Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Supermaan in Vissen 31 augustus 2023: Gevoelig, creatief en niet vooruit te branden

supermaan vissen

Leestijd: 5 min.

Op de laatste dag van de maand augustus en voor de tweede en tevens laatste keer dit jaar is deze volle maan een supermaan. Een supermaan staat relatief gezien dichter bij de aarde dan normaal en lijkt daardoor groter en is de uitwerking ervan sterker. Deze supermaan in het teken Vissen maakt ons extra gevoelig voor invloeden van anderen en kan veel emoties bij je losmaken. Je kunt in twee werelden leven, veel dagdromen en vergroot deze supermaan jouw creativiteit en mediamieke gaven.

Je kunt even niet verder

Doordat ook Uranus twee dagen geleden retrograde is gaan lopen zijn er nu maar liefst zes planeten, die de “achterwaartse” beweging om de aarde maken en kan je het gevoel hebben even niet verder te kunnen. Versterkt, doordat Saturnus dicht bij de supermaan staat en een remmende werking heeft. Deze remmende werking kan een invloed hebben op jouw carrière en op relaties. Het is een periode van reflectie.

Ascentie-klachten zijn nu sterker dan ooit

Een volle maan kan een emotionele periode zijn. En je kunt, doordat jouw chakra’s meer openstaan, veel last hebben van ascentieklachten, zoals slecht slapen, emotioneel zijn, vermoeidheid, griepachtige verschijnselen, hoofdpijn, duizeligheid en hartkloppingen. Doordat een supermaan alles uitvergroot, kunnen deze klachten erger zijn dan anders. Zorg dus extra goed voor jezelf!

De eigenschappen van de gevoelige Vissen

Tijdens een volle maan staan de Zon en de Maan in twee tegengestelde tekens. De Maan staat nu in Vissen en Vissen zijn dromerig, vriendelijk, en gevoelig. Ze hebben de neiging om zich terug te trekken uit de wereld of te vluchten in een fantasiewereld. Ze kunnen makkelijk in verwarring raken. Maar ze zijn ook sterk intuïtief en kunnen via hun intuïtie, mediamieke gaven of intense dromen antwoorden krijgen op hun vragen. Vissen hebben een groot inlevingsvermogen, maar wel moeten zij er op letten dat ze geen medelijden krijgen met anderen. Ze kunnen wel eens bedrogen uitkomen, als er bv. misbruik van hen wordt gemaakt of als ze iets te veel door een roze bril hebben gekeken. Het leren van het aangeven van grenzen is voor hen vaak een uitdaging. De interesses van de Vissen gaan uit naar creativiteit, de mystieke kant van het leven, zetten zich graag in voor een goed doel en hebben de neiging om zich voor anderen op te offeren. Heb je veel Vissen-invloed, dan kan je jouw rijke fantasie omzetten in film, fotografie, schilderen, muziek en dans. Religie, gevangenschap, kloosters, ziekenhuizen en religieuze sektes horen ook bij de Vissen.

De Maagd is wat aardser

Daarentegen is de Maagd, waar de Zon in staat, wat aardser en staat graag met beide benen op de grond. De Maagd is bescheiden en laat niet snel het achterste van haar tong zien. Beiden tekens stellen zich graag dienstbaar op, waarbij de Maagd zich graag praktisch opstelt. De Maagd is verder nuchter, analyserend, kritisch en perfectionistisch. En hoewel ze gefocust kunnen zijn op details en daardoor soms door de bomen het bos niet meer zien, komen ze graag met praktische oplossingen voor problemen. Ze kunnen kritisch zijn naar zichzelf en anderen toe en hiermee kan de Maagd anderen een beetje afstoten.

De Supermaan met Saturnus retrograde

De supermaan kan ervoor zorgen dat we ons niet zo goed geaard voelen en het moeilijk kan zijn om praktisch aan de slag te gaan. En doordat Saturnus samen staat met de supermaan, kan dat een remmende werking hebben op onze carrière. Misschien heb je het gevoel dat je niet verder kunt. Het kan zijn dat je je in wilt zetten voor een goed doel, met jouw creativiteit of mediamieke gaven aan de slag wilt, maar dat je jezelf afremt hierin. Je kunt je bv. minderwaardig voelen, negatieve gedachten hebben, last hebben van een verslaving, te veel willen vluchten uit de realiteit en krijg je maar niets van de grond. Misschien dat jouw verleden en de rol van jouw ouders hierin een rol hebben gespeeld, doordat ze bv. te hoge eisen stelden aan jou. Of heb je last van faalangst. Ook kan het zijn dat het nodig is dat je je carrière door jouw toegenomen gevoeligheid op een andere manier wilt gaan vormgeven. Goed om hier mee aan de slag te gaan.

Lichamelijke klachten

Je kunt veel last hebben van lichamelijke klachten door de intensiteit van deze supermaan. Vocht vasthouden, hoofdpijn, rugpijn, benauwdheid kunnen allemaal voorbeelden hiervan zijn. Ook kunnen chronische ziekten even erger worden of speelt er een angst voor ziekten. We mogen serieuzer onze gezondheid aan gaan pakken en gaan letten op een gezonde levenswijze.

Verslavingsgedrag kan erger worden

Een verslaving/vluchtgedrag kan invloed hebben op relaties en jouw carrière. En dit kan even erger worden rond deze supermaan. Wanneer jij, jouw partner en/of tweelingziel moeite heeft met het uiten van emoties, kan een alcohol-, drugs-, sport- of werkverslaving erger worden. Maar ook “vreemdgaan” kan een thema zijn dat nu opspeelt, door de verslaving aan aandacht of seks.

Je veilig voelen in de ouder-kind rol 

Er kan een diepe angst spelen in relaties om je te binden. En voel jij je veilig binnen een relatie waarin er meer een ouder-kind patroon te zien is. Hieruit kan blijken dat er nog onverwerkte pijn speelt tussen jou en jouw ouders. Dit kan vooral te maken hebben met het niet gezien en gehoord worden door je ouders. Het kan zijn dat je daardoor onzeker bent geworden en je veel bevestiging nodig hebt, om je goed te voelen binnen een relatie. Ook kun je veel zelfkritiek ervaren en mag je liever zijn naar jezelf toe. Je kunt je willen terugtrekken en veel terugdenken aan het verleden om oude pijn te helen.

Relaties en eenzaamheid

Wanneer je geen relatie hebt, kun je je extra eenzaam voelen en kun je pessimistisch zijn over jouw liefdesleven. Je weet even niet meer waar het naartoe gaat. Of heb je het gevoel dat je gevangen zit in een relatie en weet je even geen uitweg. Deze gevoelens kunnen ook te maken hebben met ervaringen uit vorige levens en kunnen de emoties hiervan loskomen tijdens deze supermaan. Het doel hiervan is om deze emoties te doorvoelen, zodat je ze kunt loslaten.

De uitwerking van de Supermaan op tweelingzielen en jouw liefdesleven

Deze supermaan heeft extra veel invloed op jouw liefdesleven/tweelingziel en op onze carrière. Zeer heftige emoties kunnen loskomen tijdens deze periode. En kunnen tweelingzielen veel gevoelens en gedachten opvangen van elkaar. Ook als jullie al een lange tijd geen contact hebben gehad. En kan je hierdoor zelfs lichamelijke klachten krijgen. Wanneer je het moeilijk vindt om bij jezelf te blijven en om alles op een rijtje te zetten, kan je je wat meer willen terugtrekken. Ook kunnen tweelingzielen willen vluchten voor alle emoties die naar boven willen komen.
De afstand, die mogelijk is ontstaan geeft je de ruimte om je op je carrière te richten. Mogelijk wil je aan de slag gaan met jouw creativiteit of het starten van een spirituele praktijk. Maar ook kan de afstand dienen om emoties uit je verleden te verwerken. Je kunt bv. verdriet hebben over het niet samen kunnen zijn, spijt hebben van gebeurtenissen uit jullie verleden of je hierover schuldig voelen. Ook kan je je schuldig voelen richting jouw karmische partner, wanneer je veel aan het dromen bent over jouw tweelingziel of over dat je een geheime relatie hebt met hem of haar.
Hierdoor kan je het gevoel hebben vast te zitten in de situatie en niet verder te kunnen met jouw tweelingziel.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Volle maan

Voor de supermaan in Vissen organiseren wij op donderdag 31 augustus a.s. een online Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn. In de lezing zullen we aanvullende informatie met jullie delen, over de uitwerking van deze Supermaan.

Geleide meditatie
We nemen je mee in deze meditatie naar een mooi strand, waar je in de zee een fles vindt met een briefje met een mooie boodschap erop. En een getal, dat een tijdstip kan aangeven voor een belangrijke verandering in jouw leven. Van de Hathors, een ver ontwikkelde vrouwengemeenschap uit het oude Egypte, die in harmonie samen leefden en genezingen deden met liefdesenergie, muziek en dans, krijg jij een healing op het strand. Een dolfijn neemt je vervolgens mee naar een eilandje en een tempel, waar je een droom krijgt over een zeemeermin, die jou helpt met het realiseren van jouw droomwens. En waar jij ook jouw tweelingziel ontmoet.

Je komt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie, waardoor je makkelijker toegang kunt krijgen tot hogere informatie en je kan helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces.

Afstandshealing
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s. En de healing kan doorwerken op jouw tweelingziel. Zij worden voorbereid op hun toekomst samen. Hun verbinding en aantrekkingskracht wordt nl. steeds sterker.
Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting op een later tijdstip. Er gaan nl. veel ontmoetingen zijn en doorbraken plaatsvinden tussen tweelingzielen de komende jaren.

Klik hier voor meer info en om je aan te melden.

Engelenpoort lichtreizen