Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Super nieuwe maan in Waterman 9 februari 2024: Je kiest voor jouw eigen unieke pad

nieuwe maan in weegschaal

Leestijd: 7 min.

Een nieuwe maan kondigt een begin aan van een nieuwe fase en is een mooie tijd om iets nieuws te beginnen. Deze nieuwe maan valt op 9 februari om 23.59 uur volgens de efemeriden die wij aanhouden, maar andere efemeriden houden 10 februari aan en valt dan samen met het Chinees Nieuwjaar. Het bijzondere aan deze nieuwe maan is dat het een super nieuwe maan is, doordat de maan, hoewel deze niet te zien is, dichter bij de aarde staat dan anders en de uitwerking extra intens voelbaar zal zijn! Deze super nieuwe maan kondigt bovendien een speciaal nieuw begin aan. Morgen op 10 februari is het nl. het Chinees Nieuwjaar, het jaar van de draak! Het is goed mogelijk dat jij een nieuwe start wilt maken en zomaar onverwachts besluit een nieuwe weg in te slaan! Want de behoefte naar vrijheid en het kiezen om te leven volgens jouw unieke wijze kan groot zijn! Verder maakt de nieuwe maan een spanningsaspect met de heerser van de Waterman, nl. met Uranus, waardoor jij je extra onrustig kunt voelen. Ook kan je meer voor jezelf gaan opkomen en aan zelfstandigheid werken en dat kan tevens weer voor een tweedeling zorgen met de mensen om jou heen.

Je kunt last hebben van ascentie-klachten

Je kunt rond de periode van de nieuwe maan last hebben van ascentie-klachten, zoals slecht slapen, vermoeidheid, een overprikkeld zenuwstelsel, veel in je hoofd zitten, hoofdpijn en griepachtige symptomen, spijsverteringsproblemen, duizeligheid enz. Luister dus goed naar wat jouw lichaam nodig heeft en zorg voor voldoende rust, want de Waterman kan behoorlijk onrustig en gespannen zijn!

De Waterman-eigenschappen worden versterkt

De eigenschappen van de Waterman worden versterkt en de Waterman heeft een humane en sociale instelling. Hij heeft veel idealen en is vaak begaan met de sociaal zwakkeren in de samenleving. Ze zijn graag samen met mensen, die dezelfde idealen delen. Gelijkwaardigheid in relaties is voor hen belangrijk en hebben veel behoefte aan ruimte voor zichzelf. Emotioneel betrokken zijn is voor hen moeilijk, ze bewaren liever wat meer afstand en beredeneren liever hun emoties. Technologische uitvindingen, astrologie, elektriciteit en vliegverkeer horen ook bij de Waterman. Hij kan in extreme gevallen grillig, onvoorspelbaar en rebels zijn. Vaak zijn het artistieke types, die het liefst hun eigen gang gaan en steeds bezig zijn met vernieuwende dingen. Ze hebben zo hun eigen levensvisie, maar ze laten anderen ook hun eigen kijk op het leven hebben. “Leven en laten leven!” is hun levensmotto.

Behoefte hebben aan vernieuwing

Door de intensere werking van deze nieuwe maan kan je meer dan ooit behoefte hebben aan vernieuwing en uit de sleur willen breken. Plotseling kunnen er nieuwe ideeën en plannen tot je komen, maar kan je ook je plannen weloverwogen willen uitvoeren. En ook bijv. financiële zekerheid willen inbouwen en je oude leventje op een rustig tempo willen afbouwen. Doordat de druk wordt opgevoerd om veranderingen door te voeren, kan dat voor de nodige spanning zorgen.

Leiding nemen over jouw eigen leven

Door de mooie verbinding met de noordelijke maansknoop kan duidelijk zijn welke talenten je wilt gaan inzetten en welke richting jij op wilt voor jouw toekomst. Je wilt de leiding willen nemen over jouw leven en jouw toekomstplannen gaan realiseren. Beperkende gedachten zet je aan de kant en je stelt je meer open voor ingevingen. Het kan dus heel goed zijn dat je niet de gangbare weg kiest.

Hoe de nieuwe maan zijn uitwerking heeft op de werkvloer

Ook op werkgebied kan je nieuwe, vernieuwende ideeën hebben. Het kan voelen alsof je met je ideeën de tijd ver vooruit bent en dat je anders denkt en voelt. Het kan zijn dat je bijv. meer gelijkwaardigheid wilt op de werkvloer. Of dat je je wilt inzetten voor de minderbedeelden van de samenleving. Wanneer je voor een baas werkt en jij jouw unieke en vernieuwende ideeën wilt presenteren, kan je het gevoel hebben dat jij en jouw collega’s niet helemaal op één lijn zitten over de ideeën die je hebt. Mogelijk heb je een andere denkwijze en/of visie voor de ontwikkelingen binnen het bedrijf en vernieuwende ideeën over hoe deze te laten groeien. Maar kan jouw baas bang zijn dat het bedrijf dan onvoldoende inkomsten weet te genereren en het teveel risico’s met zich mee gaat brengen. Wanneer jouw ideeën niet serieus genomen worden en jij volgens de verwachtingen van jouw werkgever verder moet werken, kun je opstandig worden. Een oude zielenwond van “het niet gezien/gehoord worden” kan geraakt worden, waardoor je boos kunt worden. Je kunt het gevoel hebben dat je niet meer onderdrukt of gedomineerd wilt worden. En dan zo maar onverwachts, onder invloed van de tweespalt veroorzakende dwergplaneet Eris, ervoor kiezen om je baan op te zeggen en de leiding te nemen over jouw eigen leven. Iets wat je normaliter niet zo snel zou doen, maar jouw intuïtie je dit nu duidelijk ingeeft. En wil je bijvoorbeeld een eigen onderneming starten, waarin je meer vrijheid creëert voor jezelf en ruimte kunt vinden om jouw ideeën vorm te geven, zoals jij dat voor ogen hebt.

Plannen voor de toekomst verwezenlijken

Door de noordelijke maansknoop, die in Ram staan, kun je ook graag promotie willen maken en bijvoorbeeld verder gaan als leidinggevende. Of wil je meer leiding nemen over je eigen leven en eigen baas worden. En ga je actief aan de slag om jouw doelen te behalen. Je kunt merken dat je niet meer zoveel geduld hebt en aan de slag wilt! Beperkende gedachten die je had over de nieuwe richting die je op wilt gaan, zet je aan de kant en stel je je meer open voor ingevingen. Je laat je leiden door jouw intuïtie. Het kan ook heel goed zijn dat je niet de gangbare weg kiest en bijv. veel aan zelfstudie wilt doen om je meer te verdiepen in zaken die jou dichterbij jouw zielsmissie brengen.

Een nieuw imago

Doordat je een nieuwe fase ingaat, kan je besluiten dat je een nieuwe look wilt en je bijv. een nieuw kapsel wilt. Ook kan je een nieuwe auto willen aanschaffen, die energiezuiniger is. Met deze vernieuwing kan je je willen onderscheiden van anderen en kan dit onderdeel uitmaken van jouw handelsmerk.

Beter voor jezelf op durven komen

Doordat de nieuwe maan een mooie verbinding maakt met Cheiron, de dwergplaneet die jouw diepste zielenwond aangeeft, kun je in situaties komen waarbij oude pijn geraakt wordt. En jij een stukje heling kunt vinden hiervoor. Hierdoor weet je jezelf meer te waarderen en het feit dat je misschien een beetje anders bent en denkt dan anderen te accepteren. En durf je beter voor jezelf op te komen. Je trekt je niet meer zoveel aan van wat anderen over je denken. Je kunt dan ook in de periode van deze nieuwe maan meer gelijkgestemden vinden, die aanvoelen als jouw zielenfamilie.

Tweelingzielen

Deze nieuwe maan kan, doordat het een super nieuwe maan is, op tweelingzielen een intense uitwerking hebben en kunnen zij veel innerlijke spanningen ervaren. Vooral wanneer zij graag bij elkaar willen zijn of verdieping zoeken binnen hun contact/relatie, maar ze nog geen emotionele veiligheid kunnen vinden bij elkaar. Oude zielenwonden kunnen steeds geraakt worden, wat het lastig kan maken voor hen om niet te vluchten uit de relatie/het contact met elkaar. Want het kan zijn dat ze deze oude pijn liever niet willen voelen. Intuïtief kunnen zij veel inzichten krijgen over wat hen precies triggert, waardoor er bijzondere transformaties plaatsvinden.

Ook kan er onverwachts een afstand ontstaan tussen tweelingzielen door plotselinge conflicten die ontstaan. Oude boosheid kan naar boven komen. En kan er gekozen worden om een tijdje gescheiden te zijn van elkaar. Dit kan voor jou uiteindelijk gunstig uitpakken. Het kan je veel meer vrijheid geven en jou het gevoel geven dat je nieuwe wegen kunt gaan bewandelen om aan jouw zielsmissie te werken en jouw ideeën vorm te gaan geven.

Tweelingzielen kunnen ook samen flinke stappen willen zetten om hun toekomstplannen te verwezenlijken. En dat kan betekenen dat ze hiervoor contacten op een laag pitje willen zetten of zelfs willen verbreken met familie, vrienden of werkrelaties. Misschien worden ze namelijk niet altijd begrepen door deze mensen, waardoor zij zich geremd voelen. Het loslaten van deze mensen kan soms lastig zijn, vooral wanneer zij jou altijd financiële en/of emotionele zekerheid hebben gegeven. En worden jij en je tweelingziel dan ook gestimuleerd om goed te luisteren naar jullie intuïtie, mogen jullie op eigen benen staan en te gaan voor hetgeen jullie hart jullie ingeeft.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Tweelingzielen

Voor de nieuwe maan in Waterman geven wij op 9 februari a.s. een Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, speciaal voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van vele Lichtwezens voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak, om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascentieproces en spirituele groei. En wijzen ons de weg op ons spirituele pad.

Geleide meditatie
Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je zal helpen inzichten te geven in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel. Tijdens deze helende reis word je meegenomen naar een tropisch park, waar een kolibrie jou een boodschap geeft over jouw situatie en een getal dat een aanwijzing is voor een tijdstip, waarin er belangrijke veranderingen of gebeurtenissen plaats kunnen vinden. Na een wandeling door het park kom je bij een zoutmeer terecht. De weersverandering die dan plaatsvindt geeft jou meer duidelijk over hoe de relatie met jouw tweelingziel ervoor staat. De Hathors komen jou een healing geven en helpen jou de liefdesband met jouw tweelingziel te versterken. Tenslotte spreken jullie tegen elkaar uit wat jullie voelen en denken en wat jou nog dwars zit.

Afstandshealing
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s en negatieve overtuigingen. En kan doorwerken op jouw tweelingziel, doordat jullie in verbinding staan met elkaar door een gouden koord van hart tot hart.
Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting op een later tijdstip. In de komende jaren zullen er nl. veel ontmoetingen plaatsvinden tussen tweelingzielen en of gaan er belangrijke doorbraken komen.

We nodigen je van harte uit om mee te doen aan deze Lichtreis!

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Hathors