Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Nieuwe maan in Maagd 3 september 2024: Aan de slag met pratische zaken

nieuwe maan

Leestijd: 4 min.

Een nieuwe maan kondigt een nieuwe fase aan in je leven, waarin het een mooie periode is voor het starten van nieuwe projecten en het maken van nieuwe plannen. De zon en de maan staan samen in het aardse teken Maagd en zijn de eigenschappen van de Maagd sterker voelbaar. Dat betekent dat je op een praktische manier op meerdere gebieden van je leven orde op zaken wilt stellen. Daarbij wil je zowel in je innerlijke als uiterlijke wereld schoon schip maken en alle rommel uit het verleden opruimen. Het kan nl. zijn dat je oud verdriet onderdrukt: Saturnus, die retrograde loopt, staat recht tegenover deze nieuwe maan. Hierdoor kunnen we ons wat geremd en somberder voelen. Je kunt je dus wat pessimistischer voelen in deze periode en wil je onderzoeken waar deze gevoelens vandaan komen.

Ascentieklachten

Daarbij kan je rond de periode van de nieuwe maan veel last hebben van ascentieverschijnselen, zoals vermoeidheid, moeite hebben met kunnen aarden, last hebben van de maag, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen, weinig en onrustig slapen, emotioneel voelen enz. Dit kan een aanwijzing zijn dat je een transformatie aan het doormaken bent!

Kenmerken van de Maagd

De kenmerken van de Maagd worden versterkt, doordat de zon en de maan samen in het aardse teken Maagd staan. Eigenschappen, zoals het hebben van analyserend vermogen, perfectionisme en (zelf)kritiek, kunnen wat meer naar de voorgrond komen. De Maagd stelt zich graag dienstbaar op en blijft door zijn bescheidenheid liever op de achtergrond. Ze laten niet zoveel van zichzelf zien. Ze hebben doorgaans een scherp verstand, waardoor ze goed zijn in het observeren en analyseren van problemen en komen dan vaak met praktische oplossingen. Doordat ze ijverig, ordelijk en netjes zijn, zijn ze heel geschikt in administratieve functies, gezondheidszorg en mode. Gezondheid, goede voeding en hygiëne zijn belangrijk voor de Maagd. En in negatieve zin kunnen ze dan ook angsten ontwikkelen voor ziekten, zoal bijv. smetvrees. Ook kunnen ze de neiging hebben om te perfectionistisch te zijn. Doordat ze veel oog voor details hebben, verliezen ze wel eens het overzicht over het grotere geheel. Of zijn ze te kritisch naar zichzelf en naar anderen, waardoor ze makkelijk mensen kunnen afstoten.

Orde op zaken stellen

In de periode van de nieuwe maan kan je eens wat dingen op een rijtje zetten en wat meer orde en structuur aanbrengen in je je leven. En wil je wat praktische zaken regelen. Mogelijk wil je letterlijk je huis eens opruimen of je administratie op orde brengen. Ook kan je eens kijken of je nog voldoening haalt uit jouw werk. Misschien wil je wel heel iets anders, vind je jouw leven saai, maar heb je het gevoel dat je afgeremd wordt. Daarbij kunnen minderwaardigheidsgevoelens een rol spelen. En blijf je liever op de achtergrond.

Moeilijk je plek kunnen vinden op de werkvloer

Doordat de nieuwe maan recht tegenover Saturnus staat, kunnen we ook wat pessimistischer zijn over hoe we presteren op de werkvloer. Het kan zijn dat je meer voldoening wilt halen uit hetgeen je doet. Je kunt het gevoel hebben dat anderen beter zijn dan jij of dat je niet goed weet waarom je je dromen zou moeten realiseren, als er toch al zoveel mensen zijn die dit al doen. Hierbij kun je wat streng zijn voor jezelf en jezelf pushen om harder te werken. Terwijl het juist goed zou zijn om in contact te komen met jouw diepere gevoelens, jouw zelfliefde te vergroten en jouw levenslessen te herkennen en ervan te leren.

Gezondheid speelt een belangrijke rol

Voor de Maagd is gezondheid belangrijk en kan je hier meer mee bezig zijn dan anders. Je kunt de angst ervaren dat er iets ernstigs met je aan de hand is wanneer je bepaalde pijnklachten ervaart. Echter kan het heel goed zijn dat het spanningsklachten zijn die ontstaan zijn door emotionele, energetische of mentale stress. Of zelfs door emoties die je opgevangen hebt van anderen, waarmee jij een sterke energetische verbinding hebt. Middels meditatie, yoga en het goed analyseren of de gevoelens van jezelf of een ander zijn, kan je je gezondheid al een heel stuk verbeteren. Ook gezonde voeding kan daarbij helpen. Bij twijfel natuurlijk altijd een arts raadplegen.

Tweelingzielen

weelingzielen kunnen tijdens deze nieuwe maan meer afstand ervaren, zodat beiden een transformatie door kunnen maken. Er kunnen namelijk minderwaardigheidsgevoelens, schuldgevoelens, depressieve gevoelens of gevoelens van zelfmedelijden een rol spelen. En wordt het tijd deze issues te gaan nemen. Tweelingzielen kunnen dan ook terug willen kijken naar hun verleden en analyseren wat er precies voor heeft gezorgd dat er destructieve patronen zijn ontstaan. Hierbij kunnen ze kritisch zijn naar zichzelf en de ander. En wanneer de ander deze kritiek niet goed kan incasseren, kan hij/zij zich terug willen trekken in zijn/haar eigen (droom)wereldje. Je kunt dus ervaren dat je je tweelingziel soms moeilijk kunt bereiken en hij/zij niet altijd het achterste van zijn/haar tong durft te laten zien. Ook plannen die je hebt om bijv. je tweelingziel te ontmoeten of om jullie relatie vorm te geven, kan wat moeilijk realiseerbaar zijn. En blijft het vooral bij dagdromen. Er is een remmende werking gaande. Het is dan ook een goede tijd om even aandacht te besteden aan je innerlijke gevoelswereld en het verwerken van emoties, voordat jij en jouw tweelingziel weer een volgende stap kunnen zetten. Als jouw tweelingziel niet in beeld is, kan je besluiten te werken aan het versterken van je zelfliefde en eigenwaarde. Het kan heel goed zijn dat je hierbij ook veel emoties en gevoelens van je tweelingziel opvangt en voor hem/haar transformeert. Tijd om dus goed voor jezelf te zorgen.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Tweelingzielen

Voor deze nieuwe maan in Maagd geven wij op 3 september a.s. een Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag speciaal voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van vele Lichtwezens voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascentieproces en spirituele groei. En wijzen ons de weg op ons spirituele pad.

We beginnen met een korte lezing met verdere informatie over de uitwerking van deze nieuwe maan en met name over wat het kan betekenen voor tweelingzielen. Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je kan helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel.

Geleide meditatie
Tijdens deze helende reis wordt je in de geleide meditatie meegenomen naar een mooi natuurgebied, waar een aap voor jou een boodschap heeft over jouw situatie en jou ook een getal geeft. Dit getal kan een aanduiding zijn voor wanneer er een verandering gaat komen in jullie leven. Vervolgens neemt hij je mee naar een krachtplaats met een meertje en een waterval, waar je tot rust kunt komen en meer inzicht kunt krijgen, waarom het contact tussen jou en je tweelingziel moeilijk gaat. Vervolgens ontmoet je jouw twin in een grot met een lagune, waar jullie een healing krijgen van de Hathors.

Afstandshealing
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s en negatieve overtuigingen. Deze healing kan doorwerken op jouw tweelingziel, doordat jullie in verbinding staan met elkaar door een gouden koord van hart tot hart.
En heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, kan je voorbereid worden op een ontmoeting op een later tijdstip. In de komende jaren zullen er nl. veel ontmoetingen plaatsvinden tussen tweelingzielen en of gaan er belangrijke doorbraken komen.

We nodigen je van harte uit om mee te doen aan deze helende reis.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Hathors