Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Nieuwe maan in Leeuw 4 augustus 2024: Meer zelfvertrouwen

Leestijd: 5 min.

Tijdens de nieuwe maan op woensdag 4 augustus staan de zon en de maan samen in het trotse en krachtige vuurteken Leeuw. Een nieuwe maan kondigt een nieuwe fase aan, een fase waarin er nieuwe ideeën en projecten ontstaan. Jupiter, Mars en de Noordelijke Maansknoop ondersteunen deze nieuwe maan door het vormen van een mooi aspect. Dat betekent dat we ons optimistischer kunnen voelen, daadkrachtiger zijn en in actie willen komen om toekomstplannen uit te werken. We kunnen merken dat in aanloop naar de Leeuwenpoort van 8 augustus we ons krachtiger en wilskrachtiger voelen en vastbesloten zijn om ons hart te volgen. Daarnaast gaat Mercurius morgen op 5 augustus retrograde lopen in het teken Maagd en dat is nu al voelbaar. Hierdoor reflecteren we op situaties en relaties met een kritische noot. Wat willen we echt in ons leven en wat elimineren we? We gaan veel meer voor onszelf kiezen!

Je kunt last hebben van ascentie-klachten

Je kunt rond de periode van de nieuwe maan veel last hebben van ascentie- klachten, zoals vermoeidheid, moeite met het kunnen aarden, last van de maag, moe voelen, weinig en onrustig slapen, emotioneel voelen, hoofdpijn enz. Jouw chakra’s staan meer open, we worden gevoeliger en kan je merken dat je een transformatie aan het doormaken bent. Deze symptomen kunnen nu sterker aanwezig zijn dan anders door de transformerende fase waarin we ons bevinden.

De trotse Leeuw

Tijdens de nieuwe maan worden de eigenschappen van de Leeuw versterkt. Heb jij veel Leeuw-invloed, dan ben je een krachtig iemand; trots, spontaan, moedig, hartelijk, wilskrachtig en zelfverzekerd, een echte leider met veel organisatietalent. De Leeuw heeft vaak een warme persoonlijkheid en is behulpzaam, loyaal en beschermend naar zijn gezin en naar de mensen om hem heen. Daarnaast is de Leeuw ook gesteld op het hebben van luxe, maar deelt deze luxe ook graag met anderen. Verder staat hij graag in het middelpunt van de belangstelling, wil gezien worden en is gevoelig voor vleierij. Toneelspelers hebben vaak veel Leeuw-invloed. Zij kunnen genieten van de aandacht die ze krijgen wanneer zij op het podium staan. Maar ook kunnen Leeuwen wat dramatisch doen, om zo de aandacht op zich te vestigen. En ook dominantie, egocentrisme, arrogantie en zelfs grootheidswaanzin horen bij de schaduwkanten van de Leeuw. Wanneer een Leeuw zijn zin niet krijgt bijv., kan hij flink brullen en met boosheid reageren. Maar doorgaans heeft de Leeuw een zonnig karakter.

De leiding nemen

Zowel Mars als Jupiter maken een mooie verbinding met de nieuwe maan. En dit betekent dat je zowel op persoonlijk vlak als op werkgebied meer de leiding wilt gaan nemen. Zowel Mars en Jupiter, evenals de Leeuw-energie wakkeren het vuur in je aan. En kan je meer willen kiezen voor jezelf en het heft in eigen handen nemen. Je wilt niet meer dat anderen direct of indirect bepalen wat jij wel en niet moet doen, maar wil je onafhankelijk zijn. Daarnaast kan je ook binnen het gezin meer leiding willen nemen en de richting bepalen voor jou en jouw partner. Maar ook kan je meer initiatief tonen in het ondernemen van activiteiten of werkzaamheden met vrienden en familie. Of meer de leiding nemen en nieuwe projecten op de werkvloer starten. Dit kun je op een prettige manier willen doen, met een dosis humor, luchtigheid en positiviteit. Je weet anderen enthousiast te maken en deze positieve wisselwerking kan ervoor zorgen dat jullie samen bergen verzetten.

Je krijgt meer zelfvertrouwen

De krachtige Leeuw-energie zorgt ervoor dat je niet meer over je heen laat lopen en je weet dan ook beter voor jezelf op te komen. Vooral met je woorden kun je krachtig, duidelijk en direct overkomen. Ego’s kunnen in deze periode van de nieuwe maan dan ook flink botsen, waardoor flinke ruzies kunnen ontstaan. Contacten met personen, waarvan hun loyaliteit niet bij jou ligt, kunnen verbroken worden. Je durft meer voor jezelf te kiezen en jouw zelfvertrouwen kan flink groeien in deze periode.

Ogen gericht op de toekomst

Zowel Jupiter als de Noordelijke Maansknoop werken positief uit tijdens deze nieuwe maan. En beiden zorgen zij ervoor dat we ons richten op de toekomst. Het kan in deze periode duidelijk worden waar jouw hart sneller van gaat kloppen en hoe jij jouw toekomst wilt vormgeven. Zo kunnen we sterker de behoefte voelen om meer te reizen of in het buitenland te gaan wonen/werken, waar een warmer klimaat heerst. En wil je jezelf laten omscholen om meer verdieping te vinden in je werk, een nieuw carrièrepad te volgen of een taal te leren, zodat de stap naar het buitenland een stukje makkelijker wordt. Daarnaast kunnen creatieve ideeën tot je komen om jouw financiële situatie te verbeteren. En jij meer mogelijkheden ziet voor het realiseren van je plannen voor de toekomst. Dit kan jouw optimistisch en hoopvol stemmen.

Tweelingzielen

Voor tweelingzielen kan dit een periode zijn waarin duidelijk wordt of ze samen of los van elkaar verder gaan. Omdat Mercurius, planeet van denken en communicatie 5 augustus retrograde gaat lopen en dat nu al voelbaar is, kan je veel nadenken of piekeren over je relatie met je karmische partner of tweelingziel. Misschien wil je alles eens kritisch bekijken en alle voor- en nadelen eens op een rijtje zetten. Wat brengt deze relatie jou en bij wie ligt jouw hart nu echt? Onder invloed van Mars kan jij besluiten om eens een stevig gesprek te houden met je partner of tweelingziel. En kan het zijn dat je de relatie wilt verbreken als je erachter komt dat hij/zij bijv. niet eerlijk is geweest over belangrijke zaken. Of wanneer de loyaliteit van je partner of tweelingziel niet bij jou ligt. Hierbij kunnen ook sterk beschermende gevoelens naar boven komen richting je eventuele gezin en kinderen. En kan je in een loyaliteitsconflict komen. Ondanks dat kan je meer voor jezelf op willen komen en voor je eigen geluk kiezen. Ook kan deze nieuwe maan ervoor zorgen dat tweelingzielen in actie gaan komen wanneer het hun toekomst betreft. Misschien wil je samen met je tweelingziel iets ondernemen of maak je de weg vrij voor jullie om samen te kunnen komen of wonen. En kunnen zij elkaar helpen met het loslaten van conservatieve denkpatronen en om meer open te staan voor een spirituele ontwikkeling. Bijzondere ervaringen, waarbij zij bijv. contact kunnen hebben met overleden dierbaren, kunnen een stimulans zijn om zich meer spiritueel te openen. En om meer vertrouwen te hebben in de toekomst. Wanneer je niet in een relatie zit, kan er onverwachts contact komen met een nieuwe of oude liefde. Of ontvang je een bijzondere boodschap over je tweelingziel. En dit kan een positief gevoel geven over hoe jouw toekomst zich mogelijk kan gaan ontvouwen.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Tweelingzielen

Voor deze nieuwe maan in Leeuw geven wij op zondag 4 augustus a.s. een Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag speciaal voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van vele Lichtwezens voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak, om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascensieproces en spirituele groei. Zij wijzen ons de weg op ons spirituele pad.

Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je zal helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel.
Tijdens deze helende reis wordt je meegenomen naar een bos, waar je van een jonge leeuw een getal en een mooie boodschap krijgt. Deze boodschap kan voor jou als steuntje in de rug dienen over de veranderingen die jij doormaakt. En krijg je van hem een getal door, dat een tijdsaanduiding kan zijn voor wanneer er een positieve verandering of een belangrijke gebeurtenis gaat plaatsvinden in jouw leven. Vervolgens brengt het leeuwtje jou bij een lieve vrouw, die met jou een oefening gaat doen, waarin je gaat kijken welke veranderingen jij in jouw liefdesleven en in de relatie met jouw tweelingziel wilt. En ontvang je van haar een healing, die je gaat helpen met de nieuwe fase die je bent ingegaan. Na afloop ontmoet jij jouw tweelingziel en brengen jullie samen nog tijd door. En geeft een weersverandering aan hoe de status is van jullie relatie.

De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s en negatieve overtuigingen. En kan doorwerken op jouw tweelingziel, doordat jullie in verbinding staan met elkaar door een gouden koord van hart tot hart. Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting op een later tijdstip. In de komende jaren zullen er nl. veel ontmoetingen plaatsvinden tussen tweelingzielen en of gaan er belangrijke doorbraken komen.

We nodigen je van harte uit om mee te doen aan deze helende reis.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

lichtreis nieuwe maan leeuw