Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Super nieuwe maan in Vissen 10 maart 2024:Intense emoties

nieuwe maan vissen

Leestijd: 5 min.

Een nieuwe maan kondigt een begin aan van een nieuwe fase en is een mooie tijd om iets nieuws te beginnen. Het bijzondere aan deze nieuwe maan is dat het een super nieuwe maan is, doordat de maan, hoewel deze niet te zien is, dichter bij de aarde staat dan anders. Dit is de tweede van een serie van 3 super nieuwe manen, waarvan de uitwerking extra intens voelbaar zal zijn. Emoties worden sterk uitvergroot! Deze nieuwe maan maakt je creatief en extra gevoelig voor invloeden van buitenaf. Maar kan de samenstand met de dwergplaneet Nessus voor de nodige verwarring zorgen en een toxische uitwerking hebben. Je kunt in de war zijn over de schaduwkanten van anderen. En afstand willen nemen van mensen, die bijv. misbruik willen maken van jouw spirituele gaven of jouw goedheid. Daarbij gaat de mooie verbinding met Uranus helpen om meer jouw eigen weg te gaan, beter naar jouw intuïtie te luisteren en kan je veel nieuwe inzichten krijgen over situaties in jouw leven.

Ascentiesyptomen

Je kunt rond de periode van de nieuwe maan last hebben van ascentiesymptomen, zoals slecht slapen, vermoeidheid, een overprikkeld zenuwstelsel, veel in je hoofd zitten, hoofdpijn en griepachtige symptomen, spijsverteringsproblemen, duizeligheid enz. Luister dus goed naar wat jouw lichaam nodig heeft en neem voldoende rust!

Hoe is de Vissen-invloed voelbaar?

De zon en de maan staan samen in het mystieke teken Vissen, waardoor de eigenschappen van de Vissen nu versterkt worden. En dit betekent dat niet alleen mensen met veel Vissen-invloed beïnvloed worden door de Nieuwe Maan, maar ook alle andere sterrenbeelden. Vissen zijn vriendelijke en gevoelige mensen. Door deze gevoeligheid kunnen ze zich makkelijk terugtrekken uit de wereld, vluchten in een fantasiewereld of in een verslaving. Zij kunnen soms in verwarring raken, wanneer zij moeite hebben met het onderscheid maken tussen realiteit en fantasie. Maar ze zijn ook sterk intuïtief en kunnen via hun intuïtie, mediamieke gaven of intense dromen antwoorden krijgen op hun vragen. Vissen kunnen emoties diep beleven en hebben een groot inlevingsvermogen, maar wel mogen zij er voor waken dat ze geen medelijden krijgen met anderen. Dan kunnen ze wel eens bedrogen uitkomen. Anderen kunnen makkelijk misbruik van hen maken. Maar al te graag zetten ze zich in voor een goed doel, hoewel ze de neiging hebben om zich voor anderen op te offeren. Ze zijn verder erg creatief. Heb je veel Vissen-invloed, dan kan je jouw rijke fantasie omzetten in film, fotografie, schilderen, muziek en dans. Religie, gevangenschap, kloosters, ziekenhuizen en sektes horen ook bij de Vissen.

Nessus en zijn giftige uitwerking

Zoals in de inleiding genoemd staat de nieuwe maan samen met de dwergplaneet Nessus en dat kan een nare, toxische uitwerking hebben. Nessus is namelijk in de mythologie een centaur die een gemene kant had, waardoor deze asteroïde onze giftige kant symboliseert. Nessus haalt niet alleen onze diepst verdrongen pijn naar boven, maar kan ook spelen met de zwakke kant van anderen. En kan het zijn dat een verslaving ervoor zorgt dat je onverwerkte emoties, opgeslagen in jouw onderbewustzijn, probeert te verdringen. We kunnen door de invloed van Nessus destructieve situaties creëren, die voortkomen uit een diepere angst. Misschien ervaar je een angst om alleen achter te blijven, buitengesloten te worden van een groep, niet succesvol te zijn of heb je een angst voor psychische problemen. Door de invloed van Nessus kan je wat olie op het vuur gooien om de nodige chaos te creëren, waardoor we als een kat in het nauw rare sprongen kunnen maken. En van onze angsten een realiteit maken. Je creëert dus situaties waarin je bv. afgewezen wordt. Ook kunnen we geconfronteerd worden met iemand die verslaafd is aan verdovende middelen, aandacht, seks of werk, die jou wilt manipuleren/chanteren om zijn/haar zin te krijgen. Deze persoon kan er indirect voor zorgen dat je vriendschappen verliest. Het is dan ook belangrijk dat je loyaal blijft aan je eigen waarden en normen, je niet laat beïnvloeden door toxische mensen en jij jouw eigen unieke pad blijft bewandelen.

Misbruik maken van de goedheid van anderen

Nog een uitwerking van Nessus kan zijn, dat er misbruik wordt gemaakt van de zwakke kant van anderen. Misschien ben je bevriend met iemand vanwege zijn/haar mediamieke gaven, creativiteit of om het feit dat de ander moeilijk zijn/haar grenzen kan aangeven. En span je de ander voor je karretje of wil je informatie ontfutselen om deze informatie te kunnen gebruiken. Andersom kan natuurlijk ook en laat jij je gebruiken door anderen. Wanneer je het gevoel hebt dat iemand misbruik van je maakt, kan er veel opgekropte woede naar boven komen. En kunnen er conflicten ontstaan waarin jij jouw kritische visie over de ander kenbaar maakt.

De zwarte maan Lilith tegenover de nieuwe maan: onze schaduwkanten

De invloed van de zwarte maan Lilith kan zijn dat we onder druk onze schaduwkanten naar buiten komen. We kunnen overkritisch zijn naar anderen toe en daarmee anderen van ons afstoten. Of worden we geconfronteerd met mensen die altijd kritiek hebben. Door de Vissen-invloed kunnen we moeite hebben met de realiteit onder ogen te komen. We willen misschien liever in een droomwereld verkeren en niet geconfronteerd worden met onze diepere pijn. En willen we ook liever de schaduwkanten van anderen niet zien, omdat we dan mogelijk moeten beslissen om het contact te verbreken. Het kan zijn dat we nog niet klaar zijn om die persoon los te laten. Je mag leren om goed jouw grenzen aan te geven tegenover deze mensen. Maar wanneer de druk te hoog wordt in situaties, kunnen emoties explosief naar buiten komen. En kan dit voor heel wat opschudding zorgen.

Uranus helpt ons tot inzichten te komen

Uranus maakt een mooi aspect met de nieuwe maan. En dit zorgt ervoor dat we veel kunnen nadenken over moeilijke situaties/relaties waarin we verstrikt zijn geraakt. En onverwachts tot inzichten kunnen komen over wat er precies speelt en wat de intenties zijn van anderen. Ook kunnen we ons bewust worden van hetgeen belangrijk is voor ons. Misschien hecht je veel waarde aan vriendschappen en relaties die gelijkwaardig zijn. En hecht je waarde aan je vrijheid. En kun je daarom je plotseling losmaken van personen die een negatieve invloed op jou en jouw leven willen uitoefenen.

Tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen een heftige periode doormaken, doordat het een super nieuwe maan is en emoties hiermee uitvergroot worden. En zijn zij extra gevoelig voor gedachten en stemmingen van anderen. Het kan zijn dat je liever in een droomwereld verkeert en de harde realiteit niet onder ogen wilt zien, als blijkt dat jouw tweelingziel of een karmische partner geen contact wil of geen goede intenties heeft met jou. Het kan nl. zijn dat hij of zij jou probeert naar beneden te halen, onzeker probeert te maken, over je heen loopt en misbruik wilt maken van jouw goedheid. Want het onder ogen komen van de realiteit kan betekenen dat je stappen moet gaan ondernemen en dat kan angsten bij jou naar boven halen. Wanneer jouw tweelingziel niet goed voor zichzelf opkomt en zich laat misbruiken door anderen, kan er na het hebben van veel geduld, ineens veel boosheid loskomen. En kunnen jullie gesprekken voeren waarin jullie eens kritisch kijken naar wat er nu precies speelt. Jullie kunnen tot de conclusie komen dat het gevoel van onveiligheid in jouw jeugd een oorzaak is of dat seksueel misbruik een rol gespeeld kan hebben. Of heb je je onveilig of onzeker gevoeld door een strenge opvoeding. En mag je hier een transformatie in ondergaan. Tweelingzielen kunnen elkaar dan ook helpen met het krijgen van inzichten en het loskomen van toxische contacten. En elkaar helpen om hun eigen weg te gaan.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Tweelingzielen

Voor deze super nieuwe maan organiseren wij op 10 maart a.s. een online Lichtreis met korte lezing over de uitwerking van deze dag voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van vele Lichtwezens voelbaar zal zijn en ondersteunend werkt voor jouw tweelingzielproces. 

We beginnen met een korte lezing met verdere informatie over deze nieuwe maan, speciaal voor tweelingzielen. Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je kan helpen inzichten te geven in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel.

Geleide meditatie
Tijdens deze helende reis word je meegenomen naar een strand, waar je in een tempel op het strand een boodschap en een getal krijgt van een dierbare overledenen. Dit getal kan een aanduiding zijn voor wanneer er een verandering gaat komen in jouw leven. Vervolgens ga je samen met de Hathors, liefdevolle wezens uit het oude Egypte, kijken naar eventuele angsten die tussen jou en jouw tweelingziel staan. En ontvang jij van hen een healing. Zij gaan de relatie met jouw tweelingziel ondersteunen. Tenslotte ontmoet je ook jouw tweelingziel, met wie jij een gesprek aangaat en hetgeen met elkaar deelt wat er diep van binnen in jullie omgaat.

Afstandshealing
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s en negatieve overtuigingen. Deze healing kan doorwerken op jouw tweelingziel, doordat jullie in verbinding staan met elkaar door een gouden koord van hart tot hart. En deze verbinding alleen maar sterker wordt.
Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting op een later tijdstip. In de komende jaren zullen er nl. veel ontmoetingen plaatsvinden tussen tweelingzielen en of gaan er belangrijke doorbraken komen.

We nodigen je van harte uit om mee te doen aan deze helende reis.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden. 

Hathors