Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Volle maan in Ram 29 september 2023: Niet meer twijfelen en knopen doorhakken!

volle maan ram

Leestijd: 5 min.

Tijdens een volle maan staan de maan, het vrouwelijke en de zon, het mannelijke recht tegenover elkaar in twee tegenover elkaar liggende astrologische tekens. Bij deze volle maan zijn dat de Ram en de Weegschaal, wat een spanningsveld veroorzaakt tussen de eigenschappen van twee tegengestelde tekens en een conflict tussen gevoel en verstand. De vurige Ram zorgt ervoor dat je ergens genoeg van kunt hebben, geen geduld meer hebt, knopen gaat doorhakken en een nieuw begin willen maken. Je kunt al jouw twijfels (de invloed van de Weegschaal) naast jou neer leggen en niet meer de lieve vrede bewaren. Deze volle maan maakt spanningsaspecten met de twee dwergplaneten Pholus en Pallas. Dat betekent dat jouw beslissingen impulsief kunnen zijn, die voor behoorlijk wat chaos en conflicten gaan zorgen. Pallas zorgt doorgaans voor een strategische aanpak en oplossingen voor conflicten, maar dat kan nu lastig zijn! Let ook op dat je niet gewond raakt bij impulsieve acties in het verkeer of tijdens klussen in huis!

Ascentie-klachten tijdens de volle maan

De uitwerking van de volle maan is al enkele dagen ervoor en enkele dagen erna voelbaar, maar hoe gevoeliger je bent, hoe eerder en hoe langer je de uitwerking van de Volle Maan kunt voelen. En heb je veel last van ascensie-klachten, zoals slecht slapen, onrust, emotioneel zijn, griepachtige verschijnselen, duizeligheid, slechte concentratie of vermoeidheid. En omdat de maan nu in Ram staat en voornamelijk het hoofd bij de Ram hoort, kan je makkelijk last hebben van hoofdpijn, koorts of verwondingen aan het hoofd.

Zo ervaar je de vurige Ram-energie

Wanneer de maan in het vuurteken Ram staat, kan dat betekenen dat je een drang hebt naar onafhankelijkheid, snel in actie kunt komen en maar moeilijk een innerlijke rust vindt. Je bent recht door zee, impulsief en door jouw enthousiasme krijg jij makkelijk anderen mee in jouw plannen. Ook kan je ongeduldig zijn en niet altijd rekening houden met anderen. Confrontaties ga je niet snel uit de weg. De behoefte aan actie is groot, want je houdt niet zo van stilstand. Je hebt nl. steeds nieuwe uitdagingen nodig. Ook kan je een drang hebben om je te doen gelden en houd je wel van een beetje competitiestrijd en krachtmeting.

De Weegschaal als tegenpool

De Weegschaal, waar de Zon in staat, daarentegen is veel diplomatieker. Wil graag harmonie om zich heen. En moet vaak lang wikken en wegen voordat hij of zij tot een beslissing komt en kan daardoor besluiteloos overkomen. In ruzies is hij de bemiddelaar en probeert de dingen vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Hij gaat liever conflicten uit de weg en geeft er de voorkeur aan om de lieve vrede te bewaren. Terwijl de Ram een echte individualist is, werkt de Weegschaal liever samen met anderen.

Hoe we omgaan met conflictsituaties

De Ram-invloed kan ervoor zorgen dat je in actie wilt komen, beslissingen wilt maken en belangrijke keuzes gaat maken voor jezelf. En doordat de Ram vrij eerlijk is en direct, kan dat wel eens niet in dank worden afgenomen en voor conflicten zorgen. Bovendien kan het spanningsaspect met Pholus ervoor zorgen dat er een beerput opengaat en boosheid explosief naar buiten komt. Je kunt boos zijn over egocentrisch of dominant gedrag van de ander of wanneer iemand zijn zin wil doordrijven en er geen rekening gehouden wordt met jou. Ook kan je het gevoel hebben dat je niet gezien of gehoord wordt of klein gehouden wordt. Pallas, de dwergplaneet, die aangeeft op welke strategische wijze wij handelen binnen conflictsituaties, staat nu recht tegenover de maan en zal ons stimuleren om te bemiddelen en goed voor onszelf op te komen. Maar dat kan een hele uitdaging worden!

Oorlog kan uitbreken

Op wereld- en maatschappelijk niveau kunnen spanningen hoog oplopen en kan er (een bijna) oorlog uitbreken. Vooral wanneer regeringsleiders te trots zijn, egoïstisch denken en handelen, destructieve acties uitvoeren of bepaalde wetten en/of regels willen doorvoeren. Er kan dan ook veel onvrede ontstaan en wil het volk opkomen voor onrechtvaardigheid, dat tot rellen of protesten leiden. In het gunstige geval kan er bemiddeld worden en nieuwe afspraken gemaakt worden. Maar kan er ook veel chaos en spanningen ontstaan. Het zal een grote uitdaging worden om de rust en harmonie te vinden in deze periode.

Huiselijk geweld

Ook tijdens ruzies kan er veel mis gaan en kan er sprake zijn van huiselijk geweld. De één kan zich onderdrukt voelen en nu meer voor zichzelf willen opkomen. Maar wanneer de ander daar agressief op reageert, kan dit minder goed aflopen. Dit kan bij jou thuis zich afspelen, maar ook bij iemand uit jouw omgeving. En kun je ervoor kiezen om instanties in te schakelen voor extra hulp.

Strijd op de werkvloer

De volle maan in Ram kan ook de passie voor ons werk aanwakkeren. En hierdoor willen we graag een concurrentiestrijd aangaan. Of gaat er iemand anders dit met jou aan. Echter mag je goed opletten dat je je werkzaamheden zorgvuldig blijft doen. Je kunt namelijk graag snel resultaat willen zien, ongeduldig zijn en impulsieve beslissingen maken. Jouw onzorgvuldigheid kan zorgen voor chaos en verkeerde keuzes. Wanneer je tot de conclusie komt dat alles mis gaat en je de dingen beter anders had kunnen aanpakken, kan dit een wakecup-call zijn. Je kunt gaan inzien dat je mogelijk een dieperliggende emotie onderdrukt. Misschien had je graag erkenning willen hebben van je ouders vroeger en heb je nu een bewijsdrang ontwikkeld. En mag je dit meer gaan loslaten.

Tweelingzielen

Tijdens deze Volle Maan kunnen ook tweelingzielen veel boosheid ervaren naar elkaar en kan dit explosief naar buiten komen. Dit kan zelfs het geval zijn wanneer ze lange tijd uit elkaar zijn en er geen contact is. Het kan zijn dat je boos of jaloers bent op de karmische partner van je tweelingziel over het feit dat hij of zij wel aandacht krijgt, in de watten gelegd wordt of leuke uitstapjes doet met jouw tweelingziel. Het gevoel niet gehoord/gezien te worden door jouw twin kan getriggerd worden. En kunnen tweelingzielen elkaar afstoten of zelfs compleet het contact verbreken. Maar ook in karmische relaties kunnen er flink wat barsten ontstaan, ondanks dat ze naar goede oplossingen kunnen zoeken voor de spanningen tussen hen. Het gevoel dat jouw partner misschien liever bij iemand anders is, kan namelijk voor conflicten zorgen binnen de relatie. Je wordt dan ook gestimuleerd om de basis in jezelf en jouw zelfliefde te versterken, zodat je emotioneel op eigen benen kunt staan. En jij naar jouw intuïtie kunt luisteren over welke stappen je nu mag nemen.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Volle maan

Voor de volle maan in Ram organiseren wij op 29 september a.s. een online Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn.
In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen, over de uitwerking van deze volle maan. Ook op tweelingzielen heeft deze volle maan een grote uitwerking en zijn zij bezig om een nieuwe start te maken.

Geleide meditatie
Tijdens de meditatie word je meegenomen naar een mooie bergachtige omgeving, waar je van een eekhoorntje een boodschap en een getal krijgt over jouw situatie. Dit getal kan een tijdstip aangeven voor een belangrijke verandering in jouw leven. Vervolgens laat jouw persoonlijke Gids jou een blik werpen in de toekomst. En kijken jullie samen wat jou tegenhoudt om jouw droomwens te gaan realiseren. Op een strand krijg jij van de Lichtwezens van Sirius een healing om je af te stemmen op jouw toekomstige leven. Ook ontmoet jij jouw tweelingziel.
Je kunt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie komen, waardoor je makkelijker toegang kunt krijgen tot hogere informatie en kan je helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces.

Afstandshealing
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s en het loslaten van destructief gedrag en negatieve overtuigingen. Zodat jij gaat kiezen voor hetgeen jouw hart jou ingeeft.

Tweelingzielen
Ook is deze deze dag belangrijk voor tweelingzielen en zij worden tijdens de healing voorbereid op hun toekomst samen. Hun verbinding en aantrekkingskracht wordt steeds sterker. Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting op een later tijdstip. Er gaan nl. veel ontmoetingen zijn en doorbraken plaatsvinden tussen tweelingzielen in dit jaar. Maar ook in de komende jaren erna.

Klik hier voor meer info en om je aan te melden.

lichtreis1