Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Volle maan Boogschutter 23 mei 2024: Aan de slag met een goede dosis positieve energie!

nieuwe maan boogschuter

Leestijd: 5 min.

De volle maan van donderdag 23 mei staat in het teken Boogschutter en ga je in deze periode op zoek naar een balans tussen de eigenschappen van twee tegengestelde tekens, nl. de Boogschutter en de Tweelingen. Dit zoeken naar een balans kan voor veel innerlijke conflicten zorgen; een strijd tussen gevoel en verstand en heeft doorgaans veel effect op jouw emoties. Er vinden dan veel veranderingen plaats in jouw bewustzijn. De volle maan wordt gunstig beïnvloed door Jupiter, de heerser van de Boogschutter, planeet van de liefde Venus, de mystieke Neptunus en de planeet van dood en wedergeboorte Pluto. Deze planeten zullen een transformerende uitwerking hebben en ga je op zoek naar meer verdieping in je leven. De Boogschutter-invloed maakt je avontuurlijk en kunnen er veel veranderingen plaatsvinden op meerdere gebieden van jouw leven.

Dubbele getallen en ascentiesymptomen

Door de volle maan kan je last hebben van ascentiesymptomen, zoals je onrustig en emotioneel voelen, slecht slapen, hoofdpijn, veel dromen, last hebben van hartkloppingen, vermoeidheid en duizeligheid. Je kunt ook gevoeliger zijn voor prikkels van buitenaf. Jouw chakra’s staan meer open, doordat er veel trillingsverhogingen plaatsvinden. Deze klachten kan je al enkele dagen voor en enkele dagen na de volle maan voelen. Door de dubbele getal 5 in de datum (2+3 en 5) kunnen ascentiesymptomen versterkt worden. En kun je je meer onrustig voelen, overprikkeld zijn, last hebben van vermoeide schouders en armen. Of meer last hebben van verdriet dat wil loskomen uit het hart/longgebied.

Eigenschappen van de Boogschutter en de Tweelingen

Zoals eerder benoemd veroorzaakt de volle maan een conflict tussen de eigenschappen van twee astrologische tekens. Waarbij de Boogschutter, waar de maan in staat, een vuurteken is en optimistisch, enthousiast, avontuurlijk en toekomstgericht in het leven staat. Hij studeert en reist graag om zijn horizon te verbreden, waarbij hij veel interesse heeft in religie en andere culturen. Hij is een echte wereldverbeteraar en brengt zijn nieuw opgedane kennis en inzichten graag over op anderen. Verder houdt hij ervan om te filosoferen en de diepgang te vinden met gelijkgestemden. Eerlijkheid en het hebben van vrijheid is voor de Boogschutter erg belangrijk. Maar de Boogschutter kan ook onrustig zijn, overdrijven en te veel hooi op zijn vork nemen. En mag ook uitkijken met het te veel eten en drinken, want hij is een echte bourgondiër. De Tweelingen daarentegen is wat luchtiger. Naar de buitenwereld komen ze charmant en jeugdig over en hebben doorgaans veel humor. Ze zijn mentaal ingesteld; leergierig, nieuwsgierig en van alle markten thuis, goed in het leggen van verbanden. Organiseren is een van hun talenten. Wel kan het voor hen soms moeilijk zijn om een onderwerp uit te diepen, door de vele interesses die ze hebben. Hun kennis kan wel op veel vlakken liggen, maar ook verdieping missen. Beide tekens hebben er soms moeite mee om iets af te maken, doordat ze snel afgeleid zijn of zich vervelen.

De volle maan en de invloed ervan op de werkvloer

In de periode van de volle maan kun je sterke behoefte hebben aan vrijheid en avontuur. En jezelf afvragen of jij wel leeft volgens jouw levensovertuiging. Het kan heel goed zijn dat jij onverwachts besluit om je leven/carrière om te gooien. Zo kun je besluiten om te verhuizen (naar het buitenland) om bijv. een B&B te beginnen, yoga-lessen te gaan geven in het buitenland of spiritueel werk te gaan doen en retraites te gaan geven. Ook bezig zijn met kunst, werken met paarden of beweging en sport kan je nu willen oppakken. Nog een uitwerking kan zijn dat je meer verdieping vindt in hetgeen je doet en je wilt gaan inzetten voor een goed doel. Een non-profit organisatie (in het buitenland) kan aan de orde zijn. Of wil je gaan werken als arts, verpleegkundige, psycholoog of als therapeut (binnen de alternatieve geneeswijze). Het kan heel goed zijn dat je je niet wilt richten op maar één stroom van inkomen, maar dat je meerdere dingen naast elkaar doet, waar je je inkomsten uit haalt. En dit, omdat je meerdere interesses hebt en jij je misschien snel kunt vervelen als je niet genoeg afwisseling hebt. Je wordt echter wel uitgedaagd om binnen je werk meer verdieping te zoeken. Let er dus op dat je niet teveel dingen tegelijk doet, waardoor je aandacht versnippert en je werk inhoudelijk zijn kwaliteit verliest.

Jouw financiële situatie zal verbeteren

De volle maan, die een mooie verbinding maakt met Jupiter, kan ervoor zorgen dat jij optimistischer bent over jouw financiële situatie. Zo kan het zijn dat je promotie hebt gekregen of gaat starten bij een nieuwe werkgever en meer gaat verdienen. Of komt jouw eigen onderneming tot bloei, doordat je meer naar buiten bent getreden met de diensten/producten die je aanbiedt. Daarnaast kan het zijn dat je een opleiding wilt gaan volgen om jezelf om te scholen, zodat je een nieuwe carrière kunt beginnen. En kun je hiermee in de toekomst ook meer inkomsten genereren. Ook een onverwachte dood, een einde van een (liefdes)relatie, (werk)situatie of rechtszaak, kan ervoor zorgen dat er geld jouw kant op komt. En kan dit nieuwe mogelijkheden bieden voor de toekomst!

Zelfreflectie

Tijdens deze volle maan word je ook uitgedaagd om eerlijk te kijken naar jezelf. Misschien ben je te druk bezig met allerlei zaken, om maar niet de diepte in te hoeven gaan. Maar geven lichamelijke en/of emotionele klachten aan dat je aandacht mag besteden aan wat er diep van binnen gebeurt. Pluto helpt je om diepgewortelde gevoelens verstandelijk te begrijpen. Maar je kunt nu dus wat moeite hebben met het doorvoelen en verwerken van weggestopte emoties. Er kan namelijk een angst naar boven willen komen voor het verliezen van zekerheid. Vooral wanneer je tot bepaalde inzichten komt en je daar consequenties aan zou moeten verbinden, zoals bijv. het stopzetten van een relatie of situatie. En wanneer de angst te groot is, kan dit ervoor zorgen dat je nog teveel aan de oppervlakte blijft als het gaat om het verwerken van emoties. Het maken van kunst, dans, muziek of gedichten kan jou helpen om duidelijk te krijgen wat er in jouw onderbewustzijn speelt en onverwerkte emoties te helen. Evenals het voeren van diepere gesprekken en het doen van een alternatieve therapie.

Tweelingzielen en liefdesrelaties 

Tweelingzielen kunnen deze volle maan als vrij intens ervaren. Dit komt o.a. door het dubbele getal 5 dat in de datum voorkomt en het dubbele getal 8, die de uitwerking van de volle maan versterken. Wanneer tweelingzielen in contact zijn met elkaar, kan het zijn dat de één diepgaande gesprekken wilt voeren, om duidelijk te krijgen waar bepaalde triggers vandaan komen en waar er aan gewerkt mag worden. Maar kan de ander moeite hebben met het dieper naar binnen gaan. En dit kan voor wat wrijving zorgen. Onder invloed van Pluto kan de één de ander wat dwingen om de diepte in te gaan en kunnen er, naast nieuwe inzichten die ze hierdoor krijgen, flink wat emoties naar boven komen. Vooral de angst om de ander en hun veilige haven te verliezen. En kan er in gesprekken duidelijk worden waar deze angst vandaan komt. Neptunus zorgt er nog eens voor dat tweelingzielen (op afstand) kunnen aanvoelen wat er bij de ander speelt en kan hun intuïtie sterker zijn dan anders. Hierdoor kan het moeilijk zijn om problemen te ontkennen en is er een grote kans dat ieder eerlijk uitspreekt wat er op zijn/haar hart ligt. Wanneer tweelingzielen in een karmische relatie zitten, kan het zijn dat ze veel met hun gedachten bij hun tweelingziel zitten. En ze wat afwezig zijn. Onder invloed van Venus kunnen liefdevolle gevoelens en de aantrekkingskracht naar je tweelingziel sterker worden en kan het lastig zijn om geen contact op te nemen. Het verbergen van je gevoelens kun je misschien heel goed, maar de intuïtie van je partner kan toch aangeven dat er meer speelt. En kan je partner door verder door te vregen of manipulatie jou zover krijgen dat je toch de waarheid vertelt. En hierbij kan het zijn dat je de angst om verlaten te worden of om afgewezen te worden onder ogen mag gaan zien. Wanneer de angst echter te groot is om jezelf uit te spreken, kan het zijn dat je kiest voor de relatie die jou het meeste stabiliteit en veiligheid brengt. En kun je proberen de ander wat te misleiden met humor en een luchtige houding. Wanneer je tweelingziel uit beeld is, kunnen jij en je tweelingziel veel bezig zijn met het krijgen van zelfinzicht door de invloed van je opvoeding en gebeurtenissen in het verleden beter te begrijpen. En hiervoor kun je naar heling zoeken via alternatieve therapieën. Maar ook wat obsessief gedrag kan naar boven komen en kan de één de ander in de gaten willen houden om erachter te komen of de ander een relatie/minnaar heeft. Jaloerse gevoelens kunnen hierbij naar boven komen en dit kan een aanleiding zijn van dat je onverwacht een bericht ontvangt van je tweelingziel of andersom. Jullie worden uitgedaagd om eerlijk te zijn naar jezelf en mag je jezelf kwetsbaar opstellen.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis volle maan

Voor de volle maan in Boogschutter organiseren wij op donderdag 23 mei a.s. een online Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn.
In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen over de uitwerking van deze volle maan. Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je zal helpen inzichten te geven in jouw spirituele ontwikkelingsproces.

Geleide meditatie
Tijdens deze helende reis word je meegenomen naar een bos, waar je een indianenvrouw tegenkomt, die jou d.m.v. het schieten met een pijl en boog op verschillende voorwerpen met een symbolische betekenis inzichten laat krijgen over waar je je de komende tijd op mag richten. Vervolgens brengt een zwart paard jou bij een indianendorp, waar jij een volle maan- ceremonie bij mag wonen, samen met de andere bewoners van het dorp. En krijg je tenslotte van Lichtwezens een healing.

Je kunt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie komen, waardoor je makkelijker toegang kunt krijgen tot hogere informatie en kan je helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces.

Afstandshealing
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s en negatieve overtuigingen. Deze trauma’s kunnen uit jouw verleden of vorige levens zijn.

Wil jij graag meedoen met deze Lichtreis?

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

indianenvrouw lichtreis