Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Nieuwe maan in Leeuw 16 augustus 2023: Je gaat meer in je kracht komen en je dromen waarmaken

nieuwe maan in leeuw

Leestijd: 5 min.

Tijdens de nieuwe maan op woensdag 16 augustus staan de zon en de maan samen in het trotse en krachtige vuurteken Leeuw. Een nieuwe maan is een mooie tijd om iets nieuws te beginnen, het begin van een nieuwe fase. En doordat de nasleep van de Leeuwenpoort van 8 augustus nog sterk voelbaar is, kunnen we veel veranderingen verwachten en kan alles in een stroomversnelling komen. De Leeuwenpoort is nl. een bijzonder portaal, waarin we meer in onze kracht gaan staan en ons hart gaan volgen. We kunnen sterk het gevoel hebben dat we een start willen maken met het realiseren van onze dromen. Het getal 7, horende bij de gevoelige planeet Neptunus, (1+6-8-2+0+2+3) komt nl. 2x in de datum voor en versterkt de intuïtieve en creatieve energie in jouw.

Verder staat de nieuwe maan samen met de zwarte maan-Lilith, het punt dat jouw schaduwkanten en blinde vlekken aangeeft. En maakt de nieuwe maan een spanningsaspect met de revolutionaire planeet Uranus. Dit kan voor onverwachte gebeurtenissen zorgen. Het is nl. goed mogelijk dat wanneer schaduwkanten van anderen duidelijk worden en er met iemand veel conflicten zijn, jij ervoor kiest jouw eigen weg te gaan. Je wilt je niet langer meer laten leiden door wat anderen van jou verwachten! Het wordt een periode waarin je gaat kijken of jij nog voldoening haalt uit het leven wat je nu leidt en wat je anders zou willen. Er kunnen nieuwe plannen en creatieve ideeën ontstaan.

Je kunt last hebben van ascentie-klachten

Je kunt rond de periode van de nieuwe maan veel last hebben van ascentie- klachten, zoals vermoeidheid, moeite met het kunnen aarden, last van de maag, moe voelen, weinig en onrustig slapen, emotioneel voelen, hoofdpijn enz. Jouw chakra’s staan meer open, we worden gevoeliger en kan je merken dat je een transformatie aan het doormaken bent.

De trotse Leeuw

Tijdens de nieuwe maan worden de eigenschappen van de Leeuw versterkt. Heb jij veel Leeuw-invloed, dan ben je een krachtig iemand; trots, spontaan, moedig, hartelijk, wilskrachtig en zelfverzekerd, een echte leider met veel organisatietalent. De Leeuw heeft vaak een warme persoonlijkheid, behulpzaam, loyaal en beschermend naar zijn gezin en naar de mensen om hem heen. Daarnaast is de Leeuw ook gesteld op het hebben van luxe, maar deelt deze luxe ook graag met anderen. Verder staat hij graag in het middelpunt van de belangstelling, wil gezien worden en is gevoelig voor vleierij. Toneelspelers hebben vaak veel Leeuw-invloed. Zij kunnen genieten van de aandacht die ze krijgen wanneer zij op het podium staan. Maar ook kunnen Leeuwen wat dramatisch doen, om zo de aandacht op zich te vestigen. En ook dominantie, egocentrisme, arrogantie en zelfs grootheidswaanzin horen bij de schaduwkanten van de Leeuw. En wanneer een Leeuw zijn zin niet krijgt, kan hij flink brullen en met boosheid reageren. Maar doorgaans heeft de Leeuw een zonnig karakter.

De invloed van dubbele getallen in de datum

Op de dag van de nieuwe maan komt er 2x het getal 7 in de datum voor. Dit getal hoort bij Neptunus en hierdoor heeft deze planeet een sterke uitwerking.en ons gevoeliger maken. We kunnen dan ook ingevingen ontvangen over hoe en wanneer we uit moeilijke situaties of relaties kunnen stappen. En kunnen we rond de dag van de nieuwe maan ook dromen met een bijzondere betekenis ontvangen. Vooral over kwesties van het hart. En kan je intuïtief weten wat te doen!

Schaduwkanten worden zichtbaar

Deze nieuwe maan daagt je uit om meer op de voorgrond te treden, meer in je kracht te gaan staan en om naar buiten te treden met jouw talenten. Je kunt vol zelfvertrouwen willen werken aan nieuwe plannen en creatieve projecten. Je mag je beseffen dat je gezien mag worden en wilt onzekerheden los gaan laten. Maar ook kunnen onze schaduwkanten en blinde vlekken zichtbaar worden, doordat de zwarte maan Lilith samen staat met de nieuwe maan. De schaduwkanten die zichtbaar kunnen worden van jezelf of een ander kunnen zijn: dominantie, egocentrisch gedrag, drama willen creëren, luiheid, anderen voor je laten werken en het steeds willen opeisen van de aandacht. Deze schaduwkanten kunnen vooral zichtbaar worden wanneer we in een situatie of relatie komen, waarin we in het nauw gedreven worden en/of in conflict komen met de ander. Boosheid over klein gehouden worden of niet gewaardeerd worden kan loskomen. Met als gevolg dat er goede gesprekken gehouden kunnen worden. Deze gesprekken kunnen confronterend en direct zijn. En worden er kritische vragen gesteld om duidelijk te krijgen waar de kern van het probleem ligt.

Ben jij loyaal in jezelf?

Wanneer je belangrijke keuzes wilt gaan maken voor jezelf, kan je het nu extra belangrijk vinden om trouw te blijven aan jezelf. En wil je uitbreken uit situaties, waarin je je gevangen voelt. Mogelijk wil je meer genieten en plezier maken in het leven. En kan je mensen los gaan laten, waarbij je geen gelijkwaardigheid meer voelt. Ook kan het zijn dat je meer behoefte hebt aan vrijheid. Je kunt dan ook plotseling beslissen om afstand te nemen van contacten of in je werk een andere richting op te gaan, waardoor er een tweedeling kan ontstaan. Duidelijk kan worden bij wie jouw loyaliteit ligt en wie er loyaal is aan jou. Wie zijn jouw echte vrienden? En ook kan duidelijk worden wie er in jouw leven jou ontwikkeling stimuleert, zodat je in jouw kracht kunt komen en wie jou klein wilt houden. Ook is het goed mogelijk dat je erachter komt dat iemand zijn of haar schaduwkanten verborgen heeft gehouden en jou misleid heeft. Er kan dus een hele opschoning plaatsvinden in jouw sociaal leven.

Grote veranderingen op werkgebied staan ons te wachten

Op werkgebied kan je door het spanningsaspect met Uranus plotselinge besluiten maken en zo maar kiezen voor een nieuwe richting. Uranus kan nl. grillig uitwerken. En kan je, wanneer jij jouw intuïtie en jouw unieke pad wilt volgen, oude, conservatieve overtuigingen gaan loslaten. Mogelijk hecht je normaliter veel waarde aan de mening van anderen, maar wil je toch jouw eigen weg gaan volgen en betere keuzes maken voor jezelf. En kan er een loyaliteitsconflict ontstaan met dierbare mensen om jou heen. Zo kan het bijv. zijn dat familie van jou verwacht dat je een bepaald beroep vervult of meewerkt in een familiebedrijf. Maar voel je zelf dat je heel graag iets vernieuwends zou willen doen, iets dat misschien buiten je comfortzone ligt. We worden dan ook uitgedaagd om ons hart en onze intuïtie te volgen. En onze eigen talenten te ontwikkelen, om deze vervolgens in te zetten om vernieuwing te brengen op aarde.

Wat merken tweelingzielen van de Nieuwe maan?

Veel tweelingzielen vinden het moeilijk om dichter bij elkaar te komen, doordat loyaliteitsproblemen een rol kunnen spelen. Het kan bijv. zijn dat een van de twee tweelingzielen loyaal is aan zijn familie, vrienden of partner. Maar kunnen er onverwachte wendingen plaatsvinden, waardoor tweelingzielen toch meer hun eigen weg gaan volgen. De drang naar vrijheid en onafhankelijkheid wordt steeds groter. Ze worden uitgedaagd om hun hart te volgen. Tweelingzielen die wel in contact zijn met elkaar, kunnen stevige gesprekken voeren, waarin duidelijke grenzen worden aangegeven en kritisch gekeken gaat worden naar elkaars gedrag. Leugens, smoesjes en het vermijden van conflicten zal niet geaccepteerd worden. Tussen tweelingzielen, maar ook binnen de relatie met een karmische partner, kunnen namelijk schaduwkanten, dominant en egocentrisch gedrag duidelijk worden. En wanneer er niet eerlijk naar zichzelf gekeken wordt, kan het zomaar zijn dat het contact/de relatie verbroken wordt. Er zijn namelijk veranderingen en nieuwe ontwikkelingen nodig om de relatie voort te zetten. Maar ook wil je je niet langer meer opofferen voor de ander en wil je trouw zijn aan jezelf. Jouw tweelingziel kan jou spiegelen en helpen inzien waar jij nog aandacht aan mag besteden. Ten slot reageren tweelingzielen altijd sterk op dagen waarin dubbele getallen in de datum voorkomen. Zo ook tijdens deze nieuwe maan. Het dubbele getal 7 zorgt ervoor dat tweelingzielen extra gevoelig kunnen zijn voor het opvangen van elkaars emoties en gedachten. Dit kan wat verwarrend zijn. Maar ook kunnen zij bijzondere spirituele ervaringen hebben en ingevingen of dromen ontvangen met een diepere betekenis.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Tweelingzielen

Voor deze nieuwe maan in Leeuw organiseren wij op woensdag 16 augustus a.s. een Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag speciaal voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van vele Lichtwezens voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak, om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascensieproces en spirituele groei. Zij wijzen ons de weg op ons spirituele pad.

Geleide meditatie
Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je zal helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel.
Tijdens deze helende reis wordt je meegenomen naar een bos, waar je van een jonge leeuw een getal en een mooie boodschap krijgt. Deze boodschap kan voor jou als steuntje in de rug dienen over de veranderingen die jij doormaakt. En krijg je van hem een getal door, dat een tijdsaanduiding kan zijn voor wanneer er een positieve verandering of een belangrijke gebeurtenis gaat plaatsvinden in jouw leven. Vervolgens brengt het leeuwtje jou bij een lieve vrouw, die met jou een oefening gaat doen, waarin je gaat kijken welke veranderingen jij in jouw liefdesleven en in de relatie met jouw tweelingziel wilt. En ontvangt van haar een healing, die je gaat helpen met de nieuwe fase die je bent ingegaan. Na afloop ontmoet jij jouw tweelingziel en brengen jullie samen nog tijd door. En geeft een weersverandering aan hoe de status is van jullie relatie.

Afstandshealing
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s en negatieve overtuigingen. En kan doorwerken op jouw tweelingziel, doordat jullie in verbinding staan met elkaar door een gouden koord van hart tot hart. Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting op een later tijdstip. In de komende jaren zullen er nl. veel ontmoetingen plaatsvinden tussen tweelingzielen en of gaan er belangrijke doorbraken komen.

We nodigen je van harte uit om mee te doen aan deze helende reis.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

lichtreis nieuwe maan leeuw