Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Nieuwjaarsvoorspelling 2024: Wat kunnen we het komende jaar verwachten?

artikelen

Leestijd: 7 min.

We hebben een bijzonder intensief jaar achter de rug, waarin onze spirituele ontwikkeling in een stroomversnelling is gekomen. Het was het jaar met het getal 7, horende bij de planeet Neptunus. Hierdoor was de Vissen-invloed sterk voelbaar, doordat Neptunus de heerser is van de Vissen. Dat kan betekenen dat je gevoeliger bent geworden, want Vissen is een water-teken. En kan het zijn dat je je wat meer hebt teruggetrokken uit de wereld, wanneer jij te veel last had van de sfeer en energieën om je heen. Onder invloed van deze energie heb je waarschijnlijk bijzondere spirituele ervaringen gehad en kon je besloten hebben om jouw gevoeligheid en paranormale gaven in te gaan inzetten om anderen te helpen. Want jouw invoelingsvermogen en de wens om dienstbaar te zijn voor anderen kan groot zijn. Waarbij het ook nodig was om goed jouw grenzen aan te geven en te leren voor jezelf op te komen. Ook kan jouw creativiteit meer tot bloei gekomen zijn. En voelde jij steeds meer dat jouw intuïtie jou leidde naar het creëren van jouw droomleven!

We voorspelden voor het afgelopen jaar veel schokkende gebeurtenissen en die zijn uitgekomen; de plotselinge val van het kabinet, uitbarstingen van geweld, aardbevingen en overstromingen. Deze gebeurtenissen deden ons beseffen dat er veranderingen nodig zijn. We werden wakker geschud om weer terug te komen in de realiteit. We hebben te lang in een illusie geleefd! En zal een andere aanpak nodig zijn, waarbij we vooral in het jaar 2024 gaan beseffen dat we verantwoordelijkheid mogen gaan nemen voor ons leven en voor dat van anderen.

Bijzondere Engelenpoort op de eerste dag van het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar begint al goed: op 1 januari opent zich een bijzondere Engelenpoort. Er komt 3x het getal 1 in de datum voor, maar wanneer je alle getallen optelt (1+1+2+0+24) is dat ook het getal 1. Deze Engelenpoort zal daardoor een extra sterke uitwerking hebben en ervoor zorgen dat er hogere energiefrequenties naar de aarde komen. Deze energiefrequenties helpen ons om een nieuwe start te maken. Misschien wil je een nieuw project beginnen, verhuizen, aan je gezondheid werken of een verandering doorvoeren op werkgebied. Hierbij kan Mercurius, die op 1 januari direct gaat lopen in het optimistische teken Boogschutter, een positieve rol spelen. Ook zorgt deze Engelenpoort ervoor dat jijzelf meer centraal gaat zetten in jouw eigen leven. Jouw eigenwaarde, zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfliefde zullen gestimuleerd worden. Je kunt dan ook besluiten om in bepaalde situaties en relaties voor jezelf te kiezen. De Engelen zullen je in deze nieuwe fase steunen en boodschappen en tekens doorgeven!

Het jaar 2024, het getal 8 en de uitwerking van Saturnus

Het jaar 2024 heeft het getal 8, horende bij Saturnus. Saturnus geeft de vorm en structuur aan in ons leven. Staat voor regels en wetten en de levenslessen die we mogen leren op onze weg naar volwassenheid. Bij Saturnus hoort zelfdiscipline en onder zijn invloed kunnen we doelbewust en met veel plichtsbesef ergens aan werken. Saturnus loopt door het teken Vissen en geeft aan dat we meer naar onze intuïtie mogen luisteren, onze dromen gaan vormgeven en onze spirituele ontwikkeling serieus gaan nemen. Ook mogen we meer begrip hebben voor de ouderen en zwakkeren in onze samenleving. En kunnen we, door de invloed van deze planeet, regelmatig een pessimistische kijk hebben op de wereld. Het afgelopen jaar 2023 hebben we ons bezig gehouden met onze spirituele ontwikkeling, dat ook dit jaar een vervolg gaat krijgen. Maar dit jaar komen we wel iets meer met onze beiden benen op de grond. En gaan we hetgeen we geleerd hebben in 2023 ook meer in de praktijk brengen. We gaan ons voornamelijk richten op hoe we ons leven en onze carrière vorm willen geven en kunnen we geconfronteerd worden met oude gevoelens uit het verleden die we los mogen gaan laten. En kunnen we leren om duidelijk grenzen aan te geven en onszelf op de eerste plaats te zetten. Het kan goed zijn dat je je wat minder op wilt offeren voor anderen. Of dat je niet meer wilt vluchten voor emoties, die je liever niet wilt voelen.

De focus op onze carrière en jouw financiële situatie

Door de invloed van Saturnus kan het komende jaar de focus liggen op jouw carrière. Maar heeft Saturnus ook een remmende werking. Misschien zou je heel graag van baan willen veranderen en een eigen onderneming willen starten, maar merk je dat het nodig is om voldoende financiële zekerheid te vinden door daarnaast nog te werken voor een werkgever. Het opbouwen van een eigen onderneming kan dus langzaam op gang komen. Mogelijk is de reden van de remmende werking dat je ook nog mag werken aan je eigenwaarde, het gevoel niet goed genoeg zou zijn, te streng zijn voor jezelf enz. En mag je manieren vinden om jezelf hierover heen te zetten, zodat jouw onderneming tot bloei kan komen. Het kan zijn dat je vluchtgedrag aan wilt pakken en je er op mag letten dat je niet te veel wilt vluchten in hard werken, omdat je niet geconfronteerd wilt worden met bepaalde situaties en relaties in jouw privéleven. Of nog onverwerkte emoties niet wilt voelen. Verder kan je nog schulden willen afbetalen, het zuinig aan willen doen en bezuinigen door creatieve manieren te vinden om dingen te hergebruiken of door veel zelf te maken. Mogelijk wil je sparen voor de toekomst en voor lange termijndoelen.

Tijdsdruk, vertraging en tijdsbeleving

Onder de invloed van Saturnus kunnen we ook de beleving van tijd op verschillende manieren ervaren. We kunnen ons op sommige momenten erg vertraagd voelen, alsof je steeds moet wachten op iets. Deze vertraging heeft als doel om meer in contact te komen met je gevoelens en emoties. Je kunt merken dat je er niet altijd omheen kunt, door jouw toegenomen gevoeligheid. Daarnaast kan het zijn dat je juist een tijdsdruk ervaart. Vooral wanneer je bijv. ouder wilt worden van kinderen. Leeftijd of het vinden van een juiste partner kan een extra tijddruk geven. Ook kan je deze tijdsdruk ervaren in situaties waarbij je belangrijke keuzes moet maken, wanneer bijv. kansen zich voordoen. Verder kun je regelmatig ervaren dat de tijd heel snel gaat en uren en dagen voorbij vliegen, waarbij je er op mag letten om op tijd in actie te komen voor het realiseren van jouw plannen. Dan komt alles even in een stroomversnelling!

Karmische situaties

Saturnus heeft ook betrekking op “karma”. We kunnen dan ook in veel karmische situaties terecht komen. Mogelijk komen er onverwacht een relatie of personen uit jouw verleden weer op je pad, wanneer er nog iets karmisch ingelost mag worden. Dit kan soms onprettig zijn, maar ook heel leerzaam. Hierbij kan je gevoelig zijn voor het opvangen van gedachten en gevoelens van de ander, wat ook weer verwarring kan geven. Ook is het heel goed mogelijk, dat sommige mensen (uit het verleden) nog iets met je komen goedmaken.

Jouw rol als ouder en de relatie met jouw ouders

Het jaar 2024 staat ook in het teken van de relatie met jouw ouders en jouw rol als ouder. Jouw opvoeding kan een flinke impact hebben gehad op hoe jij nu in het leven staat. En voel jij je onzeker, minderwaardig en heb je het gevoel alles alleen te moeten doen. Mogelijk heb je een emotionele en/of fysieke afstand ervaren met één of beide ouders. Of voelde jij je door bijv. vroegtijdig overlijden of geldproblemen onveilig. Je kunt hier veel mee bezig zijn en je bewust worden van het feit dat je dit nog niet helemaal goed verwerkt hebt. Daarnaast gaat jouw aandacht ook naar jouw rol als ouder. Je kunt merken dat het bieden van structuur aan jouw kinderen een positieve uitwerking heeft. Maar een strenge opvoeding niet altijd bij de hooggevoelige kinderen van nu past. En wil je dan ook fantasie, spel en creativiteit inzetten om jouw kinderen meer zelfvertrouwen te geven, eigenwaarde op te bouwen en over onzekerheden en angsten heen te leren stappen.

Je terugtrekken en eenzaamheid

Door de invloed van Saturnus kunnen we ons ook meer willen terugtrekken. Vooral wanneer je merkt dat je gevoeliger wordt, kan je minder behoefte hebben aan mensenmassa’s. Je leven kan er dus wat rustiger uit gaan zien. Daarbij kan het ook zijn dat meer mensen eenzaamheid ervaren. Vooral ouderen kunnen hier last van hebben. En omdat Saturnus in Vissen staat kunnen we dienstbaar willen zijn voor de groep mensen die zich eenzaam en/of alleen voelt. Veel mensen kunnen dan ook bijvoorbeeld kiezen voor mantelzorg of extra baantjes nemen om anderen te helpen.

Regeringsleiders en onze maatschappij

Zoals gezegd, wordt er van ons en van regeringsleiders en maatschappelijke instituten gevraagd om verantwoordelijkheid te nemen voor ons leven, ons gezin, onze gezondheid, onze carrière en onze maatschappij. Saturnus staat namelijk ook symbool voor de vaderfiguur. Hij geeft de vorm aan en bied structuur, zodat alles in de juiste banen wordt geleid. We kunnen dan ook in het jaar 2024 verwachten dat er veel veranderingen doorgevoerd moeten gaan worden in onze regering. We moeten de zorg voor de aarde, de natuur, de flora en fauna enz. serieuzer gaan nemen. En wanneer dit niet gebeurt, kan dit veel sombere gevoelens oproepen bij de mensen. Je kunt je dan ook moedeloos voelen en pessimistisch de toekomst tegemoet zien. En angst ervaren dat bepaalde situaties onomkeerbaar zijn. Er kunnen dan ook weer veel mensen in opstand komen en hard werken aan nieuwe/alternatieve oplossingen.

Pluto gaat van teken verwisselen

Pluto gaat op 21 januari van teken verwisselen en gaat van Steenbok naar Waterman, waar deze transformerende planeet blijft tot begin september. Dan komt hij door zijn retrogang weer terug in Steenbok. In de periode dat hij naar Waterman gaat, kunnen er veel mensen in opstand komen, kunnen er rellen uitbreken en wordt er gezocht naar een nieuwe balans. Op persoonlijk vlak kan het zijn dat we losbreken uit manipulatieve en verstikkende relaties. En alternatieve manieren vinden om onze diepere pijn te genezen.

Supermanen, zons- en maansverduisteringen

Op 18 september en 17 oktober is er een Supermaan te zien aan de hemel in de tekens Vissen en Stier. De maan staat dan relatief gezien dichter bij de aarde dan anders en heeft ook een sterkere uitwerking. We kunnen in deze periode geconfronteerd worden met diepe gevoelens, die voor een ommekeer gaan zorgen in ons leven. Zo kan het zijn dat je je gevoeligheid serieuzer mag gaan nemen en de nodige aanpassingen in je leven mag doorvoeren, zoals andere voeding, beter slaapritme, minder stress, kiezen voor een nieuwe woonplek enz. Tijdens deze Supermanen, die elkaar opvolgen, zullen thema’s die spelen rond deze periode een vervolg krijgen op elkaar. Het bijzondere is, dat er tijdens de Supermaan op 18 september er ook een maansverduistering plaatsvindt en dit de uitwerking hiervan extra intens maakt.
Tevens kan de maansverduistering op 25 maart en de totale zonsverduistering op 8 april voor een ommekeer zorgen in ons leven. In deze periode kun je veel situaties en relaties loslaten en kan je heling vinden voor oude pijn. Je gaat kiezen voor het hebben van meer vrijheid in jouw leven. En kan je steeds meer jezelf vrij voelen in jezelf, los van angsten en oude ballast.

Bijzondere Leeuwenpoort 8-8-8

Elk jaar op 8 augustus opent zich een bijzonder portaal, nl. de Leeuwenpoort. De energie van de Leeuwenpoort zorgt er o.a. voor dat we meer in ons kracht komen, een stap dichtbij onze zielsmissie kunnen komen en vinden er bijzondere ontmoetingen plaats met mensen waarmee jij een verdere groei kan doormaken. Ook tweelingzielen ontmoeten elkaar rond deze periode of ontvangen een bijzonder bericht van of over hem/haar. Elk jaar heeft de Leeuwenpoort een ander thema. En omdat dit jaar het getal 8 heeft, en er dan 3x het getal 8 in de datum voorkomt (iets wat 1x in de 9 jaar voorkomt) zal deze Leeuwenpoort een extra sterke uitwerking hebben! Je kunt rond die periode in situaties komen waarin onverwachts je leven gaat veranderen. Zo kun je op werkgebied drastische veranderingen doorvoeren, je leven compleet anders indelen, minderwaardigheidsgevoelens en schuldgevoelens loslaten en knopen doorhakken om een beter leven te creëren En ook gaat een grote groep tweelingzielen op collectief niveau besluiten om samen een leven op te bouwen.
Meer hierover zal in ons artikel over de Leeuwenpoort te lezen zijn dat tegen die tijd te lezen is op onze website.

Wij wensen voor onze lezers een heel fijn, liefdevol, licht en gezond 2024 en komen hopelijk al jullie droomwensen uit!

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Engelenpoort: Reis naar Atlantis

Wil jij meedoen met onze online Lichtreis met geleide meditatie en afstandshealing, om de energiefrequenties van deze Engelenpoort te kunnen integreren, je voor te bereiden op het komende jaar 2024 en de nieuwe fase van je leven en waarin je mooie boodschappen en helende energie kunt ontvangen van de Engelen? Dan nodigen we je van harte uit om aan deze helende reis mee te doen. Wanneer je de kortingscode: HAPPYNEWYEAR invoert krijg je €4,50 korting en betaal je €15,00 i.p.v. €19,50.

Geleide meditatie
Tijdens de geleide meditatie nemen we je mee op een innerlijke reis mee naar een natuurgebied, waarna je na een wandeling bij een klif komt. Een zeemeeuw heeft voor jou een boodschap over jouw spirituele groei en toekomst. Ook krijg je van de meeuw een getal, wat een tijdsaanduiding kan zijn, voor wanneer er belangrijke veranderingen gaan komen in jouw leven. Verder neemt de meeuw je mee naar een strandje, waar een oude man met bootje op jou wacht. En varen jullie, onder begeleiding van dolfijnen, naar Atlantis, het verloren continent. Tijdens deze bootreis worden jouw chakra’s in balans gebracht. Hogepriesteressen van Atlantis brengen jou naar een groot plein, waar de Engelenpoort zich opent. Daar ontvang jij van Hogere Lichtwezens en Engelen een healing, die jou gaat voorbereiden op het nieuwe jaar en jij meer gaat werken met jouw gaven en creatieve energie gaat inzetten om zelf healingen te gaan doen. Zij zullen met de diamanten lichtcodes werken en jou helpen het diamanten bewustzijn steeds meer te integreren in jouw energiesysteem. En helpen met de verbinding tussen jou en jouw tweelingziel sterker te maken.
Weer terug op het strand ontmoet jij jouw tweelingziel en doen samen een wens voor het aankomende nieuwe jaar.

Tijdens deze Lichtreis kan je tijdelijk even in een andere dimensie komen, zodat je meer openstaat voor informatie uit de Hogere Lichtwerelden. En kan jij jouw tweelingziel ontmoeten, als hij of zij in jouw leven is. Heb jij jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan jij voorbereid worden op een toekomstige ontmoeting. Er gaan nl. veel ontmoetingen en belangrijke veranderingen plaatsvinden tussen tweelingzielen de komende jaren.

Afstandshealing
De afstandshealing kan ervoor zorgen dat je makkelijker in deze hogere vibratie komt, emotionele blokkades opgelost kunnen worden en jouw energetisch systeem opgeschoond wordt. Ook heeft de healing een zeer sterke uitwerking op tweelingzielen, doordat de liefdevolle verbinding versterkt wordt tussen tweelingzielen en zij een hartverbinding hebben via een gouden koord. Vooral in moeilijke periodes kan deze energie voor verlichting en optimisme zorgen. En wordt de telepathische verbinding tussen hen sterker.

We nodigen je dan ook van harte uit om mee te doen met deze helende droomreis!

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

lichtreis jaarvoorspelling