Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Supermaan in Waterman 1 augustus 2023: Waar word jij gelukkig van en wat zijn jouw dromen voor de toekomst?

supermaan

Leestijd: 6 min.

De volle maan in Waterman valt op de eerste dag van de maand augustus en kondigt hiermee ook een nieuw begin aan. Je kunt op verschillende vlakken in jouw leven ervaren dat je een nieuwe start maakt. De drang naar vrijheid, alternatieve leefstijlen en verbindingen met gelijkgestemden wordt dan ook sterker. Je bent toe aan vernieuwing en aan een nieuw doel voor jouw toekomst! En doordat deze volle maan een supermaan is, is de uitwerking hiervan extra sterk en kan je het gevoel hebben dat je in een emotionele rollercoaster zit. Je kunt je dan ook erg onrustig voelen.

Wat is een Supermaan?

Een supermaan staat relatief gezien dichter bij de aarde dan normaal en lijkt daardoor groter en is de uitwerking ervan sterker. Het kan veel emoties bij je losmaken. Dit jaar zijn er twee supermanen, waarvan deze de eerste is. De volgende is op 31 augustus. En gaat deze supermaan een vervolg krijgen. Daarnaast heeft deze supermaan ook een voorbereidende werking op de Leeuwenpoort. Een periode waarin er veel veranderingen plaatsvinden, jij in je kracht gaat staan en jij meer je hart gaat volgen.

Ascentieklachten zijn nu sterk voelbaar

Een volle maan kan een emotionele periode zijn. En je kunt, doordat jouw chakra’s meer openstaan, veel last hebben van ascentieklachten, zoals slecht slapen, emotioneel zijn, griepachtige verschijnselen, hoofdpijn, duizeligheid en hartkloppingen. Doordat een supermaan alles uitvergroot, kunnen deze klachten erger zijn dan anders. Zorg dus extra goed voor jezelf!

De eigenschappen van de Waterman

De Waterman wil graag een betere toekomst creëren voor de mensheid, zet zich in voor het welzijn van iedereen. Ze richten zich dan ook vaak op vernieuwing en verbetering. Mensen met veel Waterman-invloed zijn dan ook sociaal ingesteld en hebben veel idealen. “Vrijheid, gelijkheid en broederschap” is hun motto. Ze zoeken naar hun eigen unieke wijze van leven. Zij kunnen veel plotselinge ingevingen krijgen en zijn niet bang om “out of the box” te denken. Anderen kunnen hen als wat excentriek ervaren, want ze volgen hun eigen weg en kunnen met de meest originele ideeën komen. Ze zijn daarnaast erg gesteld op hun vrijheid en wanneer ze zich beperkt voelen, kunnen ze plotseling van koers veranderen. Gevoelens beredeneren ze liever en wanneer ze emoties onderdrukken, kan dit op hun zenuwstelsel slaan.

De Waterman vs de Leeuw

Doordat de Zon recht tegenover de Maan staat, in het teken Leeuw, kan jij een conflict ervaren tussen het gevoel dat jij je eigen weg wilt gaan of dat jij doet wat er van jou verwacht wordt. De Leeuw namelijk is wat conventioneler. En wil liever de klassieke, ouderwetse manier van leven handhaven. Daarnaast is hij een echte leider, heeft doorgaans veel zelfvertrouwen, maar kan egocentrisch zijn, een eigenschap die de Waterman juist niet heeft. Ook kan de Leeuw een autoritaire kant hebben en flink boos worden (brullen als een leeuw), als hij zijn zin niet krijgt. En is de Waterman wars van autoriteit. Maar meestal zijn Leeuwen naar hun dierbaren toe warmhartig, beschermend en houden ze ervan hen in de watten te leggen.

Het t-vierkant met Jupiter

Het is niet alleen een supermaan, maar ook maken de zon en de maan maken een t-vierkant met de geluksplaneet Jupiter, waardoor de druk alleen maar verder opgevoerd wordt. Een t-vierkant veroorzaakt nog meer spanning. En kunt een drang voelen naar meer expansie en willen uitbreken wanneer een situatie jou benauwd. Je wilt stil staan bij wat jou nu gelukkig maakt en wat jij zou willen voor de toekomst. Stilstand is nu geen optie, maar wil je een verdere groei doormaken. Wel mag je opletten dat je niet alles tegelijk wilt aanpakken, je te veel hooi op je vork neemt of te koppig wilt vasthouden aan bepaalde overtuigingen. En mag je eventuele angsten los laten. Ook kan je betweterig overkomen en anderen te veel willen overtuigen van hetgeen jij in gelooft. Want dit strookt niet met de Waterman, die open-minded is en liever iedereen in zijn waarde laat en open staat voor alternatieve ideeën en oplossingen. Je kunt hierdoor dan ook conflicten ervaren met anderen. Deze conflicten stimuleren jou om eerlijk en kritisch te kijken naar wat ieders aandeel is en te onderzoeken waar een eventuele koppige of tactloze houding vandaan komt. De diepere oorzaak hiervan kan bijv. zijn dat je niet geaccepteerd werd zoals je was in jouw verleden. Of niet voldoende steun en aandacht hebt gekregen. Het thema “er niet mogen zijn” kan dan ook sterk naar voren komen in deze periode. En mogen we leren onszelf meer te accepteren en van onszelf te houden zoals we zijn.

Werkgebied

Zoals gezegd kan in deze periode de drang naar vernieuwing en het hebben van vrijheid groot zijn. En wil je nieuwe toekomstplannen maken en vernieuwende en alternatieve ideeën vorm geven op gebied van bijv. je werk. Het kan zijn dat er spanningen ontstaan tussen jou en een klant/collega door dominant gedrag of wanneer je het gevoel hebt dat er te weinig respect en gelijkwaardigheid is op de werkvloer en jij met teveel vervelende klusjes opgezadeld wordt. En mag gekeken worden wie welke kwaliteiten heeft, om taken beter te verdelen en een betere werk-flow te creëren. Maar ook kan je zo maar de kont in de krib gooien en besluiten om ander werk te gaan doen. Werk waarin je meer je eigenheid uit kunt drukken.

Gezondheid vraagt je aandacht

Het t-vierkant met Jupiter kan je ook stimuleren om iets aan gezondheidsproblemen te doen. Problemen met je gezondheid kunnen je min of meer dwingen om aandacht te besteden aan of jij wel doet wat jij wilt en of je voldoende naar jouw behoeftes kijkt. Meer sporten, gezonder gaan eten en zorgen voor meer rust en ontspanning kan nodig zijn. Maar ook kan je je plannen willen bijstellen, wanneer je te veel hooi op je vork hebt genomen.

Spanningen in relaties

In relaties kunnen er conflicten zijn. Uranus, de heerser van de Waterman, maakt zowel met Venus als de Zwarte maan Lilith een spanningsaspect. Dit geeft spanningen in onze innerlijke en uiterlijke wereld en worden we uitgedaagd om situaties anders aan te pakken. Je wilt een verandering en je kunt de schaduwkanten, zoals dominant of egocentrisch gedrag en het willen creëren van drama, beu zijn. Hier achterliggend kan het gevoel spelen dat je niet gewaardeerd en/of gezien wordt door je partner.

Tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen rond deze supermaan het gevoel hebben een nieuwe start te willen maken en hierbij veel emoties en spanningen ervaren. Deze supermaan, samen met het t-vierkant met Jupiter, heeft een intense uitwerking op hen! En wanneer tweelingzielen niet bij elkaar zijn, kunnen ze veel gevoelens en gedachten opvangen van elkaar. En zich onrustig voelen, voelen dat er een verandering nodig is en het gevoel hebben los te willen breken uit een situatie of relatie. Ook kunnen er spanningen zijn rondom financiën. En mag je proberen te onderscheiden welke gevoelens van jou zijn en welke van hem of haar. Binnen de relatie met je tweelingziel of karmische partner kan je meer behoefte hebben aan vrijheid. Er kan dan ook nu een sterke behoefte zijn om je los te maken van je tweelingziel/karmische partner om meer je eigen weg te vinden en emotioneel onafhankelijker te zijn. Je wilt niet meer emotioneel geclaimd worden door je partner of tweelingziel. Of heb je er genoeg van wanneer iemand niet van mening wilt veranderen en star wilt volhouden dat hij/zij gelijk heeft. Andersom kan dat natuurlijk ook het geval zijn. Een goed gesprek kan plaatsvinden, waarin jij en je tweelingziel/karmische partner de diepte in gaan en met een kritisch oog gaan onderzoeken wat de oorzaak is van bepaalde emoties en gevoelens. Onderliggende gevoelens kunnen te maken hebben met het niet gezien en gehoord worden. En hier kan heling voor gevonden worden binnen alternatieve therapieën. Deze supermaan is tevens een voorbereiding op de Leeuwenpoort. En dat betekent dat sommige tweelingzielen, die niet samen verder kunnen, een tijdje hun eigen weg gaan. En kan er rond de Leeuwenpoort of kort erna, er een nieuwe liefde/tweelingziel op je pad komen. Dit kan een persoon zijn waarmee je meer gelijkwaardigheid ervaart en waarmee je een spirituele groei door kunt maken.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Volle maan

Voor de Supermaan in Waterman organiseren wij op 1 augustus a.s. een Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij er een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn.

Geleide meditatie
Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je zal helpen inzichten te geven in jouw spirituele ontwikkelingsproces. Tijdens deze helende reis wordt je meegenomen naar een
een groot bos, waar een wolf een boodschap heeft voor jou als steuntje in de rug over de veranderingen waar jij nu in zit. En krijg je van hem een getal door, dat een tijdsaanduiding kan zijn voor wanneer er een positieve verandering of een belangrijke gebeurtenis gaat plaatsvinden in jouw leven. Wanneer je bij een wijze sjamaan komt, helpt hij je van negatieve gedachten en emoties te bevrijden en negatieve overtuigingen om te buigen naar positieve overtuigingen. Bij een kampvuur ontmoet jij je tweelingziel en ontvangen jullie van de lichtwezens van Sirius een healing en helpen zij jou met het helen van oude pijn uit jouw verleden. En met het loskomen uit oude situaties.

Je kunt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie komen, waardoor je makkelijker toegang kunt krijgen tot hogere informatie en kan je helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces.

Afstandshealing
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s. En de healing kan doorwerken op jouw tweelingziel. Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting op een later tijdstip. Er gaan nl. veel ontmoetingen zijn en doorbraken plaatsvinden tussen tweelingzielen de komende jaren.

Klik hier voor meer info en om je aan te melden.

wolf