Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Volle maan in Kreeft 27 december 2023: Familieaangelegenheden vragen jouw aandacht

volle maan kreeft

Leestijd: 6 min.

Rond de periode van een volle maan kan je veel innerlijke conflicten ervaren, voelen dat er iets moet gaan veranderen en wil je knopen doorhakken. De zon en de maan staan in twee tegenovergestelde tekens en zullen de eigenschappen van deze tekens op ons een transformerende werking hebben.

In deze Kerstperiode zal er veel aandacht gaan naar familieaangelegenheden en kunnen er veel gekwetste gevoelens naar boven komen. Voor de 2e keer dit jaar staat de volle maan in het waterteken Kreeft en recht tegenover de maan staat de Zon in Steenbok, waardoor je het gevoel kunt hebben dat er nog iets afgerond mag worden. En dat kunnen kwesties zijn rondom het gezinsleven of jouw carrière. Wat er rond de eerste volle maan in Kreeft speelde begin januari van dit jaar kan nu een vervolg krijgen.

De volle maan maakt een vliegeraspect met Jupiter en de zwarte maan lilith, waarbij de dwergplaneet Pholus dicht bij de zon staat en recht tegenover de maan. Een vlieger kan gunstig of ongunstig uitpakken, maar door Pholus wel voor verwarrende situaties zorgen. En kunnen oude kwesties explosief tot uiting komen, kwesties die jou al voor langere tijd dwars zitten. Ruzies kunnen hoog oplopen en karmische situaties kunnen tot een einde komen. En dat kan voelbaar zijn in de familie- of werksfeer. En doordat de geluksplaneet Jupiter een mooie verbinding maakt met de volle maan en deze planeet over een paar dagen weer direct gaat lopen, gaat Jupiter aan deze uitwerking een positieve draai geven. Je kunt op zoek gaan naar de waarheid lessen leren uit familiepatronen, waardoor je een spirituele ontwikkeling doormaakt.

Ascentie-klachten

Enkele dagen voor en enkele dagen na de volle maan vinden er veel trillingsverhogingen plaats en kan je er veel last van hebben, dat jij je niet geaard voelt en andere ascensiesymptomen, zoals onrustig en slecht slapen, emotioneel zijn, hoofdpijn hebben, griepachtige verschijnselen, duizeligheid, hartkloppingen enz. En is dit een teken dat jij een verandering aan het doormaken bent. Het is dan ook belangrijk dat je naar de signalen van je lichaam luistert en voldoende rust neemt, wanneer jij daar behoefte aan hebt.

De invloed van de Kreeft en de Steenbok

Met de maan in Kreeft en de zon daar tegenover in Steenbok probeer je een harmonie te vinden tussen deze twee tegengestelde tekens. De Kreeft is een waterteken en een echte gevoelsmens, met een sterke intuïtie. Terwijl het aardse teken Steenbok liever afstand neemt van emoties. De Kreeft gaat graag diepe banden aan met de mensen waar hij om geeft. Zorgzaam en beschermend als hij is, kan het daarom ook soms moeilijk zijn voor de Kreeft om anderen los te laten. Emotionele zekerheid en geborgenheid zoekt de Kreeft binnen het gezin, familie en de huiselijke sferen. Het verleden en herinneringen daaraan, spelen een belangrijke rol in zijn leven. Hij koestert graag de mooie momenten, maar vindt het soms lastig om oud zeer uit het verleden te verwerken. Zijn eigen gevoelens kan hij willen beschermen, wanneer hij gekwetst wordt. Hij trekt zich dan terug en is het dan soms moeilijk om zijn vertrouwen terug te winnen. De Steenbok daarentegen richt zich op werk en het behalen van lange termijndoelen. Hij kan soms streng zijn voor zichzelf en zichzelf veel plezier ontnemen om deze doelen te behalen. Hij is vaak een rots in de branding, doordat hij serieus en betrouwbaar is en zijn verantwoordelijkheid neemt. Hij brengt structuur en regels in ons leven wat voor duidelijkheid en rust zorgt. De Steenbok kan wat pessimistisch ingesteld zijn en ziet snel beren op de weg.

Terugblik op het verleden

Door het mooie aspect met Saturnus kunnen we rond de feestdagen wat meer bezig kunnen zijn met het verleden. Door dromen, meditatie of spontane regressies kunnen herinneringen van gebeurtenissen uit het verleden naar ons bewustzijn komen. En dit kan gepaard gaan met flink wat emoties. De herinneringen en emoties die naar boven komen kunnen betrekking hebben op jouw gezinsleven van vroeger en/of van het nu. Duidelijk kan worden waar minderwaardigheidsgevoelens vandaan komen. Of het gevoel dat je je schuldig of verantwoordelijk voelt voor het geluk van je ouders. Maar ook kan specifiek de relatie met jouw moeder jouw aandacht vragen. Misschien was jouw moeder bijv. overbezorgd. En merk je dat je daardoor vastloopt in relaties. Daarnaast kan je een vader hebben gehad die emotioneel en/of fysiek niet aanwezig was, doordat hij zich veelal bezig hield met zijn carrière. En heeft dit er voor gezorgd dat jij je niet gezien, gehoord en/of begrepen voelde. Er kunnen dan ook diepere gesprekken plaatsvinden om oude pijn uit het verleden te helen.

Familiegeheimen kunnen aan het licht komen

Door de invloed van Pholus, die recht tegenover de volle maan staat, kunnen familiegeheimen aan het licht komen, die voor behoorlijk wat opschudding kunnen zorgen. Bepaalde familieleden/gezinsleden kunnen zich vervolgens gekwetst voelen en het moeilijk vinden om problemen uit te praten. Zelf kun je je ook willen terugtrekken om eens te voelen wat het allemaal met je doet. Maar ook kan je andermans emoties en gedachten opvangen en je hierdoor in de war voelen. Wat is nu de volledige waarheid? Je kunt dan ook de situatie eens goed willen analyseren, voordat je definitieve beslissingen maakt over hoe je met deze situatie om wilt gaan.

Het perfecte plaatje

De uitwerking van Jupiter is je familie- of gezinssituaties eens verder wilt onderzoeken om hetgeen er speelt beter te begrijpen. En je kunt erachter komen dat bijv. jouw moeder of iemand anders binnen de familie, heel graag alles perfect wilde doen laten lijken. En dat ze dit deed om problemen te maskeren. Rond de feestdagen kan dit nog eens extra uitgelicht worden. Je kunt je er dan ook bewust van worden, dat je dit mogelijk ook nog een terugkerend patroon is in jouw leven. Je kunt bijv. daardoor aan jezelf en anderen te hoge eisen stellen. En wil je graag dit patroon doorbreken. Door te onderzoeken waarom alles perfect moet zijn en je eerlijk kunt zijn naar jezelf en anderen, zul je weer stappen vooruit kunnen maken in je ontwikkeling.

Moedergevoelens

Tijdens deze volle maan kunnen ook moedergevoelens naar boven komen en zou je heel graag gezinsuitbreiding willen. Je kunt hier veel over lopen dagdromen en nadenken over hoe jij de opvoeding van jouw kinderen zou willen vormgeven. Hierbij kun je ook familietradities voort willen zetten, die voor jou een belangrijke emotionele waarde hebben. Als jouw moeder overleden is, kun je ook veel aan haar terug moeten denken en herinneringen willen ophalen door bijv. foto’s terug te kijken. Ook kun je, bijv. door kerstspullen van de zolder te halen, herinnerd worden aan de bijzondere tijden met je moeder/ouders en je wat emotioneler voelen dan anders.

Tweelingzielen

Ook voor tweelingzielen kan dit een bijzondere volle maan zijn. Duidelijk kan worden bij wie zij zich thuis voelen. Zij kunnen beslissen om als samengesteld gezin verder te gaan of ervoor kiezen voor gezinsuitbreiding. Dit kan hen een gevoel van emotionele veiligheid geven. Ze kunnen hierbij uitgedaagd worden om op één lijn te komen qua opvoeding. De oorzaak van perfectionisme, handelen uit schuldgevoel, je afsluiten wanneer je je gekwetst voelt enz. kunnen onderzocht worden, om projectie op de kinderen en je tweelingziel te voorkomen. Tweelingzielen die niet bij elkaar zijn, kunnen veel lopen dagdromen over elkaar. En er een voorstelling proberen te maken over hoe het zal zijn om samen een leven op te bouwen. Het kan echter zijn dat ze het verleden of een ex-partner moeten gaan loslaten, alvorens ze een volgende stap met hun tweelingziel kunnen maken. Verder kan er ook wat onrust ontstaan, wanneer de één de relatie met de karmische partner wilt verlaten, maar moeite heeft deze los te laten. Je kunt je heen en weer geslingerd voelen tussen het terug willen gaan naar je karmische partner en het gevoel bij je tweelingziel te willen zijn.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis volle maan

Voor de tweede volle maan van dit jaar is er op 27 december een online Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn.
In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen over de uitwerking van deze volle maan en andere kosmische gebeurtenissen.

Geleide meditatie
Tijdens de meditatie wordt je meegenomen naar een mooi strand en vind je een fles met een boodschap in het water. Dolfijnen nemen je vervolgens mee op een onderwaterreis. Ook ontmoet je jouw tweelingziel, als hij of zij in jouw leven is en samen ontvangen jullie een healing van vele Lichtwezens.

Je kunt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie, waardoor je makkelijker toegang kunt krijgen tot hogere informatie en kan je helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces.

Afstandshealing
En is de afstandshealing gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s en het loslaten van destructief gedrag en negatieve overtuigingen. Zodat jij gaat kiezen voor hetgeen jouw hart jou ingeeft.

Tweelingzielen
Tweelingzielen worden tijdens de healing voorbereid op hun toekomst samen en het nieuwe jaar 2024. Hun verbinding en aantrekkingskracht wordt steeds sterker. Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting op een later tijdstip. Er gaan nl. de komende jaren veel ontmoetingen zijn en doorbraken plaatsvinden tussen tweelingzielen.

Klik hier voor meer info en omj e aan te melden.

lichtreis artikelen