Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Nieuwe maan in Kreeft 6 juli 2024: Aandacht voor jouw thuissituatie

familie

Leestijd: 5 min.

Tijdens een nieuwe maan staat de maan tussen de aarde en de zon in en is de maan nauwelijks zichtbaar. Een nieuwe maan kondigt een begin aan van een nieuwe fase en is een mooie tijd om iets nieuws te beginnen. En door de Kreeft-invloed gaat vooral jouw aandacht naar jouw thuissituatie en kunnen jouw gevoelens om te willen zorgen sterker worden. Het liefst wil je thuis een fijne sfeer creëren met jouw dierbaren om je heen en zou je willen vasthouden aan het verleden. Maar kan je merken dat jouw behoeftes veranderd zijn en je een nieuwe richting op wilt, door het spanningsaspect met Ceres. De mooie verbinding met Mars en Saturnus zullen ons helpen om de situatie rustig te bekijken en naar onze intuïtie te luisteren. Nieuwe keuzes worden weloverwogen gemaakt.

Je kunt last hebben van ascentie-klachten

Je kunt merken dat je in de periode rond de nieuwe maan extra gevoelig bent en veel last kunt hebben van ascensie-klachten, zoals slecht slapen, veel dromen, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen en emotioneel zijn. Dit komt omdat jouw chakra’s meer open staan en er een bewustzijnsverandering plaatsvindt. Deze ascensie-klachten kunnen al een paar dagen voor en een paar dagen na de nieuwe maan voelbaar zijn.

De eigenschappen van de Kreeft

De Kreeft-eigenschappen worden tijdens deze Nieuwe Maan versterkt. En dit is werkzaam voor alle tekens van de dierenriem, maar heeft wel een sterkere invloed op de Kreeften onder ons. De Kreeft is een waterteken en vertegenwoordigt het gevoelsleven, jouw behoeftes en is het moederprincipe. Zijn emotionele geborgenheid zoekt de Kreeft in huis en gezin. Zorgzaam voor anderen en met een sterk inlevingsgevoel voor de behoeftes van familieleden en vrienden biedt de Kreeft graag een luisterend oor. Ook is de Kreeft gevoelig voor sfeer en door hun gevoeligheid kunnen zij wisselende stemmingen ervaren. Ze kunnen zich snel gekwetst voelen als ze kritiek krijgen of als hun goede bedoelingen niet begrepen worden. Ze hebben dan de neiging om zich terug te trekken in hun schulp. Voor hen is het soms moeilijk om gekwetste gevoelens te uiten en los te laten. Maar ook het loslaten van het “oude en vertrouwde” valt hen zwaar, want het liefst houden ze vast aan het verleden.

Getallenreeks 6-7-8 in de datum

Daarnaast komt er in de datum een getallenreeks voor, namelijk 6-7-8 (2024=8). Deze getallenreeks geeft aan dat er een spirituele groei gaat plaatsvinden en ons bewustzijn wordt verruimd. Je ware gevoelens en behoeftes worden duidelijker!

Verlangen naar een stabiel gezinsleven

De Kreeft-invloed zorgt ervoor dat je behoefte hebt aan meer veiligheid. En naar deze veiligheid kan je op zoek gaan binnen een relatie of binnen het gezin. Nu de nieuwe maan tegenover Ceres staat, de dwergplaneet die aangeeft waar we geestelijke voeding uit halen, kan duidelijk worden waar je voldoening uit haalt. Mogelijk dat je graag ouder wilt worden of met iemand een samengesteld gezin wilt vormen. En ondanks dat het idee van een relatie of vormen van een gezin jou enigszins kan benauwen, kan je de druk voelen om een beslissing te maken voor je toekomst. Want het kan zijn dat leeftijd of een bepaalde fase waarin je zit een rol speelt. En dat je niet langer meer kunt wachten. Je wilt bijv. je huis aanpassen en voor je ouders gaan zorgen of denk je er zelf aan om je huis te verbouwen of te gaan sparen voor je oude dag. De invloed van Mars op de nieuwe maan helpt je hierin om geduld te hebben en rekening te houden met anderen en geen overhaaste beslissingen te maken. Maar kan je wel vastbesloten zijn in het realiseren van je nieuwe plannen.

Je richten op de toekomst: je wordt uitgedaagd om zelfstandig te worden

En ook het spanningsaspect met de noordelijke maansknoop, het punt dat onze lotsbestemming aangeeft, heeft invloed op de nieuwe maan. Hoewel je het liefst alles bij het oude laat, kan je toch het gevoel hebben dat veranderingen nodig zijn. Zo kan het zijn dat je wordt uitgedaagd om zelfstandiger te worden. Mogelijk ga je belangrijke beslissingen maken en relaties verbreken of daadkrachtiger aan de slag om jouw plannen te realiseren. Maar ook kan verdriet of de angst om het oude vertrouwde los te laten jou weerhouden om in actie te komen. We worden nu echt uitgedaagd om op onze intuïtie te varen, ons gevoel en hart te volgen en rustig na te denken over welke stappen we eerst mogen nemen.

Onderzoek doen naar jouw voorouders

Onder invloed van Ceres, die o.a. betrekking heeft op ons dna, kan jij je afvragen waar jij vandaan komt en bv. stamboomonderzoek willen doen. Misschien heb je twijfels of een van jouw ouders wel jouw biologische ouder is. Je kunt het gevoel hebben hierin misleid te zijn geweest. Je kunt je dan ook enerzijds gekwetst voelen. Maar door meer onderzoek te doen naar jouw voorouderlijke geschiedenis kan duidelijk worden waarom je je nooit thuis hebt gevoeld bij jouw familie. Of waarom je moeite had met het vinden van jouw weg in het leven. Puzzelstukjes kunnen nu op zijn plaats vallen!

Tweelingzielen en jouw liefdesleven

Tweelingzielen kunnen sterk reageren op deze nieuwe maan, omdat de Kreeft-invloed ons gevoeliger maakt. Ze zouden graag een fijne thuissituatie willen creëren samen, waarbij een fijne sfeer erg belangrijk kan zijn. En kan je er bij stilstaan of je nog voldoening haalt uit je eventuele huidige relatie. Mogelijk heb jij behoefte aan iets anders en wil je bijv. meer in de natuur leven met dieren of een moestuin. En dat jouw huidige partner jou hier weinig in begrijpt. Maar ook jouw tweelingziel kan aan jouw behoeftes voorbij gaan. Je kun je onbegrepen voelen en oud verdriet kan hierdoor getriggerd worden. Je kunt steun missen en het gevoel hebben alles alleen te moeten dragen en op te lossen.

Bindings- en verlatingsangst kan sterker voelbaar tussen tweelingzielen en kan jij en/of je tweelingziel zich snel beklemd voelen in de relatie. Gekwetste gevoelens uit het verleden, zoals onverwerkte emoties richting de moeder kunnen ervoor zorgen dat tweelingzielen moeilijk dichterbij kunnen komen of verdieping kunnen vinden in hun relatie.
De mooie verbinding met Saturnus zorgt ervoor dat je je terugtrekt om bij jouw gevoel en intuïtie te komen. En kun je beslissingen maken die jou helpen om hiervoor heling te vinden.

Ook jouw karmische partner kan een diepe angst ervaren om je kwijt te raken en het gevoel hebben een grip op jou te verliezen, wanneer er een tweelingziel in jouw leven is. Jaloerse gevoelens vanuit jou of je karmische partner richting een tweelingziel kan worden aangewakkerd. En kan er onderling een concurrentiestrijd voelbaar zijn.

Voor de nieuwe maan in Kreeft geven wij geen Lichtreis. Maar geven een Lichtreis voor de Engelenpoort 7-7 op 7 juli 2024.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Engelenpoort met kaartlegging

Wil jij meedoen met onze Lichtreis met geleide meditatie en afstandshealing, om de energiefrequenties van deze Engelenpoort te kunnen integreren, je voor te bereiden op een nieuwe fase van je leven en waarin je mooie boodschappen en helende energie kunt ontvangen van de Dolfijnen? Dan nodigen we je van harte uit om aan deze helende reis mee te doen.

Kaartlegging
Na afloop van de Lichtreis ontvang je als extraatje een email, met daarin een link naar een kaartlegging, die een boodschap kan geven over wat deze Engelenpoort voor jou kan betekenen. We maken dan gebruik van de “Magische Zeemeerminnen en Dolfijnen Orakelkaarten” van Doreen Virtue.

Geleide meditatie
In deze meditatie ga je naar een tropisch strand van Maui, Hawai, dat een belangrijke krachtplaats is van de aarde en waar de vulkaan Haleakala correspondeert met het hartchakra. Een lieve vrouw komt jou een Lomi Lomi massage geven om jou meer in balans te brengen en als voorbereiding op een healing met dolfijnen. Dolfijnen zijn de Engelen van de oceaan en gaan ons helpen met het openen van onze harten. Dolfijnen hebben een grote liefde voor de aarde en voor alles wat leeft. Ze zijn vrolijk en maken ons blij. Zij weten zwaardere energieën te transformeren, lichtere energie te brengen en jou in alle speelsheid te helpen creëren wat jij wilt in jouw leven. Tijdens de meditatie kan je tijdelijk even in een andere dimensie komen, zodat je meer openstaat voor informatie uit de Hogere Lichtwerelden.

Deze dolfijnen-energie heeft ook een sterke uitwerking op tweelingzielen, omdat dit de aantrekkingskracht, vreugde en liefde versterkt tussen tweelingzielen. Vooral in moeilijke periode kan deze energie voor verlichting en optimisme zorgen tussen hen. En gaan er vaker geluksmomenten gecreëerd worden tussen hen.

We nodigen je dan ook van harte uit om mee te doen met deze helende Lichtreis!

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

dolfijn2