Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Nieuwe maan in Boogschutter 13 december 2023: Mercurius retrograde

lichtreis

Leestijd: 5 min.

De nieuwe maan in Boogschutter kondigt een nieuwe fase aan en is een mooie periode om iets nieuws te starten. De zon en de maan staan samen in het enthousiaste en optimistische vuurteken Boogschutter. De eigenschappen van de Boogschutter zullen sterker voelbaar en zichtbaar zijn in jouw leven. Deze nieuwe maan zal je door de grote expansiedrang van de Boogschutter stimuleren om iets nieuws te gaan ontdekken en ondernemen. Je kunt open staan voor nieuwe avonturen, meer vrijheid willen in relaties, richting het buitenland gaan of een nieuwe onderneming starten. En kan het vooruitzicht op nieuwe toekomstmogelijkheden je blij en optimistisch maken! Wel mag je opletten om niet te veel te overdrijven en om te veel in een fantasiewereld te verblijven, door het t-vierkant dat de nieuwe maan maakt met Neptunus en de dwergplaneet Juno, die het huwelijk en tweelingziel aangeeft. Er kunnen spanningen zijn in relaties, je kunt in de war zijn en veel piekeren over hoe het nu verder moet, doordat Mercurius op deze dag retrograde gaat lopen. Hoewel steeds duidelijker kan worden wat jouw lotsbestemming is door het mooie aspect met de noordelijke maansknoop. En kan er door de mooie verbinding met Eris een tweedeling ontstaan met mensen om je heen, wanneer jij een nieuwe richting op wilt.

Dubbele getallen en ascentie-klachten

Je kunt door de uitwerking van deze nieuwe maan last hebben van ascentie-symptomen. En deze ascentie-symptomen kunnen versterkt worden, doordat er 2x het getal 7 in de datum voorkomt (1+3+1+2 – 2+0+2+3). Het getal 7 hoort bij de gevoelige planeet Neptunus. Je kunt je daardoor niet altijd geaard voelen en gevoelig zijn voor de energie van buitenaf. En last hebben van slecht slapen, vermoeidheid, een overprikkeld zenuwstelsel, veel in je hoofd zitten, hoofdpijn, vocht vasthouden, griepachtige symptomen, spijsverteringsproblemen, hartkloppingen, duizeligheid enz. En dit kan voelbaar zijn een aantal dagen voor en na de nieuwe maan.

De eigenschappen van de Boogschutter

De eigenschappen van de Boogschutter worden tijdens deze nieuwe maan versterkt en een aantal kenmerken zijn: enthousiasme, optimisme, avontuurlijk, toekomstgericht, expansie, filosofisch, reislustig en leergierig. Boogschutters hebben veel interesse in spiritualiteit, andere culturen en religies, waar ze graag met anderen over filosoferen. En maken een groei door wanneer ze door studie steeds tot nieuwe inzichten komen. Ook zijn Boogschutters echte wereldverbeteraars, maar hebben wel eens de neiging om te overdrijven en om anderen te veel te willen overtuigen van hun visie. En soms is het waarmaken van hun plannen moeilijk, doordat ze onrustig zijn of meerdere pijlen op hun boog hebben. Ze kunnen dan te veel projecten in één keer aan willen pakken en meer beloven dan dat ze waar kunnen maken. Maar een Boogschutter laat zich niet zo snel uit het veld slaan, dit komt door hun optimistische inslag. En zal snel weer nieuwe plannen maken.

Een (spiritueel) leraar willen zijn

De drang om anderen te helpen en een (spiritueel) leraar te zijn voor hen kan nu door de Boogschutter-invloed sterker aanwezig zijn en kan jij het gevoel hebben dat je de ander wilt “redden”, wanneer iemand last heeft van psychische- of relatieproblemen. Of wil je iemand teveel overtuigen van jouw geloofsovertuiging. Echter kan je je afvragen of je iemand daadwerkelijk helpt, wanneer iemand bijv. te veel in een slachtofferrol blijft zitten en zijn of haar problemen niet aanpakt. Ook mag je erop letten dat je jezelf niet teveel opoffert en dat je niet over je grenzen gaat of te veel hooi op je vork neemt. Burnout-klachten kunnen op de loer liggen!

Eris veroorzaakt een tweedeling

Wanneer het blijkt dat de ander nog niet klaar is voor verandering kan er een afstand ontstaan tussen jullie. Eris, die een mooi aspect maakt met de nieuwe maan, kan er voor zorgen dat er een tweedeling ontstaat en deze afstand gunstig voor jou uitpakt. Wanneer je je beseft dat je de ander mag gaan loslaten, kan jij je richten op jouw eigen toekomstplannen. Mogelijk wil jij een carrière starten als hulpverlener/coach, jouw rol als hulpverlener wilt voorzetten, jouw werk hierin uitbreiden of jouw werkwijze gaan veranderen. Of wil je jouw kennis verdiepen door een opleiding te gaan doen.

Mercurius retrograde laat je nadenken over hoe jouw toekomstplannen vorm te geven

Doordat Mercurius op deze dag retrograde gaat lopen voor ongeveer drie weken, kan dat betekenen dat er communicatieproblemen zijn, problemen met jouw computer of telefoon en dat het verkeer vertraging kan oplopen. Je kunt nadenken over jouw verleden, over jouw ouders en over de eventuele afstand die is ontstaan in contacten. En nadenken over hoe jij jouw nieuwe toekomst en carrière wilt gaan vormgeven. Misschien wil je werk en reizen of wonen in het buitenland combineren, zodat je meer vrijheid en avontuur kunt creëren in jouw leven. Maar kan het ook zijn dat jouw plannen nog geen stevige fundering hebben en dat hetgeen jij zou willen voor jouw toekomst te veel geïdealiseerd hebt of weet je nog niet precies wat jij wilt. Mogelijk wil je nog werken aan het hebben van meer zelfvertrouwen of aan het meer op eigen benen te staan. Ook kan het zijn dat je wilt loskomen van mensen om jou heen, waarvan je geen steun ervaart. Het is dus een mooie periode om goed over jouw plannen na te denken, voordat je met de uitvoering gaat beginnen. Neem hiervoor dus de tijd en maak eventueel een stappenplan. Pas wanneer Mercurius direct gaat lopen op 2 januari zie jij nieuwe toekomstmogelijkheden en kan jij jouw nieuwe plannen gaan vormgeven.

Je kunt extra gevoelig zijn tijdens deze nieuwe maan

De extra sterke uitwerking van Neptunus maakt je extra gevoelig voor invloeden van buitenaf. En kan jouw gemoedstoestand flink fluctueren en kan je moeite hebben met het begrijpen van je gevoelens. Je weet niet altijd hetgeen je voelt vandaan komt. Je kunt je afvragen of je misschien oude trauma’s uit je verleden nog niet goed hebt verwerkt. En er veel over piekeren en zelfs een beetje van in de war zijn. Mogelijk dat je het jezelf verwijt, dat je nog steeds niet bepaalde issues bent aangegaan en voel je jezelf hier schuldig over. Echter kun je erachter komen dat de gevoelens die je ervaart van andere mensen kunnen zijn. Mensen waarmee jij een energetisch lijntje hebt. En dat je eigenlijk een Lichtwerker bent met mediamieke gaven. Jezelf regelmatig even terugtrekken kan helpen om weer bij jezelf te komen.

Tweelingzielen

Door het t-vierkant dat de nieuwe maan maakt met Neptunus en de dwergplaneet Juno, die jouw tweelingziel/huwelijkspartner aangeeft heeft deze nieuwe maan een sterke uitwerking op tweelingzielen. Zij kunnen in de war zijn over welke gevoelens en gedachten van zichzelf zijn en welke van de ander. Energieën lijken in elkaar over te lopen en dat kan voor veel verwarring zorgen. En wanneer je in een karmische relatie zit, kan jouw partner het gevoel hebben dat je veranderd bent door de ontwikkeling die je hebt doorgemaakt en dat jullie niet meer bij elkaar passen. En dit kan komen doordat de energie van jou en je tweelingziel zich met elkaar vermengen. Daarnaast kan je de behoefte hebben om je tweelingziel uit een situatie of karmische relatie te halen. Vooral wanneer je ziet dat hij/zij een veel beter leven (met jou) kan hebben. Met jouw optimistische instelling kun je je twin proberen over te halen. Maar wil dit niet altijd lukken, omdat er veel diepere emotionele problemen onder schuil kunnen gaan, die ervoor zorgen dat je twin in de situatie blijft zitten waarin hij/zij zit. Dit kan vervolgens het gevoel triggeren bij jouzelf, dat je je niet gezien/gehoord voelt en kan je daarover boos zijn. Dit kan leiden tot een (tijdelijke) afstand. Ook tussen karmische partners kan er afstand komen. Vooral wanneer je je niet meer wilt laten domineren, wanneer iemand jou klein probeert te houden en jij zelfstandiger wilt worden. Je kunt dan ook loskomen van de situatie om vervolgens met een flinke dosis optimisme met jouw toekomstplannen aan de slag gaan. Jullie gezamenlijke missie en lotsbestemming kan duidelijker worden.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis tweelingzielen

Voor deze nieuwe maan in Boogschutter organiseren wij op woensdag 13 december a.s. een online Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van vele Lichtwezens voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak, om vernieuwing te brengen op aarde en helpen ons in ons ascensieproces en spirituele groei. En wijzen ons de weg op ons spirituele pad.

Lezing
We beginnen met een korte lezing met verdere informatie over deze nieuwe maan speciaal bedoeld voor tweelingzielen. Maar natuurlijk kan je ook meedoen, wanneer je het gevoel hebt dat er nog een tweelingziel in jouw leven zal komen in de toekomst.

Geleide meditatie
Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je kan helpen inzichten te geven in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel. Tijdens deze helende reis word je meegenomen naar een mooi natuurgebied, waar je bij een waterval tot rust kunt komen en een eenhoorn voor jou een boodschap en een getal heeft. Dit getal kan een aanduiding zijn voor wanneer er een verandering gaat komen in jouw leven. Vervolgens helpt Aartsengel Michael om oude pijn te helen en de liefdevolle verbinding te herstellen met jouw tweelingziel. In een gesprek samen uiten jullie naar elkaar wat er diep van binnen in jullie omgaat. En samen sturen jullie vervolgens liefdevolle energie naar jullie gezamenlijke toekomst en naar gebieden van de aarde, waar mensen en dieren het moeilijk hebben.

Je kunt tijdens de meditatie even in een andere dimensie komen, waardoor je toegang kunt krijgen tot andere kennis en inzichten over jouw situatie. Je kunt veel ingevingen krijgen over de weg die je kunt inslaan.

Afstandshealing
De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s en negatieve overtuigingen. Deze healing kan doorwerken op jouw tweelingziel, doordat jullie in verbinding staan met elkaar door een gouden koord van hart tot hart.

Heb je jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan je voorbereid worden op jullie ontmoeting op een later tijdstip. In de komende jaren zullen er nl. veel ontmoetingen plaatsvinden tussen tweelingzielen en of gaan er belangrijke doorbraken komen.

We nodigen je van harte uit om mee te doen aan deze helende reis.
Klik hier voor meer info en om je aan te melden.

eenhoorn lichtreis