Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Nieuwe maan in Schorpioen 13 november 2023: Intense en transformerende nieuwe maan!

nieuwe maan schorpioen

Leestijd: 5 min.

Een nieuwe maan is een mooie tijd om iets nieuws te starten; een mooie tijd voor nieuwe plannen en ideeën. De zon en de maan staan samen in het intense teken Schorpioen. En kan een nieuwe start zijn, om te graven in de diepere lagen van jouw onderbewustzijn. Deze nieuwe maan stimuleert transformatieprocessen en laat verborgen emoties naar boven komen. Je wordt gestimuleerd om de kwetsbare kant van jezelf te onderzoeken, er contact mee te maken en eerlijk voor jouw gevoelens uit te komen. Pas dan kan er een transformatie plaatsvinden. De samenstand met Mars kan je je hiermee helpen, waardoor je je vastberaden kunt voelen om problemen aan te pakken. Een verandering is nodig, omdat je kunt voelen dat je vernieuwing wilt en meer vrijheid, maar kan je tevens geconfronteerd worden met een gevoel van onveiligheid en angst voor deze verandering, doordat Uranus recht tegenover de nieuwe maan staat. Door de mooie verbinding met Neptunus kunnen we situaties in een nieuw perspectief gaan zien. Het kan zijn dat je de realiteit niet onder ogen durfde te komen en er voor vluchtte. Maar gaat jouw intuïtie jou helpen om meer inzichten te krijgen in de processen die je aan het doormaken bent. Je mag je problemen aan gaan kijken en niet langer verborgen houden!

Ascentie-klachten

In de periode van de nieuwe maan kun je veel last hebben van ascentieverschijnselen, zoals vermoeidheid, moeite hebben met kunnen aarden, last van de maag, weinig en onrustig slapen, emotioneel voelen, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen enz. Dit kan een aanwijzing zijn dat je een transformatie aan het doormaken bent! Luister dus goed naar waar jouw lichaam behoefte aan heeft. En neem voldoende rust om te luisteren naar wat jouw klachten jou willen vertellen.

De eigenschappen van de Schorpioen sterk voelbaar

De kenmerken van de Schorpioen worden tijdens de Nieuwe Maan versterkt. En de Schorpioen is charmant, aantrekkelijk, mysterieus en verleidelijk en doorgaans sterk intuïtief. Hij is in relaties doorgaans erg trouw, maar kan ook jaloers en bezitterig zijn. De Schorpioen ervaart diepgaande gevoelens, die hij liever verborgen houdt. En kan een defensieve muur om zich heen hebben gebouwd uit angst om gekwetst te worden. En ook uit angst kan hij de controle over zijn omgeving willen houden. In conflicten kan een Schorpioen wel eens agressief reageren. Eenmaal gekwetst dan kan hij soms moeilijk iemand vergeven en in het ergste geval wraakzuchtig zijn. Door het ervaren van diepe emoties, ze te doorvoelen en ze los te laten, kan je door de Schorpioen-invloed een ware transformatie doormaken.

Diepgewortelde gevoelens naar boven halen

Onder invloed van de Schorpioen kunnen we geïnteresseerd zijn in de psyche van de mens. Je weet dan ook in deze periode snel te achterhalen waar eventuele problemen vandaan komen in jouw eigen situatie en/of bij anderen. Psychische problematieken kunnen in de weg staan om een diepere verbinding te krijgen met jezelf of deze persoon. Waardoor er om deze reden dan ook steeds conflicten kunnen zijn. Je kunt hierbij denken aan egocentrisch gedrag, manipulatie, het willen hebben van controle over iemand, woede-uitbarstingen of jaloezie. Je kunt je beseffen dat je je onveilig hebt gevoeld in jouw jeugd. En dat dit nog steeds invloed heeft op relaties en situaties in het “nu”. Mogelijk vind je het lastig om emoties toe te laten en voel je je misschien in de war wanneer puzzelstukjes op zijn plaats beginnen te vallen. Je kunt daarom eerst verstandelijk willen begrijpen wat er is gebeurd en alle feiten eens op een rijtje zetten, alvorens de diepere emoties te voelen.

Je moet een beslissing maken: het is nu of nooit!

Door onverwachte gebeurtenissen kan je in situaties komen die intens en dwingend zijn, waardoor je het gevoel hebt dat je nu wel in actie moet komen. Je moet een beslissing maken over het gaan van jouw eigen unieke weg! En dit kan veel spanning en onrust geven en kan het aanvoelen alsof je de controle verliest. De angst om zekerheid te verliezen kan sterk naar boven komen en is misschien weinig tijd om na te denken over of je wel de juiste stappen neemt. Het is nu of nooit!

Je wilt een nieuwe start maken in jouw carrière

De vurige planeet Mars staat samen met de nieuwe maan en dat maakt dat we ons meer gepassioneerd voelen over ons werk en op onderzoek uit willen gaan naar wat potentiële klanten willen. Ook kan er een gemene concurrentiestrijd ontstaan op de werkvloer, waarin hier en daar wat steken onder water worden gegeven. Mogelijk is jouw baas of collega een tikkeltje egocentrisch en word je uitgedaagd om meer voor jezelf op te komen. Je kunt jouw ongezouten mening geven en dit kan jou niet altijd in dank worden afgenomen. Maar wordt je daardoor ook gestimuleerd om meer jouw eigen weg te gaan en zelfstandig te worden. Er kan veel boosheid loskomen, wanneer jij je onderdrukt voelt. Doordat je voelt dat je een verandering wilt en je eigen weg wilt gaan, kan je besluiten een nieuwe start te maken binnen je carrière. En mag je eens goed nadenken over wat je nu echt wilt, waarbij je mogelijk kunt besluiten dat je meer creativiteit en spiritualiteit wilt gaan ingezetten en bijv. een spirituele praktijk wilt gaan opzetten.

Tweelingzielen

Doordat Mars samen staat met de nieuwe maan, kan er tussen tweelingzielen een sterke seksuele aantrekkingskracht ontstaan. Maar hierdoor kunnen tevens ook blokkades loskomen. Vooral de angst om elkaar kwijt te raken kan gevoeld worden. Uit angst om diepere emoties te voelen, kunnen ze controle willen houden over de ander en kan er een spel van aantrekken en afstoten ontstaan. Ook kan er met boosheid gereageerd worden, wanneer er een dieper liggende pijn wordt geraakt. Jaloerse gevoelens kunnen weer de kop op steken, wanneer de ander bijv. nog niet weg wil bij een karmische partner of aandacht krijgt van anderen of van de kinderen. En wanneer je geen aandacht krijgt van je tweelingziel, kan er ook veel boosheid loskomen dat verband houdt met jouw jeugd. Je kunt tot het inzicht komen dat je niet gezien/gehoord werd door je ouders en er weinig ruimte was voor jouw emoties. Wel worden tweelingzielen min of meer gedwongen om een transformatie door te maken door onverwachte gebeurtenissen. En mogen zij hun angst voor verandering gaan loslaten en de sprong in het diepe wagen. Gelukkig kan de mooie verbinding met Neptunus jou hierin een handje helpen, doordat Neptunus een ontnuchterende uitwerking heeft. Je kunt alles in het juiste perspectief gaan zien en inzien dat je eerst de basis in jezelf mag versterken, voordat je verder kunt met je tweelingziel. Jezelf creatief uiten en ontspanning vinden door meditatie en yoga kunnen jou dichter bij jouw intuïtie brengen.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Tweeligzielen

Voor de nieuwe maan in Schorpioen organiseren wij op 13 november a.s. een Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag speciaal voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van vele Lichtwezens voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascentieproces en spirituele groei. En wijzen ons de weg op ons spirituele pad.

We beginnen met een korte lezing met verdere informatie over wat deze nieuwe maan voor uitwerking heeft op tweelingzielen. Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je kan helpen inzichten te geven in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel.

Geleide meditatie
Tijdens deze helende reis wordt je meegenomen naar een mooi bos, waar je in een warmwaterbon tot rust kunt komen en een kraai voor jou een boodschap en een getal heeft. Dit getal kan een aanduiding zijn voor wanneer er een verandering gaat komen in jullie leven. Vervolgens kom je bij een open plek in het bos, waar een magiër, een wijze, oude man op je wacht en jij je tweelingziel ontmoet. Samen doen jullie een oefening om angsten los te laten. En ontvangen jullie van hem een healing.

Afstandshealing
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s en negatieve overtuigingen. Deze healing kan doorwerken op jouw tweelingziel, doordat jullie in verbinding staan met elkaar door een gouden koord van hart tot hart.

Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting. In de komende jaren zullen er namelijk veel ontmoetingen plaatsvinden tussen tweelingzielen en of gaan er belangrijke doorbraken komen.

We nodigen je van harte uit om mee te doen aan deze helende Lichtreis.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

nieuwe maan schorpioen