Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Keltisch Nieuwjaar, Samhain 31 oktober 2023: Een nieuw begin!

keltisch nieuwjaar

Leestijd: 3 min.

Samhain is het Keltisch feest dat gevierd wordt als de zon ondergaat op 31 oktober en is het begin van het Keltische Nieuwjaar. Het is tevens het begin van de winterperiode. Tijdens de viering van Samhain wordt er geloofd dat de wereld van de doden en onze wereld heel dun is en de doden hier op aarde aanwezig zijn. De doden worden dan ook geëerd en herdacht. Ook Halloween en Allerheiligen worden rond Samhain gevierd, waarin de doden tijdens deze vieringen een rol spelen.

Het getal 1

Het Keltisch Nieuwjaar op 1 november is een dubbel nieuw begin, doordat het valt op de eerste dag van de maand en doordat drie keer het getal 1 in de datum voorkomt. Het getal 1 staat voor eigen ontwikkeling, voor zelfliefde, je hart volgen en in je kracht komen. Je kunt ook stappen willen maken voor jouw onafhankelijkheid en meer de regie nemen over jouw eigen leven. Rond deze dag kun je dus beslissingen maken, die jou verder gaan helpen in jouw ontwikkeling. Misschien wil je beginnen met het uitvoeren van een nieuw idee, wil je los komen van je partner, ga je op jezelf wonen of verhuizen naar een nieuwe woning, kies je voor een ontspannen verwendag voor jezelf en/of beëindig je het contact met mensen, die niet langer een positieve invloed hebben op jou. Het zal dus aanvoelen als een nieuw begin!

Contact met overleden dierbaren

Doordat de sluier tussen onze wereld en de wereld van onze overleden dierbaren dunner is, kunnen we, rond deze dag, makkelijker contact maken met hen. Mogelijk hebben we bijzondere spirituele ervaringen en kunnen we mooie, geruststellende boodschappen ontvangen van de personen die over zijn gegaan.

Symbolen als antwoord op jouw vraag

Maar ook kan je, doordat deze dag het Keltische Nieuwjaar aangeeft en de Kelten veel gebruik maakten van symboliek, veel symbolen zien ter bevestiging van een thema waar je mee bezig bent. Het kan zijn dat je een antwoord krijgt op een vraag of zie je een teken dat jou sturing geeft in een nieuwe richting die je op mag gaan.

Ascentie-klachten

Door de trillingsverhogingen, die rond deze dag plaatsvinden, kan je veel last hebben van ascensiesymptomen. Je kunt vooral last hebben van het hartgebied, de rug en ruggengraat. Je kunt spanning in de rug voelen, verdrietig voelen, huilbuien hebben, benauwd zijn, druk op je borst ervaren, druk bovenop het hoofd ervaren en spanning hebben in de nek. Ook kan je onrustig slapen, veel verwerken in de droomsferen, in contact zijn met je tweelingziel in de droomsferen of met een overleden iemand. Rond deze dag kunnen dromen intens beleefd worden en een speciale boodschap hebben, vooral als je na jouw droom kort erna wakker wordt.

Tweelingzielen

Voor tweelingzielen is het een speciale dag door de invloed van het driedubbele getal 1, die het nieuwe Keltische jaar heeft in de datum. Het getal 1 betekent voor tweelingzielen “het afgescheiden voelen van elkaar”. En geeft tevens aan dat zij zich mogen richten op hun persoonlijke ontwikkeling. Doordat de Zon, Mercurius en Mars in het teken Schorpioen staan, gaan zij een nieuw begin maken in het hebben van een dieper contact. Ze kunnen zich bewust worden van de waarde van hun relatie en dat ze elkaar eigenlijk niet kwijt willen. Er kunnen dan ook gesprekken gevoerd worden over de diepliggende angsten en gevoelens, zoals jaloezie of het willen hebben van controle. En helpen ze elkaar om kritisch te kijken naar zichzelf en de oorzaak van hun gedrag. Ze maken een transformatie en spirituele ontwikkeling door, doordat ze zich kwetsbaar gaan opstellen naar elkaar. En de angst gaan loslaten om verlaten, afgewezen of om gekwetst te worden. Wanneer tweelingzielen niet in contact zijn met elkaar, kun je op deze dag bijzondere tekens krijgen over hem of haar. De sluier tussen de geestenwereld en het aardse bestaan is nu namelijk dunner en kun je hierdoor makkelijker in contact komen met een overleden dierbare. Overleden dierbaren kunnen jou tekens geven over het proces met je tweelingziel. Deze tekens kunnen tot jou komen via liedjes, kaarsjes die onverwachts gaan flikkeren, lampen die knipperen, onverklaarbare gebeurtenissen, maar ook door het zien van witte veertjes. En geven deze boodschappen je meer rust.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Terug naar Keltische levens

Op dinsdag 31 oktober, tijdens het Keltische nieuwjaar Samhain, geven wij een online Lichtreis voor eenieder die nog last heeft van negatieve overtuigingen en emotionele blokkades, komende uit vorige levens en met name uit levens tijdens de Keltische periode. De Kelten leefden voornamelijk in West-Europa, Engeland, Ierland en Schotland.

We beginnen met een korte lezing, waarin we verdere informatie met jullie delen, waarna er een ontspanningsoefening met geleide meditatie volgt, die wij begeleiden samen met vele Lichtwezens en persoonlijke gidsen middels een afstandshealing. De healing kan ervoor zorgen dat je makkelijker in deze hogere vibratie komt, emotionele blokkades opgelost kunnen worden en jouw energetisch systeem opgeschoond wordt.

Geleide meditatie
In de meditatie wordt je meegenomen naar een glooiend natuurgebied met een mysterieuze sfeer, waar bij een beekje een fee jou gaat helpen jouw droomwens uit te laten komen. En jij kunt manifesteren zonder beperkt te worden door oude belemmerende overtuigingen en onverwerkte emoties. Ze geeft je een amulet mee om je te beschermen en je vervolgt je pad. Vervolgens kom je bij een oude, heilige boom, waar je van druiden, keltische priesters en wijze mannen, een heling krijgt. En je terug gaat naar traumatische gebeurtenissen uit vorige uit die periode. Je kunt hierbij denken aan het hebben van een bijgeloof, het meemaken van veel onderlinge oorlogen, het gezien worden als heks enz. Tenslotte val je onder de eik in een diepe slaap……….

Afstandshealing
Tijdens de healing wordt er ingewerkt op het 13e chakra, het transmutatiechakra. Deze chakra bevindt zich ver boven het kruinchakra en dient om toegang te krijgen tot jouw ervaringen vanuit vorige levens. En wordt er ingewerkt op jouw derdeoog chakra, om meer inzichten te krijgen over wat er zich heeft afgespeeld in jouw verleden. Hierdoor kunnen er herinneringen en blokkades naar boven komen uit jouw verleden.

Tweelingzielen
Ook kan deze Lichtreis en healing doorwerken op jouw tweelingziel, wanneer hij of zij in jouw leven is. Want zij zijn verbonden van hart tot hart met een gouden koord. En hebben zij vaak samen veel ervaringen opgedaan in eerdere levens. En heb jij jouw tweelingziel nog niet in het aardse leven ontmoet, dan kan je hier op voorbereid worden. Er gaan nl. veel ontmoetingen plaatsvinden in dit jaar, maar ook in de komende jaren. Je kunt hier dromen of tekens over krijgen.

Wij nodigen jou van harte uit om met ons mee te doen met deze helende Lichtreis.

Klik hier voor meer info en om je aan te melden.

kelten lichtreis