Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Nieuwe maan in Steenbok 11-01-2024: We maken een nieuw begin

super nieuwe maan steenbok

Leestijd: 6 min.

De eerste nieuwe maan van dit jaar staat in Steenbok en kondigt een nieuwe fase aan en is een mooie periode om iets nieuws te starten. De zon en de maan staan samen in het aardse teken Steenbok. De eigenschappen van de Steenbok zullen sterker voelbaar en zichtbaar zijn in jouw leven. Je kunt aandacht willen besteden aan jouw carrière of jouw rol als ouder en hierbij vorm gaan geven aan jouw droomwens en jouw creativiteit en mediamieke gaven willen inzetten door de mooie verbinding met Neptunus. En wil je door de invloed van Uranus op een alternatieve manier wat meer financiële zekerheid inbouwen. De dwergplaneet Pallas kan je hierbij helpen om een strategische aanpak te bedenken voor een carrière met voldoende vrijheid en financiële middelen. Deze nieuwe maan kan verder wat sombere gevoelens in ons naar boven halen. We kunnen merken dat door het vierkant dat de nieuwe maan maakt met de noordelijke maansknoop er wat karmische situaties afgerond mogen worden, voordat we verder kunnen aan het verwezenlijken van onze zielsmissie.

De betekenis van de vele getallen 1 in de datum

Op de dag van de nieuwe maan komt er maar liefst 3x het getal 1 in de datum voor en 2x het getal 11, want wanneer we alle getallen bij elkaar optellen, is dat ook het getal 11, een Meestergetal. Dit betekent dat deze dag als een nieuwe start kan aanvoelen. De energie van de Engelenpoort van afgelopen 1 januari wordt weer geactiveerd op deze dag. Het thema van deze Engelenpoort was dat je een nieuwe start wilt maken en meer je eigen weg wilt gaan volgen. En kunnen situaties of thema’s die rond die dag speelde weer een vervolg krijgen. Door de getallen 1 in de datum kan je merken dat jij en jouw ontwikkeling nu centraal staan. En dat je meer voor jezelf mag kiezen. Echter kan dit gepaard gaan met heel wat gevoelens en emoties. Je kunt je dan ook willen terugtrekken om deze te verwerken. De Engelen zullen je ondersteunen bij het kiezen van jouw zielenpad door hun verfijnde energie en het doorgeven van boodschappen.

Je kunt last hebben van Ascentie-klachten

Doordat het een nieuwe maan is kan je extra last hebben van ascentie-klachten, zoals slecht slapen, vermoeidheid, een overprikkeld zenuwstelsel, veel in je hoofd zitten, spijsverteringsproblemen, angsten, het vasthouden van vocht, pijnlijke voeten en verkoudheden/ last van de bijholten. Je mag voldoende rust nemen, wanneer je dat denkt nodig te hebben.

De eigenschappen van de Steenbok zijn voelbaar

Tijdens deze nieuwe maan worden de eigenschappen van de Steenbok versterkt. De Steenbok is een serieuze, harde werker, die met beide benen op de grond staat. Hij ziet gemakkelijk beren op de weg. Maar zal met zijn nodige doorzettingsvermogen veel bereiken. De Steenbok is niet iemand die snel zijn gevoelens laat zien, beschermd zichzelf liever en kan daardoor wat afstandelijk overkomen. Maar is voor velen een rots in de branding: hij vertegenwoordigt de vaderfiguur, iemand die de regels stelt. De Steenbok houdt doorgaans niet van verkwisting, maar van soberheid en is voorzichtig met zijn uitgaven, uit angst voor financieel tekort. Hij zal echter wel lange termijn- investeringen doen. Ouderen, regeringsleiders, wetten, levenslessen, karma, tijd, koude, de dood, het verleden, botten en gewrichten vallen ook onder het teken Steenbok.

Je voelt je geremd in het uitvoeren van jouw toekomstplannen

In de periode van de nieuwe maan kan je nieuwe plannen maken voor jouw carrière, maar door het spanningsaspect met de noordelijke maansknoop, het punt dat jouw talenten en lotsbestemming aangeeft, kan je innerlijke conflicten en spanningen ervaren als het gaat om het verwezenlijken van jouw toekomstplannen. Je kunt je onrustig voelen, ongeduldig zijn en wil je jouw plannen kost wat kost doorduwen. En misschien houd je hierbij wat minder rekening met anderen. Misschien wil je niet langer wachten, maar voel je je afgeremd. Ook kan je jouw toekomstplannen saboteren door jouw minderwaardigheidsgevoelens, angsten, onzekerheden en/of schuldgevoelens. En komt er niks of weinig van de grond, zodat je daardoor onvoldoende inkomsten kunt genereren. Je mag dus aan de slag gaan met jouw negatieve overtuigingen.

Jouw financiële situatie kan verbeteren

Door de mooie verbinding met Uranus kunnen er verrassende, onverwachte wendingen komen in jouw situatie. Dit kan gaan over het vorm geven van jouw toekomstplannen en gezinsleven. Je kunt alternatieve oplossingen bedenken om jouw financiële situatie te verbeteren. Je kunt hierbij denken aan investeren in vastgoed, cryptomunten of het leven in een alternatieve woongroep. Of start je met een eigen onderneming waarin je met alternatieve therapieën meer inkomsten weet te behalen, verhuur je een woonruimte of wil je therapie met dieren aanbieden. Een eigen moestuin aanleggen om meer biologisch/ecologisch te kunnen eten, met de hoop dat dit ook geld bespaard, kan nu ook iets zijn waarmee je je wilt bezighouden. En kan je op deze wijze financiële zekerheid inbouwen.

Een sterke intuïtie en een strategische aanpak

Rond deze nieuwe maan kan je meer jouw intuïtie gebruiken binnen jouw werk. En wanneer je dit samen doet met het gebruik van een gezond verstand, kan dit heel gunstig uitpakken. Veel alternatieve ideeën kunnen tot je komen, die ook praktisch goed realiseerbaar zijn. En help je ook anderen om meer out-of-the-box te denken. Dit kan ervoor zorgen dat de onderneming een groei door kan maken of projecten van de grond kunnen komen. Door de invloed van Pallas weet je op een strategische wijze alle neuzen dezelfde kant op te krijgen, zodat plannen uitgevoerd kunnen worden.

Alternaieve therapieën

Daarnaast kunnen we ook onze plannen om meer alternatieve therapieën aan te bieden vorm gaan geven. Zo kun je je stem inzetten (stembevrijding) of therapie/coaching in de natuur of met dieren inzetten om anderen te helpen. Je kunt creativiteit gebruiken, zoals het geven van creatieve therapie, om anderen te ondersteunen in hun proces. Ook hierbij kun je geconfronteerd worden met onzekerheden en angsten, die je vervolgens mag gaan loslaten. En mag je je 100% gaan inzetten om deze alternatieve therapieën vorm te geven.

De uitwerking van de nieuwe maan op tweelingzielen

De uitwerking van deze nieuwe maan op tweelingzielen kan zijn dat ze plannen maken voor een samenwerking. En kunnen er veel creatieve ideeën en ingevingen komen over hoe zij hun plannen kunnen realiseren. En weten ze een strategische aanpak te bedenken om dit alles voor elkaar te krijgen. Zij kunnen zich meer willen inzetten om anderen te helpen met nieuwe ontwikkelingen of alternatieve therapieën. En stimuleren ze elkaar om onzekerheden en pessimistische gedachtepatronen los te laten. Maar ook kan het zijn dat er nog karmische situaties afgerond mogen worden, zoals de relatie met een karmische partner of zijn er nog kinderen in het spel, waar nog de aandacht voor mag zijn. Of werken jij en je karmische partner samen in een bedrijf. Waardoor het proces met jouw tweelingziel wat langzaam gaat en vertraagd wordt. Dit kan voor pessimistische gedachten, schuldgevoelens, eenzaamheid en verdriet zorgen en kan er een afstand ontstaan. Ook kan je je geremd voelen door jouw tweelingziel of karmische partner, wanneer een van hen jaloers is en niet wilt dat je een verdere ontwikkeling doormaakt. Want mogelijk wil jij financieel en emotioneel onafhankelijker worden en veroorzaakt dit de angst bij de ander om in de steek gelaten te worden. Maar ook kunnen er alternatieve oplossingen komen, wanneer de één meer ruimte nodig heeft, maar nog niet direct het huis kan verlaten vanwege financiën of vanwege de angst om niet op eigen benen te kunnen staan. Voor veel tweelingzielen kan dit dus een bijzondere nieuwe maan zijn. Door de dubbele getallen 1 en 11 in de datum kunnen zij zich vastbesloten voelen om in actie te komen, zichzelf meer te gaan ontplooien en meer in hun kracht te komen. En hun hart te gaan volgen. De Engelen gaan hen hierbij ondersteunen! Een mooi begin van het nieuwe jaar, dat een vervolg gaat krijgen rond de Leeuwenpoort op 8 augustus.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Tweelingzielen

Voor deze nieuwe maan geven wij op 11 januari a.s. voor tweelingzielen een online Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van vele Lichtwezens voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascentieproces en spirituele groei. En wijzen ons de weg op ons spirituele pad.

We beginnen met een korte lezing met verdere informatie over nieuwe maan, speciaal voor tweelingzielen. Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je kan helpen inzichten te geven in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel.

Geleide meditatie
Tijdens deze helende reis wordt je meegenomen naar een mooi bos, waar je via een roodborstje een boodschap en een getal krijgt, een boodschap van een dierbare overledenen. Dit getal kan een aanduiding zijn voor wanneer er een verandering gaat komen in jouw leven. Vervolgens neemt een hert je mee naar een beekje, waar je een oefening gaat doen om de basis in jezelf te versterken en waarin je een diepere band aangaat met jezelf, als basis voor de relatie met je tweelingziel en de relatie met anderen. De Hathors, liefdevolle wezens uit het oude Egypte, komen jouw ondersteunen met een healing. En gaan de relatie met jouw tweelingziel ondersteunen. Tenslotte ontmoet je ook jouw tweelingziel.

Aftandshealing
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s en negatieve overtuigingen. Deze healing kan doorwerken op jouw tweelingziel, doordat jullie in verbinding staan met elkaar door een gouden koord van hart tot hart.
Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting op een later tijdstip. In de komende jaren zullen er nl. veel ontmoetingen plaatsvinden tussen tweelingzielen en of gaan er belangrijke doorbraken komen.

We nodigen je van harte uit om mee te doen aan deze helende reis.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

 

roodborstje lichtreis