Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Nieuwe maan in Kreeft 17 juli 2023: Een intense en emotionele Nieuwe maan

nieuwe maan schorpioen

Leestijd: 4 min.

Tijdens een Nieuwe Maan staat de Maan tussen de Aarde en de Zon in en is de Maan nauwelijks zichtbaar. Een Nieuwe Maan kondigt een begin aan van een nieuwe fase en is een mooie tijd om iets nieuws te beginnen. Je kunt merken dat je in de periode rond de Nieuwe Maan extra gevoelig bent en veel last kunt hebben van ascentieverschijselen, zoals slecht slapen, veel dromen, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen en emotioneel zijn. Dit komt omdat jouw chakra’s meer open staan en er een bewustzijnsverandering plaatsvindt. Het is vakantietijd en nu de Nieuwe Maan in het zorgzame teken Kreeft staat, kan je meer aandacht hebben voor het gezinsleven of veel terugdenken aan het verleden. De dromerige planeet Neptunus in verbinding met de Nieuwe Maan maakt je extra gevoelig en kan je veel dagdromen over een veilige thuishaven en het vormen van een gezin. Je zoekt emotionele veiligheid in een thuisbasis. Maar let er wel op dat je niet wilt vluchten voor bepaalde angsten, zoals de angst om alleen te zijn, door het gezinsleven te idealiseren. Wanneer je te veel wilt vasthouden aan het verleden en door het spanningsaspect met Cheiron, Eris en de Noordelijke Maansknoop kunnen er veel innerlijke en uiterlijke conflicten ontstaan. Bovendien staat Pluto vervolgens ook nog eens recht tegenover de Nieuwe Maan, die ervoor zorgt dat hetgeen diep in jouw onderbewustzijn verborgen ligt naar boven komt en ons min of meer dwingt om onverwerkte emoties te transformeren. Deze Nieuwe Maan kan daarom als intens en transformerend worden ervaren!

De eigenschappen van de Kreeft

De Kreeft-eigenschappen worden tijdens deze Nieuwe Maan versterkt. En dit is werkzaam voor alle tekens van de dierenriem, maar heeft wel een sterkere invloed op de Kreeften onder ons. De Kreeft is een waterteken en vertegenwoordigt het gevoelsleven, jouw behoeftes en is het moederprincipe. Zijn emotionele geborgenheid zoekt de Kreeft in huis en gezin. Zorgzaam voor anderen en met een sterk inlevingsgevoel voor de behoeftes van familieleden en vrienden biedt de Kreeft graag een luisterend oor. Ook is de Kreeft gevoelig voor sfeer en door hun gevoeligheid kunnen zij wisselende stemmingen ervaren. Ze kunnen zich snel gekwetst voelen als ze kritiek krijgen of als hun goede bedoelingen niet begrepen worden. Ze hebben dan de neiging om zich terug te trekken in hun schulp. Voor hen is het soms moeilijk om gekwetste gevoelens te uiten en los te laten. Maar ook het loslaten van het “oude en vertrouwde” valt hen zwaar, want het liefst houden ze vast aan het verleden.

Er ontstaat een tweedeling

We kunnen in de periode rond deze Nieuwe Maan in situaties komen waarin het contact met bijv. je kinderen, partner, familieleden en/of hechte vriendschappen onder spanning komt te staan. Enerzijds zou je ze graag dichtbij je hebben en voor ze zorgen. Maar kan er ook een conflict en een tweedeling ontstaan, wanneer de ander jouw goede bedoelingen en zorgen te verstikkend vindt. Of wanneer de ander merkt dat je het moeilijk vindt om kritiek te krijgen en jij je makkelijk afsluit doordat jij je gekwetst voelt. Echter kunnen we erachter komen dat deze tweedeling nodig is voor een verandering van focus in ons leven en voor een verdere spirituele ontwikkeling. Je mag de ander meer los laten en je richten op je eigen ontwikkeling.

Situaties moeten loslaten

Juist met het loslaten van hechte banden en tradities, maar wat soms nodig is voor jezelf en de ander, daar heeft de Kreeft wat moeite mee. En dit gevoel kan nu ook spelen in onszelf. Door de invloed van Pluto, kan je een crisis ervaren, waardoor er wat meer afstand komt met anderen. Verdriet kan hierdoor omhoog komen wanneer het besef komt dat het tijd is om situaties en relaties los te laten. Hierbij kun je geconfronteerd worden met de diepe angst om alleen te komen te staan. En ook het gevoel minderwaardig te zijn kan een rol spelen. Maar ook schuldgevoelens, wanneer je je beseft dat je te veel de controle wilt houden, overbezorgd bent of de ander te veel claimt. Misschien was je bezig met manipulatie door bijv. het spelen van psychologische spelletjes. En deed je dat uit angst om alleen te komen te staan, zonder rekening te houden met de behoeftes je gezin of je partner. Boosheid kan loskomen wanneer de oorzaak in jouw verleden ligt en jij geen veiligheid hebt gekend in jouw jeugd. En kan de invloed van Neptunus jou helpen om inzicht te krijgen in wat er nu precies speelt, door bijv. meditatie, dromen of het raadplegen van een medium.

In je kracht moeten gaan staan

De invloed van de dwergplaneet Cheiron, de gewonde genezer, kan je bewust maken van jouw emotionele wonden. Je kunt je emotioneel afhankelijk voelt binnen een (liefdes)relatie of gezin. Misschien wil je onafhankelijk zijn, maar zorgen jouw diepste zielenwonden ervoor dat je nu een angst hebt voor eenzaamheid en het verliezen van je veilige thuisbasis. Je kunt ook bang zijn dat anderen jou te egocentrisch vinden. Door het zoeken naar een alternatieve therapie kan jij controle willen nemen over jouw leven en in je kracht komen. Je gaat aan de slag met jouw zielsmissie en maakt jouw dromen waar. Tijdens deze Nieuwe Maan kan je dus besluiten om uit je comfortzone te stappen, een zelfstandige carrière op te bouwen en emotioneel onafhankelijk te worden. Neptunus zorgt ervoor dat je een versterkte intuïtie hebt die jou de weg wijst. En zal hij jouw creatieve energie versterken om vorm te geven aan hetgeen jij graag wilt creëren in jouw leven.

De invloed van de Nieuwe maan op tweelingzielen

Voor tweelingzielen kan het een intense Nieuwe Maan zijn en veel emoties oproepen. Door de invloed van gevoelige planeet Neptunus kunnen zij dagdromen over een gezinsleven samen. Maar kan bindings- of verlatingsangst in de weg staan. Zij kunnen twijfelen of samenwonen wel realistisch is door alle (innerlijke) conflicten die je nu kunt ervaren in relatie tot je tweelingziel. Zo kan het zijn dat de ene tweelingziel moeite heeft met de ander los te laten en te grote verstikkende werking heeft op de ander. En kan er een verwijdering ontstaan tussen hen. Misschien spreekt je tweelingziel uit dat hij/zij geen relatie met je wilt en tijd nodig heeft voor zichzelf. Of durft hij/zij niet goed de diepte in te gaan en houdt hij/zij daarom afstand. Er kan daardoor veel verdriet naar boven komen en kan je je gekwetst of gebruikt voelen. Je kunt echter nieuwe ingevingen en heldere dromen ontvangen over jouw toekomst, wat jou gerust kan stellen. Verder kunnen tweelingzielen zich bewust worden van het feit dat ze hun diepere angsten mogen transformeren, zodat ze emotioneel op eigen benen kunnen staan en geen emotionele afhankelijkheid creëren in hun relaties. En dat ze hiervoor innerlijk kindstukken mogen helen. Maar ook kunnen zij samen of los van elkaar werken aan hun zielsmissie en het ontwikkelen van hun talenten. En helpt de invloed van Neptunus hen met het realiseren van hun droomwensen.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Tweelingzielen

Voor deze Nieuwe Maan in Kreeft organiseren wij op 17 juli a.s. een Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag speciaal voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens van Sirius voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak, om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascensieproces en spirituele groei. Zij wijzen ons de weg op ons spirituele pad. We worden door de Lichtwezens van Sirius voorbereid op het aankomende Egyptische Nieuwjaar op 26 juli en de Leeuwenpoort op 8 augustus. Een periode waarin er veel veranderingen gaan komen.

Geleide meditatie
Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je zal helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel.
Tijdens deze helende reis wordt je meegenomen naar een tropische omgeving, waar je van een papegaai een getal en een mooie boodschap krijgt. Bij een meertje met een waterval ontmoet jij jouw tweelingziel en vinden jullie in het water twee diamanten. Deze diamanten transformeren blokkades. Vervolgens spreken jullie naar elkaar uit wat er tussen jullie in de weg staat voor de relatie samen. En waarna je een healing ontvangt van de Lichtwezens van Sirius.

Afstandshealing
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s en negatieve overtuigingen. En kan doorwerken op jouw tweelingziel, doordat jullie in verbinding staan met elkaar door een gouden koord van hart tot hart. Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting op een later tijdstip. In de komende jaren zullen er nl. veel ontmoetingen plaatsvinden tussen tweelingzielen en of gaan er belangrijke doorbraken komen.

We nodigen je van harte uit om mee te doen aan deze helende reis.

Klik hier voor meer info en om je aan te melden.

tweelingzielen5