Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Nieuwe maan in Stier 8 mei 2024: Vernieuwing en verandering.

nieuwe maan

Leestijd: 6 min.

Een nieuwe maan kondigt een nieuwe fase aan en is een mooie tijd om iets nieuws te beginnen. Een nieuwe start voor nieuwe ideeën en projecten. Een nieuwe fase breekt aan, waarin je vooral meer wilt genieten van de natuur en het buitenleven, want de Stier is een aards teken. Normaliter houdt de Stier niet zo van grote veranderingen, maar door de samenstand met de vernieuwende planeet Uranus, kan jij uitgedaagd worden om uit je comfortzone te stappen, doordat je veel behoefte hebt aan vernieuwing en persoonlijke vrijheid. En door het mooie aspect met Saturnus kan je een nieuwe carrière overdenken en nieuwe ideeën willen doen vormgeven. Daarbij wil je voldoende financiële zekerheid inbouwen, want de Stier houdt van zekerheid. Ook mag je tijdens deze nieuwe maan bezitterig gedrag, jaloezie en angst los gaan laten en de mensen om je heen wat meer vrijheid geven.

Ascentiesymptomen en dubbele getallen

Je kunt in deze periode veel last hebben van ascentiesymptomen doordat jouw chakra’s meer open staan en er trillingsverhogingen plaatsvinden. Je kunt merken dat je slechter slaapt, last hebt van vermoeidheid, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen, duizeligheid, hartkloppingen enz. En kan dit een week ervoor en erna al voelbaar zijn. En dit kan versterkt worden door de getallen die in de datum voorkomen. Het is niet alleen 8-5-8, maar ook wanneer we 8 en 5 bij elkaar optellen, komen we uit op het getal 4 (13=4). En komt er dus ook 3x het getal 4 in de datum voor (4- 2+0+2=4 -4). Het getal 4 hoort bij Uranus, die samen staat met de nieuwe maan. De uitwerking van Uranus wordt hiermee versterkt en kun je je extra onrustig voelen, merken dat je chakra’s meer open staan en je wat meer in je hoofd kunt zitten dan anders.

Eigenschappen van de Stier zijn meer voelbaar

Tijdens de nieuwe maan staan de zon en maan samen in Stier en komen de eigenschappen van de Stier hierdoor sterk naar voren. De aardse Stier is doorgaans betrouwbaar, praktisch en realistisch. Hij heeft een engelengeduld, maar als de maat vol is, kan hij boos worden en flink tekeer gaan. Een Stier heeft doorgaans veel tijd en rust nodig om tot een beslissing te komen. Maar heeft hij eenmaal besloten om iets te doen, kunnen ze daarin volhardend zijn. Een Stier komt nl. wat langzaam op gang, maar kan ook lang door gaan. Ook koppigheid hoort bij de Stier. Bovendien heeft hij behoefte aan zekerheid en zal daarom zijn bezit en financiën goed regelen. Ook kan de Stier soms bezitterig en jaloers kan zijn en vast wil houden aan het oude. Veranderingen zal hij dus niet zo snel doorzetten, alleen als het hem voldoende comfort en zekerheid biedt. Vaak zijn Stieren muzikaal (zang), creatief en geven veel om de natuur en het buitenleven.

Aardse bezigheden vragen onze aandacht

De Stier is een aards teken en zorgt er dan ook voor dat we ons kunnen richten op alles wat tastbaar is, zoals onze bezittingen, het huis, de tuin en (huis)dieren. Je kunt dan ook veel bezig zijn met het aanleggen van je (moes)tuin, de aanschaf van een nieuwe huis en/of nieuwe spulletjes voor in huis, om jouw droomplek te creëren. Onder invloed van Saturnus kun je proberen met weinig geld je eigen doe-het-zelf projecten te starten in huis om alles te verfraaien. Je kunt hiervoor veel creatieve ideeën hebben en een fijne plek willen creëren voor gezin en of familie.

Onverwachte wendingen op de werkvloer

De Stier is ook erg gericht op zijn carrière. En omdat Uranus samen staat met de nieuwe maan, kunnen er onverwachte situaties zich voordoen op de werkvloer. Misschien heb je eens kritisch gekeken naar of de zaken wel kloppen en of iedereen dezelfde visie heeft. En kom je erachter dat men niet gelijkwaardig behandeld wordt. Niet iedereen krijgt bijv. hetzelfde salaris voor dezelfde werkzaamheden. Of wil je meer je eigenheid en aparte en vernieuwende ideeën uitwerken, maar waar je momenteel geen ruimte voor krijgt bij je huidige werkgever. En besluit je onverwachts van baan te veranderen of iets voor jezelf te beginnen. Ook kan het zijn dat je onverwachts een nieuwe functie krijgt, waarmee je meer inkomsten kunt genereren. Daarnaast kan je een sterke behoefte voelen aan vrijheid, zodat je meer je eigen tijd kunt indelen en de mogelijkheid hebt om op andere plaatsen te werken. Deze nieuwe maan zorgt dus voor vernieuwing, verandering en hierbij word je uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen en/of situaties en werkrelaties los te laten, die jouw niet meer dienen.

(Schijn)veiligheid

Tijdens deze nieuwe maan kun je ook in situaties komen, waarbij het thema “veiligheid” naar voren komt. Dit kan financiële en/of emotionele veiligheid zijn. Maar ook een veilige woonplek. Zo kan het zijn dat er onverwachts een verandering komt in jouw situatie en jij moet verhuizen, van baan moet veranderen, jouw spaargeld ergens voor moet gebruiken of wil je loskomen van een persoon in jouw leven die jouw veiligheid gaf. Je kunt tot het besef komen dat alle veiligheid die je leek te hebben, één grote schijn was. En het enige wat je echt veiligheid geeft, de weg is die jouw intuïtie je ingeeft. En om tot deze conclusie te komen kan het best zijn dat je wat koppige denkbeelden mag loslaten. Saturnus in Vissen zorgt ervoor dat we onze, soms streng opgelegde regels en structuren, kunnen loslaten en meer mee kunnen gaan met de stroming van het leven. Tijdens deze nieuwe maan kunnen we dan ook leren om meer onze intuïtie te vertrouwen en te volgen. En te vertrouwen op het “Hogere plan”.

Tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen rond deze nieuwe maan erachter komen dat ze meer op eigen benen mogen gaan staan en bepaalde situaties of relaties mogen loslaten, die niet meer bij hen passen. Ondanks dat het hen de nodige zekerheid gaf. Het kan dus heel goed zijn dat tweelingzielen hun karmische partner (nog meer) gaan loslaten en dat er gezocht gaat worden naar alternatieve oplossingen omtrent wonen, financiën en het geven van (emotionele) steun aan elkaar. Verder kunnen tweelingzielen, samen of los van elkaar, veel inzichten krijgen over waar bepaalde gevoelens en gedrag vandaan komt. Vooral als het gaat om bezitterig gedrag, controle willen hebben over de ander, jaloezie en bindings- en verlatingsangst. Hierbij kan de rol van de ouders, of specifiek de vader, een oorzaak van zijn. Vooral wanneer de ouder afwezig was, verslaafd was, psychische problemen had. Ook kan religie en strenge regels een rol hebben gespeeld, waardoor je je onvoldoende veilig hebt gevoeld. Hierdoor kan het zijn dat je nu de veiligheid buiten jezelf zoekt. Tweelingzielen kunnen tot het besef komen dat het goed is om hulp in te schakelen en alternatieve therapieën te volgen, zoals stembevrijding, ademhalingstherapie, therapie met een wandelcoach, dieren of muziek. Ook kunnen tweelingzielen veel tekens ontvangen vanuit de natuur of liedjes (die in je hoofd opkomen), om hen te helpen de juiste richting in te slaan en keuzes te maken, die noodzakelijk zijn voor een verdere ontwikkeling. Er kunnen veel onverwachte wendingen plaatsvinden tussen hen.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Tweelingzielen

Voor deze nieuwe maan in Stier organiseren wij op woensdag 8 mei a.s. een Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag speciaal voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Hathors voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak, om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascentieproces en spirituele groei. En wijzen ons de weg op ons spirituele pad.

Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je zal helpen inzichten te geven in jouw spirituele ontwikkelingsproces. Tijdens deze helende reis word je meegenomen naar een oerbos, waar je bij een beekje tot rust kan komen. Van een uil krijg je een getal en een mooie boodschap. En waarna je een healing ontvangt van de Lichtwezens van de Pleiaden. De Pleiaden zijn een groep sterren, die zich in het sterrenbeeld Stier bevinden. Zij werken veel met muziek en kleur. En als je vervolgens bij een open plek in het bos komt, ga je samen met jouw tweelingziel het meifeest vieren. En dansen jullie rond een oude meidoorn, de heilige boom voor de Kelten, samen met nog meerdere jonge stelletjes. En spreken jullie een wens uit voor jullie toekomst.

We nodigen je van harte uit om mee te doen aan deze helende reis.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

uil lichtreis