Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Volle maan Maagd 24 februari 2024: Een kristische blik naar binnen.

wat doen wij

Leestijd: 7 min.

De volle maan van 24 februari staat in het aardse teken Maagd, waarbij de zon recht tegenover de maan staat in het mystieke teken Vissen. De volle maan kan een sterke uitwerking hebben op ieders leven. En kan er een conflict ontstaan tussen de eigenschappen van twee tegengestelde tekens en een conflict tussen gevoel en verstand. Er ontstaat een spanningsveld, waarin je kunt overwegen om belangrijke beslissingen te maken en knopen door te hakken. De volle maan staat recht tegenover Mercurius, planeet van communicatie en denken, waardoor je veel in je hoofd kunt zitten en je je af kunt vragen of de waarheid wel werd verteld. Maar ook staat Saturnus, de planeet die vorm aangeeft, recht tegenover de maan, die wat pessimistisch kan uitwerken. Mogelijk wil je wat meer afstand nemen van de mensen die niet helemaal eerlijk zijn. We worden dan ook in de periode van deze volle maan geconfronteerd met vele emoties die we proberen te begrijpen. Zelfkritiek en kritiek kunnen een grote rol spelen momenteel. Daarbij gaat het mooie aspect met Jupiter helpen om een spirituele groei door te maken en het van een “Hoger perspectief” te zien.

Dubbele getallen en ascentiesymptomen

Je kunt, doordat jouw chakra’s meer openstaan tijdens de volle maan, veel last hebben van ascentiesymptomen, zoals slecht slapen, emotioneel zijn, griepachtige verschijnselen, hoofdpijn, duizeligheid en hartkloppingen. En dit kan versterkt worden doordat er de dubbele getallen 2 en 24 in de datum voorkomen. Maar ook het dubbele getal 8, wanneer je 24-02 en 2024 bij elkaar optelt. Hierdoor kan je voorbereid worden op de Leeuwenpoort van 8 augustus. Je kunt dan ook merken dat je positiever over jezelf mag gaan denken, mondiger mag worden en meer van jezelf mag laten zien. Je mag minderwaardigheidsgevoelens loslaten en kritisch kijken naar wat je wel en niet wilt in je leven.

De eigenschappen van de Maagd zijn voelbaar

Tijdens deze volle maan kan je proberen een balans te zoeken tussen de eigenschappen van de Maagd en die van de Vissen. De Maagd is doorgaans nuchter, betrouwbaar, bescheiden, ordelijk en praktisch. Ze zijn intellectueel, analyseren graag, hebben een kritische blik en hebben daarbij veel oog voor details. Wel kunnen ze de neiging hebben om te perfectionistisch te zijn. Meestal geven ze zichzelf niet zo snel bloot, blijven liever op de achtergrond. Gezondheid en hygiëne zijn belangrijk, dus zal je Maagden snel vinden in de gezondheidszorg of in een administratieve functie. Want Maagden stellen zich graag dienstbaar op.

De zon in Vissen tegenover de maan

Tegenover de Maan staat de Zon in Vissen, die het wat moeilijker vindt om praktisch bezig te zijn door zijn dromerige aard. De Vissen wil graag bezig zijn met een hoger doel of creatieve project. Daarin kan hij zich helemaal verliezen en heeft de neiging om zich op te offeren. Maar kan ook door zijn gevoeligheid en het niet thuis voelen op de aarde willen vluchten in een droomwereld of in een verslaving.

Klaar staan voor mensen die het moeilijk hebben

Tijdens deze volle maan, staat Saturnus recht tegenover de maan en dat maakt dat we ons wat meer eenzaam en/of alleen kunnen voelen. Je kunt je dan ook graag willen inzetten voor ouderen of mensen die eenzaam zijn en/of depressieve klachten hebben. Maar merk je ook dat je er niet zo goed tegen kunt als anderen in een slachtofferrol blijven zitten en zelf niks doen om uit een moeilijke situatie te komen. Of liever afstand houdt omdat je bang bent dat je hun zware gevoelens overneemt. Jupiter kan er voor zorgen dat je het geduld hebt om met deze mensen om te gaan. En weet je met de juiste aanpak en een dosis optimisme een lichtpuntje te worden voor mensen die het zwaar hebben.

Gevoelig voor de energie van anderen

Doordat de zon, Mercurius en Saturnus in Vissen staan, kun je het lastig vinden om je af te sluiten voor de energie van andere mensen. Vooral nu kan je er last van hebben, wanneer de ander zich depressief voelt, een negatieve instelling heeft, eenzaam is en/of zich minderwaardig voelt. Grenzen aangeven kan vervolgens ook wat lastiger zijn, vooral wanneer je een in- en meevoelend persoon bent. We worden dan ook uitgedaagd om op een liefdevolle manier onze grenzen aan te geven en eerlijk te zijn over wat we voelen en nodig hebben.

Jouw creativiteit weer laten stromen op de werkvloer

In de periode van de volle maan kun je aandacht willen besteden aan jouw onderneming of projecten waarmee je bezig bent op je werk. Nieuwe creatieve ideeën voor bijv. jouw social media kunnen tot jou komen en daar kun je behoorlijk enthousiast van raken. Hetgeen wat jou echter tegen kan houden om deze ideeën uit te voeren is dat je je teveel richt op alle details. En het kritische stemmetje in je hoofd, die jou het idee geeft dat je niet goed genoeg zou zijn. Hierdoor kun je te veel willen analyseren, alles steeds overdenken, teveel risico’s willen onderzoeken en daardoor niet goed in actie komen. De angst om fouten te maken kan groot zijn. En dat kan ervoor zorgen dat jouw creatieve energie geblokkeerd raakt. Hieronder kan een dieper trauma schuilgaan. En mag je dat verder onderzoeken om jouw creativiteit weer te laten stromen!

Kritiek en zelfkritiek als zelfbescherming

Misschien ben je zelf wat perfectionistisch en stel je aan anderen net zulke hoge eisen als aan jezelf. Met jouw kritische houding naar anderen toe, is het mogelijk dat je mensen, die je eigenlijk graag dichtbij je hebt, van je afstoot. En zij niet duidelijk zijn in waarom zij afstand van je houden. Ze kunnen smoesjes verzinnen om je te ontwijken, omdat ze zich (indirect) beoordeeld kunnen voelen. En dit kan er vervolgens voor zorgen dat je je eenzaam voelt en depressieve gevoelens naar boven komen. We mogen dus onderzoeken welke gevoelens we willen beschermen door deze kritische houding in te zetten. Het kan nl. zelfbescherming zijn! En daarbij gaat de invloed van Jupiter ons helpen, met z’n inzichtgevende en positieve instelling. Mogelijk heb je in jouw jeugd weinig aandacht/bevestiging hebt gehad van jouw ouders en wilde jij gezien wilde worden door heel erg je best te doen. Of stelden jouw ouders ook hoge eisen aan zichzelf en aan jou, waardoor je altijd het gevoel hebt gehad dat je moest presteren om liefde en aandacht te verdienen. Je kunt gaan inzien dat jouw eigen waarde gebaseerd was op de mening van anderen. En wil je dit nu gaan aanpakken door blokkades te helen en negatieve gedachtepatronen om te buigen naar positieve gedachtepatronen.

Moeilijkheden in de communicatie

Binnen onze communicatie kan er het één en ander misgaan. Mercurius staat namelijk tegenover de volle maan. En dat kan ervoor zorgen dat onze boodschap niet altijd duidelijk overkomt. Je kunt met een nuchtere blik de situatie proberen te beoordelen. Maar kan er soms meer verwarring zijn dan duidelijkheid. Daarnaast kun je het moeilijk vinden om het achterste van je tong te laten zien en kun je smoesjes of leugentjes vertellen om ergens onderuit te komen. Verder kun je het lastig vinden om goede grenzen aan te geven. En je makkelijk misleid voelen. Wanneer je iets wilt aanschaffen let dan goed op dat je niet een miskoop doet of teveel betaalt. Je kunt gemakkelijk beïnvloed worden om iets te kopen of ergens aan mee te doen, waar je liever “nee” tegen had willen zeggen. Tijdens deze volle maan worden we dus uitgedaagd om alert te zijn, onduidelijkheden duidelijk te krijgen en zelf ook duidelijk en eerlijk te communiceren. En geen gemengde signalen te geven.

Tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen zich erg gevoelig en kwetsbaar voelen tijdens deze volle maan. En kunnen zij zich daarom wat meer terugtrekken om beter te begrijpen wat er precies bij hen van binnen zich afspeelt.
Wanneer tweelingzielen in een karmische relatie zitten, kunnen ze veel schuldgevoelens ervaren over het feit dat hun hart bij hun tweelingziel ligt. En dit niet goed durven uit te spreken naar hun karmische partner, bang om de ander te kwetsen, veroordeeld te worden en zich nog schuldiger te voelen. Ze kunnen dan ook confrontaties met hun karmische partner uit de weg willen gaan en moeite hebben met het eerlijk bespreken van wat er in hun hoofd omgaat.
Doordat de invloed van de samenstand van Venus en Mars kunnen ze een balans vinden in hun thuissituatie door het vinden van alternatieve oplossingen. En kunnen ze tot de conclusie komen dat ze zich pas emotioneel en spiritueel verder kunnen ontwikkelen, wanneer ze eerlijk zijn tegenover hun karmische partner en/of gezin.

Wanneer tweelingzielen in contact zijn met elkaar, kunnen ze beiden of één van de twee last hebben van minderwaardigheidsgevoelens. En de lat voor zichzelf en de ander hoog leggen, waardoor de ander het gevoel heeft nooit aan deze verwachtingen te kunnen voldoen. Dit kan een kloof creëren tussen hen. En is het belangrijk dat er diepere gesprekken gaan plaatsvinden waarin ze onderzoeken waar deze gevoelens vandaan komen. De één kan geneigd zijn om om te vluchten in een fantasiewereld, veel in zijn/haar hoofd zitten of hard werken om de pijn van eventuele afwijzing of verlies van je tweelingziel niet te hoeven voelen. Wanneer ze tot ontspanning komen, kan het zijn dat er herinneringen uit vorige levens naar boven komen, waardoor gevoelens uit het “nu” beter begrepen worden.

Tweelingzielen kunnen zich dus wat meer terugtrekken en nadenken en analyseren over wat er zich precies afspeelt in hun gevoelswereld. Ze kunnen zich verdrietig of angstig voelen en last hebben van een laag zelfbeeld. En kun je veel sombere gevoelens en gedachten opvangen van je tweelingziel. Hierdoor kun je het gevoel hebben dat je bepaalde dingen niet goed aan kunt in het leven. Je kunt een angst ervaren dat je het allemaal niet alleen kunt, dat je financieel straks aan de grond zit. Sombere en depressieve gevoelens kunnen je daardoor overspoelen. Je kunt hierdoor dan ook moeite hebben met de dagelijkse dingen van het leven. En is het belangrijk dat je je er bewust van wordt dat de gevoelens en gedachten die je hebt, misschien ook wel van jouw tweelingziel kunnen zijn.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis volle maan

Voor de volle maan in Maagd organiseren wij op dinsdag 24 februari a.s. een online Lichtreis met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn. In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen, over de uitwerking van deze Volle Maan.

Geleide meditatie
Tijdens de geleide meditatie word je meegenomen naar een mooi park, waar je van een specht wijze raad en een getal krijgt over jouw situatie. Dit getal kan een tijdstip aangeven voor een belangrijke verandering in jouw leven. Vervolgens kom je bij een ruïne van een oud klooster, waar een sprookjesachtige en serene sfeer hangt. En je van de lichtwezens van de Pleiaden een healing ontvangt. Ze helpen om oude pijn te helen van trauma’s uit jouw verleden of vorige levens en helpen je bij het wegnemen of verlichten van lichamelijke klachten. Lichtcodes brengen jouw genezende en paranormale gaven naar een hoger niveau en gaan ook helpen bij het aantrekken van jouw droomwensen, die in lijn liggen met het goddelijke plan. Je ontmoet ook jouw tweelingziel met wie jij tijd doorbrengt bij een kampvuur.

Je kunt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie komen, waardoor je makkelijker toegang kunt krijgen tot hogere informatie en kan je helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces. Ook kan jouw nervus vagus, een belangrijke zenuw die in verbinding staat met veel organen en belangrijk is voor veel lichaamsfuncties, meer tot rust komen. Hierdoor kan jij een diepe ontspanning ervaren.

Afstandshealing
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s. En de healing kan doorwerken op jouw tweelingziel. Zij worden voorbereid op hun toekomst samen. Hun verbinding en aantrekkingskracht wordt steeds sterker. Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting op een later tijdstip. Er gaan nl. veel ontmoetingen zijn en doorbraken plaatsvinden tussen tweelingzielen de komende jaren.

We nodigen je van harte uit mee te doen met deze helende Lichtreis!

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

specht lichtreis