Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Nieuwe maan Weegschaal en zonsverduistering

14 oktober 2023

zonsverduistering

Leestijd: 5 min.

Tijdens de nieuwe maan van 14 oktober staan de zon en de maan samen in het teken Weegschaal. Het is een mooie periode om iets nieuws te starten en om meer harmonie in je leven te creëren. De Weegschaal zoekt nl. naar een balans met zijn omgeving. Daarbij kan de zonsverduistering tijdens deze nieuwe maan jou een handje helpen. En sta je stil bij of er nog voldoende balans is in jouw leven op het gebied van relaties, maatschappelijke carrière, financiën en de relatie met jezelf. Is er nog voldoende evenwicht in geven en nemen, in werk en tijd voor jezelf, het krijgen van voldoende waardering en in het hebben van voldoende financiën. De zonsverduistering kan hierin een keerpunt betekenen en ga jij het anders aanpakken of een einde maken aan relaties en situaties die niet meer bij jou passen. Veranderingen zijn nodig, want niks kan meer bij het oude blijven!

Verder staan Cheiron, in de mythologie de gewonde genezer en de noordelijke maansknoop, het punt in de horoscoop dat jouw lotsbestemming aangeeft, recht tegenover de nieuwe maan. Dit zorgt voor onrust, ongeduld en irritaties en kan je veel daadkracht ervaren om belangrijke beslissingen te maken. Ga jij kiezen voor hetgeen jij echt wilt? En door de mooie verbinding met Pluto kan jij een diepe transformatie doormaken en angsten los gaan laten.

Ascentiesymptomen zijn sterker voelbaar dan anders!

Door de uitwerking van deze nieuwe maan kan jij veel last hebben van ascentiesymptomen, zoals je onrustig voelen, emotioneel zijn, slecht slapen, hoofdpijn, vermoeidheid en griepachtige verschijnselen hebben. Door de trillingsverhogingen ben jij veel aan het loslaten en maak je een spirituele ontwikkeling door. Nu er ook een zonsverduistering plaatsvindt, kun je extra last hebben van ascentieverschijnselen, omdat er meer emoties kunnen loskomen en afstemmingen plaatsvinden door alle veranderingen die een zonsverduistering met zich meebrengt.

Hoe jij de Weegschaal-invloed ervaart

De eigenschappen van de Weegschaal worden tijdens de nieuwe maan versterkt, doordat de maan en de zon samen in dit teken staan. En een Weegschaal is charmant, vriendelijk, hartelijk en gastvrij. Is graag in contact met mensen en zoekt de verbinding met de ander. Heb je veel Weegschaal-invloed, dan creëer je een harmonie en schoonheid in jezelf of in je omgeving en met de mensen om je heen. De Weegschaal bekijkt graag de dingen van meerdere kanten, alvorens een besluit te nemen. En kan soms lang wikken en wegen en het zelfvertrouwen missen om doortastend op te treden. Daardoor kan hij besluiteloos overkomen. De Weegschaal wil ook liever de lieve vrede bewaren en gaat daarom confrontaties uit de weg. Wil dat de mensen in zijn of haar omgeving het naar hun zin hebben. Ze zijn geboren diplomaten. De rechtspraak valt ook onder de Weegschaal.

Zonsverduistering

Tijdens een zonsverduistering wordt de zon tijdelijk verduisterd door de maan. De maan heeft hierdoor een sterkere uitwerking, waardoor onze gevoelens uitvergroot worden. We kunnen ons dan ook emotioneler voelen dan anders en zorgt de zonsverduistering voor een keerpunt in ons leven. Mede door de mooie verbinding met Pluto kan jij in een crisis zitten en word je geconfronteerd met de eventuele disharmonie in je leven. Je kunt ontevreden zijn met de onrust op je werk, in je relatie, in het contact met vrienden of familie. Je kunt dat bijv. merken doordat je lichaam ervan uit balans raakt. En hierdoor kun je onverwachts beslissingen maken, waardoor je de rust en balans weer terug vindt in je leven. Het kan dus zijn dat je van baan verandert, contacten op een laag pitje zet, in relatietherapie gaat, verhuist naar een nieuwe (rustigere) plek/het buitenland of meet jij jezelf een gezondere levensstijl aan. En wil je ondanks dat je het moeilijk vindt om een beslissing te nemen, toch de sprong in het diepe maken.

De Weegschaal als luchtteken

De Weegschaal is een luchtteken en dat betekent dat we veel met ons verstand bezig zijn. Luchttekens zijn namelijk denkers, die van logica houden en zich minder laten leiden door emoties. En doordat een nieuwe maan een nieuwe fase aankondigt, kunnen we situaties analyseren om vervolgens nieuwe plannen te bedenken. En word je door de zonsverduistering gestimuleerd om na te denken over wat je nu precies wilt. Zo kunnen we ons geïnspireerd voelen om te gaan samenwerken met anderen. Of wil je bijeenkomsten/ceremonies organiseren, een B&B starten, evenementen hosten of als stewardess, receptioniste, gids worden voor rondleidingen of als gastvrouw aan de slag te gaan. Ook kan je een nieuwe aanpak bedenken voor een rechtszaak of situaties waarin je moet bemiddelen. De Weegschaal staat namelijk ook voor rechtvaardigheid. Maar ook kan je je kunstzinnige kant laten zien en plannen maken om te exposeren, op te treden met muziek of gedichten voor te gaan dragen. Mogelijk wil je aan de slag gaan als binnenhuisarchitect. Kortom, door de Weegschaal-invloed kunnen er nieuwe plannen ontstaan, waarin mensen bij elkaar gebracht worden en harmonie gecreëerd wordt in hetgeen we ondernemen.

Je kunt spanningen ervaren rond jouw toekomstplannen

Over jouw nieuwe plannen voor de toekomst kan je wat spanningen ervaren, door de invloed van de noordelijke maansknoop, die jouw lotsbestemming aangeeft en recht tegenover de nieuwe maan staat. Enerzijds kun jij voor jouw toekomstplannen moeite hebben met het maken van een beslissing en de voor- en nadelen willen afwegen. Anderzijds kun je je ongeduldig voelen wanneer je door het twijfelen niet vooruit komt, terwijl je nu toch echt voelt dat er een knoop doorgehakt mag worden. Dit kan behoorlijk frustrerend zijn. Ook kan je bang zijn om anderen voor het hoofd te stoten of om egoïstisch over te komen, wanneer je kiest voor hetgeen jij graag zou willen doen. Het is dan ook een periode waarin je keuzes maakt in hoeverre je water bij de wijn wilt doen en rekening wilt houden met de wensen en behoeften van de mensen om je heen en in hoeverre jij voor jezelf mag gaan kiezen.

Onze diepste zielenwond

Ook staat de nieuwe maan recht tegenover Cheiron, de dwergplaneet die onze diepste zielenwond aangeeft. En hierdoor kun je boos zijn over onderdrukt en gedomineerd worden of ook over het niet gehoord en gezien worden. Door een tekort aan zelfvertrouwen kun je vaak over je heen laten lopen. Echter kun je rond deze periode in situaties komen waarin er een explosie aan boosheid los kan komen, wat je kunt gebruiken om eens goed voor jezelf op te komen en duidelijke grenzen aan te geven. Ruzies en conflicten kunnen hoog oplopen!

Tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen elkaar flink triggeren in hun oude pijn. Vooral wanneer de één egocentrisch en dominant gedrag vertoont en hierdoor de ander zich onderdrukt voelt en niet gehoord/gezien wordt. En dit kan zelfs getriggerd worden wanneer er geen direct contact is. Het kan dan ook duidelijk worden of er een tekort is aan zelfliefde, er nog gewerkt mag worden aan het opbouwen van zelfvertrouwen en het goed voor jezelf opkomen. Er kunnen dan ook wat ruzies zijn tussen tweelingzielen. En kan het zomaar zijn dat er een afstand ontstaat tussen hen. Ook kan het zijn dat er veel getwijfeld wordt over of je je tweelingziel moet loslaten. Diepe gevoelens van liefde en de aantrekkingskracht kunnen het soms moeilijk maken om wat meer afstand te nemen. Maar kun je ook voelen dat het nodig is om wat meer ruimte te nemen om emotioneel en financieel zelfstandiger te worden en je even te richten op jouw toekomstplannen. Je wilt misschien belangrijke veranderingen doorvoeren in je leven om meer rust en/of een balans te vinden. En de zonsverduistering zal hierbij ondersteunend werken. Door de zonsverduistering gaat nl. duidelijker worden wat je graag zou willen en wat je nodig hebt in jullie relatie. En kun je veel nadenken over of en hoe je dit met je tweelingziel gaat bespreken en realiseren. Wanneer jullie visie hierover op één lijn kan komen, kan dit een groei en een nieuwe start betekenen binnen jullie relatie.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Tweelingzielen

Voor deze nieuwe maan in Weegschaal geven wij op zaterdag 14 oktober a.s. een online Lichtreis, met korte lezing over hoe de uitwerking van de nieuwe maan is voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van vele Lichtwezens voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak, om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascentieproces en spirituele groei. En wijzen ons de weg op ons spirituele pad.

We beginnen met een korte lezing met verdere informatie over deze nieuwe maan voor tweelingzielen. Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je kan helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel.

Geleide meditatie
Tijdens deze helende reis wordt je meegenomen naar een tropisch strand, waar een flamingo voor jou een boodschap en een getal heeft. Dit getal kan een aanduiding zijn voor wanneer er een verandering gaat komen in jouw leven. Vervolgens kom je bij een rotswand en ga je via een trap omhoog en kom je uit bij een plateau, met uitzicht op een prachtige turquoise zee. Van de Hathors, een liefdevol vrouwenvolk uit het oude Egypte, ontvang je daar een healing. Vervolgens maak je een vlucht naar de toekomst en ontmoet je daar jouw tweelingziel.

Afstandshealing
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s en negatieve overtuigingen. Deze healing kan doorwerken op jouw tweelingziel, doordat jullie in verbinding staan met elkaar door een gouden koord van hart tot hart. Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting op een later tijdstip. In de komende jaren zullen er nl. veel ontmoetingen plaatsvinden tussen tweelingzielen en of gaan er belangrijke doorbraken komen.

We nodigen je van harte uit om mee te doen aan deze bijzondere Lichtreis.

Klik hier voor meer info en om je aan te melden.

6f2bf542216c2749f3622d3c1fc903f4