Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Valentijnsdag 14 februari 2024: Een transformerende dag

valentijnsdag

Leestijd: 3 min.

Op 14 februari is het Valentijnsdag, de dag waarop geliefden elkaar eens extra aandacht geven. Men stuurt een mooie kaart, koopt dan een leuk cadeautje of bos bloemen voor zijn of haar geliefde. Dit gebruik stamt voornamelijk uit Engeland en Amerika, waarin al vanaf de 15e eeuw geliefden elkaar cadeaus gaven of zelfgemaakte kaarten of gedichten stuurden. In Nederland is dit gebruik inmiddels overgenomen en steeds populairder geworden. Op deze Valentijnsdag zorgen bepaalde planeetstanden ervoor dat er veel emoties kunnen loskomen, die getransformeerd mogen worden. Dit alles zal ervoor zorgen dat we meer kunnen nadenken over wat we belangrijk vinden binnen relaties en wat voor soort relatie we willen aantrekken in ons leven. Ook zal de relatie met jezelf centraal staan deze dag. Voldoende zelfliefde en eigenwaarde is een belangrijke basis voor de relatie met de ander.

Onzekerheden en angst voor afwijzing

Doordat Venus, de planeet van de liefde, schoonheid en harmonie in het teken Steenbok staat, kunnen er onzekere gevoelens en minderwaardigheidsgevoelens naar boven komen. Je zou misschien heel graag een eerste stap willen maken om de liefde van je leven duidelijk te maken wat je voor hem/haar voelt. Maar kan je ook een diepe angst ervaren dat de ander boos op je wordt, het contact met je wilt verbreken en/of om afgewezen te worden. Je kunt dan ook geneigd zijn om je gevoel af te sluiten en/of te beredeneren om toch maar weer je eigen weg te gaan. En de relatie niet aan te gaan.

Dagdromen over een liefde

Mogelijk vind je het moeilijk vindt om je te binden en voor een diepere relatie te gaan, terwijl dat wel een diep verlangen is. De oorzaak kan zijn dat je de pijn niet wilt voelen, die met een traumatische ervaring uit jouw jeugd en vorige levens te maken heeft. Onder invloed van Neptunus kan je daarom liever in een droomwereld willen verkeren. En fantaseren over hoe een leven met jouw tweelingziel eruit zou zien. Daarnaast kun je ook een intense en/of symbolische droom hebben over jouw liefdesleven rond deze dag. In deze droom kan een belangrijke boodschap zitten. En jou duidelijk maken hoe jouw toekomstige liefdesleven eruit gaat zien. Jouw intuïtie kan sterk zijn deze dag.

Je los willen maken van een relatie

Omdat Venus een vierkant maakt met Eris, de tweespalt veroorzakende dwergplaneet, kunnen er veel spanningen zijn binnen relaties. Zo kunnen er ruzies zijn wanneer de één zich gemanipuleerd en gedomineerd voelt door de ander. Of wanneer je de ander egocentrisch vindt. De warme liefde die er ooit was, kan plaats hebben gemaakt voor een bekoelde relatie. Maar die jouw wel een zekere materiële en financiële veiligheid geeft. Binnen deze relatie kun je erachter komen dat je zelfstandiger mag worden en financieel en emotioneel meer op eigen benen mag staan. Je kunt je dan ook willen storten op je werk/carrière, om je voor te bereiden om een nieuwe fase in je leven.

Tweelingzielen

Tussen tweelingzielen kan er een afstand zijn, dit kan zowel letterlijk, doordat hij of zij ver weg woont, als figuurlijk zijn. Er een emotionele afstand zijn ontstaan tussen jullie, doordat bindings- en verlatingsangst een rol speelt tussen jullie. Ook andere emoties kunnen een rol spelen, zoals boosheid wanneer hij/zij jou niet ziet, jou geen ruimte geeft of wanneer hij/zij vrijheid wilt en het contact verbreekt. Emoties kunnen hoog oplopen. Maar wel kan je een droom of andere boodschap krijgen over hem of haar, zodat je weet hoe de situatie nu is tussen jullie. Of krijg je een anonieme Valentijnskaart of geheime boodschap via social media van hem of haar!

Je kunt enerzijds wat afwachtend in jullie relatie staan en goed willen observeren wat de waarde en normen zijn van de ander, om te kijken of jullie wel bij elkaar passen. En anderzijds kun je het gevoel hebben dat jullie op energetisch niveau met elkaar samensmelten, je een sterke telepathische verbinding ervaart en veel loopt te dagdromen over hem of haar. Dit kan behoorlijk verwarrend zijn. Je wilt je hoofd erbij houden en niet weer in eventuele oude destructieve patronen terecht komen. En wanneer je merkt dat dat toch gebeurt, kun je onverwachts het contact weer verbreken.

Tweelingzielen die niet in contact zijn met elkaar kunnen hard willen werken aan het transformeren van onverwerkte emoties en het loslaten van negatieve overtuigingen. Zij kunnen angsten willen loslaten, meer zelfvertrouwen opbouwen en aan een stukje zelfliefde werken. Daarnaast kunnen zij een zeer sterke aantrekkingskracht ervaren met hun tweelingziel. En niet alleen gedachten en gevoelens opvangen van de ander, maar ook lichamelijke klachten overnemen. Hierdoor kun je je verdrietig voelen over het feit dat jullie niet bij elkaar zijn en elkaar erg missen. Of teleurgesteld zijn in de ander, omdat de ander zich maar niet durft open te stellen en de relatie saboteert.

Tweelingzielen kunnen zich dan ook goed beseffen dat ze eerst nog aan wat emoties en destructieve patronen mogen werken, voordat ze de stabiele partner voor de ander kunnen zijn.

We wensen iedereen een fijne Valentijnsdag!

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Valentijnsdag

Voor de dag van de liefde Valentijsdag organiseren wij op 14 februari a.s. een online Lichtreis met korte intro over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van vele Lichtwezens voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascensieproces en spirituele groei. En wijzen ons de weg op ons spirituele pad. Maar ook ontvang je in je mailbox een link naar een kaartlegging, waarbij een kaart kunt trekken met persoonlijke boodschap over jouw liefdesleven.

We beginnen met een korte intro. Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je kan helpen inzichten te geven in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over jouw liefdesleven.

Geleide meditatie
Tijdens deze geleide meditatie word je meegenomen naar een strand, waar je van een zeeschildpad een boodschap en een getal krijgt over wanneer er belangrijke veranderingen gaan plaatsvinden rond jouw liefdesleven. En neemt hij je mee de zee op en naar een prachtige onderwaterwereld. Wanneer je terug bent op het strand ontvang je van de Hathors, liefdevolle wezens uit het oude Egypte, een healing. Zij gaan helpen met jouw liefdesleven, de relatie met jouw tweelingziel en met het krijgen van voldoende zelfliefde. Tenslotte ontmoet je ook jouw tweelingziel, met wie jij een gesprek aangaat en hij of zij een boodschap heeft voor jou.

Afstandshealing
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s en negatieve overtuigingen. Deze healing kan doorwerken op jouw tweelingziel, doordat jullie in verbinding staan met elkaar door een gouden koord van hart tot hart. Ook kan het zijn dat je wordt voorbereid op een ontmoeting met een tweelingziel.

We nodigen je van harte uit om mee te doen aan deze helende reis.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.