Tweelingzielen kunnen toekomstplannen nog even moeten uitstellen. Maar kan het wel zijn dat ze hiervoor voorbereidingen treffen. Misschien dat ze hun financiële situatie opnieuw moeten bekijken en/of dat er een carrière switch nodig is om de juiste richting voor hun toekomst in te slaan. Geld uitgeven om samen wat te kunnen gaan doen, kan lastig zijn door een onstabiele financiële situatie en de angst voor geld tekort. Ook kan de angst spelen om een volgende stap te maken, zoals samenwonen en/of een gezin starten. Doordat de volle maan een mooie verbinding maakt met Juno, de dwergplaneet die het huwelijk en tweelingziel aangeeft, kunnen tweelingzielen kritisch kijken naar hun relatie en wat hun behoeften zijn. Het kan duidelijk worden waar hun onzekerheden en angsten liggen. En dat ze aan schaduwkanten mogen werken, zoals jaloezie, het willen hebben van controle en bezitterig gedrag, dat een gevolg kan zijn uit de angst om elkaar te verliezen. Traumatische ervaringen uit hun jeugd kunnen naar boven komen, zoals een scheiding, overlijden van een dierbare en/of seksueel misbruik. Ze kunnen dan ook actief aan de slag willen gaan met het transformeren van deze gevoelens en emoties, omdat ze merken dat ze anders vastlopen in hun ontwikkeling en/of hun relatie. Wat hen echter kan tegenhouden is het gevoel dat ze, door deze transformatie, een stukje veiligheid kunnen verliezen. Zij kunnen bijv. niet meer passen bij hun karmische partner, geen aansluiting meer vinden bij hun vrienden/familie en/of kunnen ze hun oude vertrouwde levens niet meer voortzetten. En (onbewust) weerstand bieden tegen het vinden van verdieping in henzelf en/of hun relatie. De spanningen en emoties kunnen hierdoor hoog oplopen en zorgt de maansverduistering ervoor dat er uiteindelijk toch een keerpunt plaatsvindt. Je kunt dus in jouw tweelingzielproces in situaties komen waarin je min of meer gedwongen wordt om positieve veranderingen door te voeren. Het is nu of nooit!

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Volle maan

Voor de Volle Maan in Stier geven wij op zaterdag 28 oktober a.s. een online Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn.
In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen, over de uitwerking van deze Volle Maan en Maansverduistering.

Geleide meditatie
Tijdens de meditatie wordt je meegenomen naar een mooi bos, waar je van een spirit, een indianenvrouw, een boodschap en een getal krijgt over jouw situatie. Dit getal kan een tijdstip aangeven voor een belangrijke verandering in jouw leven. Vervolgens brengt een totemdier, de wolf, jou naar een indianendorp, waar een sjamaan jou helpt met het naar diepere lagen van jouw onderbewustzijn te gaan. En angst en controle los te laten, die jou belemmeren om veranderingen door te voeren. Bij een kampvuur ontmoet jij jouw tweelingziel en ontvangen jullie een healing van de Lichtwezens van de Pleiaden.
Je kunt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie komen, waardoor je makkelijker toegang kunt krijgen tot hogere informatie, wat jou kan helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces.
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s. We zijn in de afrondingsfase terecht gekomen van dit jaar en worden voorbereid op het nieuwe jaar 2023, waarin jij jouw droomwensen gaat realiseren. En deze healing kan je hierbij helpen.

Tweelingzielen
Ook tweelingzielen worden tijdens de healing voorbereid op hun toekomst samen en het nieuwe jaar 2023. Hun verbinding en aantrekkingskracht wordt steeds sterker. Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting op een later tijdstip. Er gaan nl. veel ontmoetingen zijn en doorbraken plaatsvinden tussen tweelingzielen in dit jaar. Maar ook in de komende jaren erna.

Klik hier voor meer info en om je aan te melden.

indianenvrouw lichtreis