Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Super nieuwe maan in Ram met zonsverduistering 8 april 2024: Meer moed om te kiezen voor het leven wat je wilt.

nieuwe maan in ram

Leestijd: 5 min.

Deze derde en laatste super nieuwe maan op een rij staat in het teken Ram. Het is een super nieuwe maan doordat de maan, hoewel nauwelijks te zien, dichter bij de aarde staat dan anders. De vurige Ram-energie is daardoor sterk voelbaar. En kan je veel daadkracht ervaren, assertiever zijn en onafhankelijk willen worden. Deze super nieuwe maan kan een intense uitwerking hebben doordat Cheiron, de noordelijke maansknoop, Eris en Mercurius (retrograde) samen met de nieuwe maan staan. Bovendien bevinden we ons in het eclipsen-seizoen, die begonnen is met een gedeeltelijke maansverduistering tijdens de volle maan op 25 maart. En vindt er nu een totale zonsverduistering plaats, die in onze streken niet te zien is, maar die wel voelbaar is. Emoties worden uitvergroot. En kunnen in deze periode er plotselinge veranderingen en gebeurtenissen jou een nieuwe richting opsturen. Je kunt voor keuzemomenten komen te staan en is een eclips vaak een keerpunt.

Je kunt last hebben van ascentiesymptomen

Je kunt rond de periode van deze nieuwe super maan nu extra veel last hebben van ascentiesymptomen, zoals slecht slapen, vermoeidheid, een overprikkeld zenuwstelsel, veel in je hoofd zitten, hoofdpijn en griepachtige symptomen, spijsverteringsproblemen, duizeligheid enz. Maar ook kan je snel prikkelbaar zijn of kan er boosheid explosief naar boven komen. Luister dus goed naar wat jouw lichaam nodig heeft en neem voldoende rust!

Eigenschappen van de Ram worden versterkt

De eigenschappen van de Ram worden nu versterkt. De Ram is een vurig teken; vol passie, wilskracht en daadkracht. Een Ram is een echte pionier! Hij weet een echte leider te zijn en anderen te motiveren met zijn enthousiasme. Heeft een sterke wil tot overleven, is strijdlustig en avontuurlijk. Vooral wil hij onafhankelijk zijn en heeft een sterke geldingsdrang. Kan zelfs een concurrentiestrijd aangaan met anderen. Wanneer hij door zijn ongeduldige en impulsieve aard snel in actie wil komen, houdt hij zich liever niet bezig met wat anderen willen, want dat zou hem te veel belemmeren. En kan, wanneer hij zijn zinnen ergens op heeft gezet, zelfs wat drammerig zijn. Hij is dan ook erg doelgericht. In de communicatie uit de Ram zich direct en eerlijk. Wel kan hij soms wat ongeduldig zijn, een kort lontje hebben en impulsief reageren.

De zon wordt verduisterd

We zitten midden in het eclipsen-seizoen. En vindt er tijdens deze nieuwe super maan een totale zonsverduistering plaats. Een zonsverduistering geeft vaak een keerpunt in jouw leven. De zon wordt tijdelijk verduisterd door de maan, waardoor jouw gevoelens rondom situaties en relaties versterkt worden. En je een conflict kunt ervaren in wat de buitenwereld van jou verwacht en waar jouw behoeftes liggen. Zo kan het zijn, dat rond deze nieuwe maan, je meer zelfstandig wilt worden, in je kracht wilt gaan staan en plannen door wilt zetten. Maar dat je het ook lastig vindt om vertrouwde situaties en relaties, die jou bijv. veiligheid bieden, los te laten. En hoewel je veel daadkracht kunt ervaren, kunnen er veel emoties loskomen, wanneer er veranderingen doorgevoerd moeten worden.

De leiding over je leven terugnemen

De nieuwe maan staat precies samen met Cheiron. Cheiron werd in de mythologie beschreven als de gewonde genezer, die zelf genezing zocht voor zijn wonden. Hij staat symbool voor onze diepe zielenwond waar je genezing voor gaat vinden. En nu hij in het teken Ram staat, betekent dit dat je baas wilt worden over jezelf, je eigen leven en jouw identiteit wilt vormen. Wie ben jij werkelijk, waar sta jij voor en waar haal jij geestelijke voeding (Ceres) uit? Je wilt terug in jouw kracht komen en misschien gaat dit niet zonder slag of stoot. We worden uitgedaagd om (destructieve) patronen vanuit onze opvoeding los te laten. En schuld- en minderwaardigheidsgevoelens achter ons te laten. Je kunt je verbaal wat feller opstellen en duidelijkere grenzen aangeven. Je wilt meer gaan kiezen voor jezelf. Het “grijze muisje” zijn zit er niet meer in. Je wordt gestimuleerd om leiding te nemen over jouw eigen leven en je niet meer laten onderdrukken. En streven naar onafhankelijkheid.

Je gaat in actie komen om jouw toekomstplannen vorm te geven

Ook de Noordelijke maansknoop staat samen met de nieuwe maan. En dit zorgt ervoor dat we ons willen richten op de toekomst en onze talenten willen ontwikkelen. Misschien voel je een sterke behoefte om jouw leiderschapskwaliteiten en jouw leiderschapsstijl te ontwikkelen. En kan het ook zomaar zijn dat je van baan gaat veranderen. Mercurius, die retrograde loopt en samen staat met de nieuwe maan zorgt ervoor dat je eerst goed je plannen uitdenkt. Al kun je je ook wat ongeduldig voelen en jouw zin willen doorduwen. En dit kan vooral het geval zijn wanneer je je niet gezien en/of gehoord hebt gevoeld in het verleden. En je nu meer op de voorgrond wilt treden.

Knopen doorhakken

De nieuwe maan kan ons ook stimuleren om knopen door te hakken. Misschien wil je niet meer wachten op het moment dat het geluk naar je toe komt, maar ga je aan de slag om zelf je leven leuker te maken. En hierdoor ga je de nodige beslissingen maken. Zo kun je willen verhuizen, hoewel het goed mogelijk is dat je niet direct weg kunt. Ook kan het zijn dat je hierbij contacten of jouw liefdesrelatie gaat verbreken. Vooral wanneer je merkt dat er geen uitdagingen meer zijn en er wrijvingen ontstaan. Eris, de tweespalt veroorzakende asteroïde, kan ervoor zorgen dat er tussen jou en de ander(en) conflicten ontstaan en relaties met een knal kapot gaan. Dit kan gepaard gaan met veel verdriet en een schuldgevoel over hoe je de dingen hebt aangepakt. Maar kom je ook tot de conclusie dat je mocht kiezen voor jezelf.

Tweelingzielen

Voor tweelingzielen kan dit een vurige nieuwe maan zijn. Gepassioneerde gevoelens en de seksuele aantrekkingskracht kan sterker zijn dan anders. Je kunt veel plannen maken samen met je tweelingziel, als hij/zij in jouw leven is, om jullie gezamenlijke missie vorm te gaan geven. En voel je je hiervoor erg gedreven en enthousiast. Maar ook zijn er tweelingzielen die bang zijn dat wanneer ze hun gevoelens en gedachten uitspreken naar elkaar, er ruzies ontstaan en ze uit elkaar gaan. Wanneer dit gebeurt kunnen er diepe emoties naar de oppervlakte komen en worden ze gestimuleerd om angsten los te laten en meer op eigen benen te gaan staan. Door Mercurius retrograde kan het besef komen dat je niet afhankelijk bent van je tweelingziel. En dat er misschien wel patronen, die ontstaan zijn in relatie tot jouw ouders, zich steeds herhalen in relatie met je twin. En wil je deze patronen doorbreken. Er kan dan ook veel genezing plaatsvinden. Wanneer er geen contact is met je tweelingziel kan je op afstand voelen dat er veel gebeurt in zijn/haar leven. Ook voor jouw tweelingziel geldt dat er een ommekeer komt door de invloed van het eclipsen-seizoen en belangrijke beslissingen genomen gaan worden. En kun je je sneller prikkelbaar, gefrustreerd of boos voelen, wanneer jij zijn/haar energie opvangt. Tweelingzielen die in een karmische relatie zitten kunnen erachter komen dat ze mogelijk niet voldoende geestelijke, emotionele en spirituele voeding halen uit hun relatie. Er kunnen veel irritaties en ruzies tussen hen zijn en merk je dat er veranderingen moeten komen. De relatie kan bekoeld zijn en ben je meer opzoek naar iemand die een rots in de branding kan zijn voor jou. En kun je in deze periode de relatie willen verbreken, om open te staan voor nieuwe ontwikkelingen op gebied van de liefde. Door Mercurius die retrograde loopt kan het echter zijn dat jij of je partner niet direct kan verhuizen, of dat een eerder aangeboden woonruimte de oplossing gaat zijn.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Tweelingzielen

Voor deze Super nieuwe maan in Ram organiseren wij op maandag 8 april a.s. een Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, speciaal voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens van de Pleiaden voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak, om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascentieproces en spirituele groei. En wijzen ons de weg op ons spirituele pad.

Geleide meditatie
Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je zal helpen inzichten te geven in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel. Tijdens deze helende reis word je meegenomen naar een natuurgebied, waar een Indianenvrouw jou rust brengt. En waarna je door een adelaar naar een Indianendorp geleid wordt. Samen met jouw tweelingziel onderga jij een reinigingsritueel van een sjamaan en krijg je een getal van hem door, voor wanneer er een verandering gaat komen in jullie leven. Vervolgens brengt een paard jullie naar een prachtige vallei, waar jullie een healing ontvangen van 7 Lichtwezens van de Pleiaden.

Afstandshealing
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s en negatieve overtuigingen. En kan doorwerken op jouw tweelingziel, doordat jullie in verbinding staan met elkaar door een gouden koord van hart tot hart.
Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting op een later tijdstip. In de komende jaren zullen er nl. veel ontmoetingen plaatsvinden tussen tweelingzielen en of gaan er belangrijke doorbraken komen.

We nodigen je van harte uit om mee te doen aan deze Lichtreis!

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.