Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Nieuwe maan in Maagd 15 september 2023: Mercurius gaat weer direct lopen.

nieuwe maan

Leestijd: 5 min.

Een nieuwe maan kondigt een nieuwe fase aan in je leven, waarin het een mooie periode is voor het starten van nieuwe projecten en het maken van nieuwe plannen. De zon en de maan staan samen in het aardse teken Maagd en wordt de focus gelegd op de eigenschappen van de Maagd. Dat betekent dat je op meerdere gebieden van je leven orde op zaken wilt stellen. Daarbij kan je rond de periode van de nieuwe maan veel last hebben van ascentieverschijnselen, zoals vermoeidheid, moeite hebben met kunnen aarden, last van de maag, weinig en onrustig slapen, emotioneel voelen, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen enz. Dit kan een aanwijzing zijn dat je een transformatie aan het doormaken bent!

De nieuwe maan vormt een vliegeraspect met Uranus, Pluto en Neptunus, die een ontnuchterende uitwerking gaat hebben. Door de aarde-tekens, waarin de nieuwe maan, Uranus en Pluto staan, komen we weer met beide benen op de grond. Misschien was je laatste tijd niet erg geaard, heb je te veel in een illusie geleefd en probeer je nu te achterhalen wat de realiteit is. Je wilt alles eens op een rijtje te zetten. Ook kan je tot de conclusie komen dat je een verandering wilt en dat je verslavingen, gezondheidsproblemen en destructief gedrag mag gaan aanpakken. Je kunt merken dat je anders niet verder komt in jouw leven, wanneer je een te passieve houding hebt.

Mercurius gaat direct lopen

Ook is Mercurius sterk voelbaar, doordat deze planeet van denken, communicatie, verkeer en handel vandaag weer direct gaat lopen en Mercurius de heerser is van de Maagd. En kan je in de afgelopen retrogradegang van ruim drie weken eens een kritische blik naar binnen hebben geworpen. Je kunt besloten hebben om wat minder perfectionistisch te zijn, bepaalde contacten te beëindigen, gezonder te gaan leven of te gaan verhuizen. En kan jouw leven nu langzaamaan weer op gang komen.

Kenmerken van de Maagd

De kenmerken van de Maagd worden versterkt, doordat de zon en de maan samen in het aardse teken Maagd staan. Eigenschappen, zoals het hebben van analyserend vermogen, perfectionisme en (zelf)kritiek, kunnen wat meer naar de voorgrond komen. De Maagd stelt zich graag dienstbaar op en blijft door zijn bescheidenheid liever op de achtergrond. Ze laten niet zoveel van zichzelf zien. Ze hebben doorgaans een scherp verstand, waardoor ze goed zijn in het observeren en analyseren van problemen en komen dan vaak met praktische oplossingen. Doordat ze ijverig, ordelijk en netjes zijn, zijn ze heel geschikt in administratieve functies, gezondheidszorg en mode. Gezondheid, goede voeding en hygiëne zijn belangrijk voor de Maagd. En in negatieve zin kunnen ze dan ook angsten ontwikkelen voor ziekten, zoal bijv. smetvrees. Ook kunnen ze de neiging hebben om te perfectionistisch te zijn. Doordat ze veel oog voor details hebben, verliezen ze wel eens het overzicht over het grotere geheel. Of zijn ze te kritisch naar zichzelf en naar anderen, waardoor ze makkelijk mensen kunnen afstoten.

Je kunt je wat zweverig voelen

Door de nieuwe maan zou je graag praktisch aan de slag willen, orde in de chaos willen scheppen en bijv. je huis willen opruimen nu de vakantie-periode voorbij is. Je wilt misschien klusjes afmaken en je huis verfraaien, waarin je veel oog hebt voor details. Of wil je je administratie op orde brengen. Ook kan je weer wat gezonder willen gaan leven en op je voeding gaan letten. Maar doordat de dromerige planeet Neptunus recht tegenover de nieuwe maan staat, kan je je wat moeilijk geaard en aanwezig voelen. We kunnen veel dagdromen, fantaseren of in ons eigen wereldje verkeren, terwijl er het nodige gedaan moet worden. Dit kan enigszins wat stress opleveren en heb je misschien het gevoel dat je taken niet op tijd af krijgt. Of kan het moeilijk zijn om de dingen op een rijtje te krijgen.

Je wilt jouw passieve houding laten varen

Door de invloed van het vlieger-aspect kan het zijn dat je een verandering wilt en je passieve houding wilt laten varen. Misschien besluit je om je dienstbaar op te willen stellen naar anderen en meer te gaan doen met jouw creativiteit en mediamieke gaven. Ook kan je besluiten om geen misbruik meer van jou te laten maken door anderen en ga je beter je grenzen aangeven. Mogelijk komt er einde aan contacten en kan er ruimte komen voor nieuwe contacten met mensen die beter bij jou passen. En ondanks dat je nog last hebt van angsten, minderwaardigheidsgevoelens of perfectionisme kan je bij alle veranderingen toch de sprong in het diepe willen maken. En het gevoel hebben dat het nu of nooit is! Je wilt verder met je leven!

Angst voor ziekten en verslavingen

Mogelijk besluit je om iets te gaan doen aan verslavingen of chronische ziekten. En hierbij kan de angst spelen dat ziekten of verslavingen je leven beperken en dat jouw kwaliteit van leven achteruit gaat. Het kan zijn dat je wilt vluchten voor onverwerkte angsten en andere emoties. Of liggen er onverwerkte trauma’s of een ongezonde levensstijl ten grondslag aan een chronische ziekte. En mag je dit onder ogen gaan komen en eens met een kritische blik naar jouw verleden kijken. Door de invloed van Mercurius kan jij je verleden eens willen analyseren en verbanden leggen tussen het verleden en heden.

Wat betekent de Nieuwe maan voor tweelingzielen

Je kunt je rond deze nieuwe maan wat meer de behoefte hebben om je te willen terugtrekken en te reflecteren over de situatie waar je nu in zit of over de relatie met jouw tweelingziel. Het kan zijn dat hij of zij een masker op heeft, expres vaag doet en zich anders voordoet dan dat hij/zij is en jij je misleid voelt. Of dat hij/zij geen verdere stappen zet richting jou. Verder kan je nadenken over of de relatie met jouw partner of tweelingziel wel gelijkwaardig is en of er wederzijds respect is. En wanneer hij of zij geen stappen onderneemt richting jou of zijn of haar problemen niet aanpakt, kan je de passieve houding van jouw tweelingziel helemaal beu zijn! Mogelijk besluit jij om een andere richting op te gaan. Dit kan zeker het geval zijn wanneer je het gevoel hebt dat je niet verder kunt met hem of haar. Doordat Mercurius direct is gaan lopen op deze dag kunnen er nieuwe contacten in jouw leven komen of kun je besluiten om te verhuizen. Mogelijk is dat verder weg van je karmische partner of tweelingziel of juist dichterbij. En de nieuwe woonruimte kun je nodig hebben om te kunnen herstellen en terug te komen in je eigen energie. Neptunus zorgt er namelijk voor dat je veel energie kunt overnemen van je tweelingziel of karmische partner, waardoor je je snel moe voelt, je last hebt van stemmingswisselingen en/of lichamelijke klachten. Je kunt knopen doorhakken om meer voor jezelf te kiezen en besluiten om het contact met jouw tweelingziel te beëindigen. Je wilt je leven niet meer op een negatieve manier laten beïnvloeden door je tweelingziel! En word je uitgedaagd om hierin jouw intuïtie te volgen.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis

Voor deze nieuwe maan in Maagd organiseren wij op 15 september a.s. een Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag speciaal voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van vele Lichtwezens voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascentieproces en spirituele groei. En wijzen ons de weg op ons spirituele pad.

Lezing
We beginnen met een korte lezing met verdere informatie over de uitwerking van deze nieuwe maan en met name over wat het kan betekenen voor tweelingzielen. Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je kan helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel.

Geleide meditatie
Tijdens deze helende reis wordt je in de geleide meditatie meegenomen naar een mooi natuurgebied, waar een aap voor jou een boodschap heeft over jouw situatie en jou ook een getal geeft. Dit getal kan een aanduiding zijn voor wanneer er een verandering gaat komen in jullie leven. Vervolgens neemt hij je mee naar een krachtplaats met een meertje en een waterval, waar je tot rust kunt komen en meer inzicht kunt krijgen, waarom het contact tussen jou en je tweelingziel moeilijk gaat. Vervolgens ontmoet je jouw twin in een grot met een lagune, waar jullie een healing krijgen van de Hathors.

Afstandshealing
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s en negatieve overtuigingen. Deze healing kan doorwerken op jouw tweelingziel, doordat jullie in verbinding staan met elkaar door een gouden koord van hart tot hart.
En heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, kan je voorbereid worden op een ontmoeting op een later tijdstip. In de komende jaren zullen er nl. veel ontmoetingen plaatsvinden tussen tweelingzielen en of gaan er belangrijke doorbraken komen.

We nodigen je van harte uit om mee te doen aan deze helende reis.

Klik hier voor meer info en om je aan te melden.

lichtreis nieuwe maan maagd