Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Engelenpoort 5 mei 2024: Bevrijdingsdag

Engelenpoort1

Leestijd: 6 min.

Op zondag 5 mei wordt er een Engelenpoort geopend, waarbij er hogere energiefrequenties naar de aarde komen om ons bewustzijn te verruimen en een spirituele verandering in gang te zetten. Deze Engelenpoort heeft een bijzondere uitwerking, doordat het ook “Bevrijdingsdag” is. We kunnen ons dan ook losmaken van situaties of relaties die ons niet meer dienen. Verder speelt er zowel de zachte energie van het Pleiaden-energieportaal (16 t/m 24 mei) als de fellere/vurige energie van Mercurius (in Ram), horende bij het getal 5. En kan deze Engelenpoort daarom aanvoelen als een rollercoaster. Ook op tweelingzielen heeft deze Engelenpoort veel invloed. Zij kunnen knopen doorhakken en nieuwe wegen inslaan. Het achter je laten van het oude kan als een bevrijding voelen!

Acentiesymptomen

Door de trillingsverhogingen kun je veel last hebben van ascentiesymptomen. De ascentiesymptomen die je nu kunt ervaren kunnen zijn: hoofdpijn, koorts, migraine, emotionele schommelingen, boosheid, intense dromen hebben, onrustig of heel vast slapen, last hebben van onderrug, vermoeidheid enz. Het is belangrijk gehoor te geven aan de behoefte van je lichaam en voldoende water te drinken in deze periode. Als lichamelijke klachten aanhouden raden we aan een arts te raadplegen. Tevens kunnen ook kinderen en dieren sterk reageren op de trillingsverhogingen en kunnen zij extra onrustig zijn.

Pleiaden

Je kunt op deze dag in het bijzonder de energie van de Lichtwezens van de Pleiaden voelen. Het zevengesternte, de Pleiaden, is een cluster sterren, verbonden met het sterrenbeeld Stier. Deze groep bestaat uit 250 tot 500 sterren, waarvan er maar een aantal met het blote oog te zien is. De Pleiaden waren in de Griekse mythologie zeven zusters, de dochters van Atlas en Pleione, die op een dag veranderde in sterren om te ontkomen aan de jager Orion. De Lichtwezens van de Pleiaden hebben een zachte en creatieve energie. En zijn gevoelig voor kleur, dans en muziek. Maar doordat Mercurius, die nu meer invloed heeft tijdens deze Engelenpoort, in het teken Ram staat, kun je de zachte energie ervaren, afwisselend met de stevige en vurige energie van de Ram. Je kunt hierdoor het gevoel hebben een beetje in een rollercoaster te zitten. En vooral degenen, die een planetaire afkomst hebben van de Pleiaden.

Mercurius heeft een sterke uitwerking

Tijdens deze Engelenpoort, heeft Mercurius, horende bij het getal 5, een sterke uitwerking. Mercurius is de planeet van het denken, communicatie, verkeer en handel. Door de Ram-invloed kan onze energie wat vuriger en daadkrachtiger zijn. Knopen worden doorgehakt en we kunnen meer in actie willen komen om onze dromen te realiseren. Je kunt bijv. je eigen onderneming willen starten, een cursus doen of willen verhuizen. En destructieve situaties achter je willen laten.

Communicatie met Lichtwezens

Door de hogere energiefrequenties, die via onze kruin- en derde oogchakra binnenkomen, kan het ook zijn dat je weet te communiceren met Lichtwezens, Engelen, gidsen en overleden dierbaren. Jouw kruinchakra kan meer openstaan en jouw paranormale gaven kunnen hierdoor flink in ontwikkeling komen. Je kunt ook veel visioenen krijgen of beelden uit vorige levens. En weet je beter een link te leggen tussen gevoelens en gedachten die je nu hebt en de traumatische ervaringen uit vorige levens. Er kunnen door de hogere energiefrequenties dus veel emoties loskomen om getransformeerd te worden en er een innerlijke opschoning plaatsvinden. De kunst is dan ook om niet teveel in je hoofd te zitten, maar de weg naar jouw gevoel te vinden. De Engelen zullen je hierbij helpen.

Opkomen voor jezelf

De energie van deze Engelenpoort zorgt ervoor dat we niet meer over ons heen laten lopen. We willen meer voor onszelf opkomen en onze waarheid uitspreken. En hiermee kan een last van je schouders afvallen. Schuldgevoelens of het idee dat je egoïstisch bezig zou zijn als je voor jezelf kiest, zal meer naar de achtergrond verdwijnen. De Engelen zullen je dan ook helpen om je krachtiger te voelen en beslissingen te maken, waardoor jij meer het leven gaat leiden dat je voor jezelf voor ogen hebt.

Ruimte maken voor nieuwe contacten in je leven

Misschien zit je in situaties waarin je merkt dat het contact met anderen niet altijd lekker loopt. En door het feit dat je steeds gevoeliger wordt, kan het zomaar zijn dat je bepaalde contacten niet meer bij je passen en je deze wilt verbreken. Het gevoel dat je voor jezelf en je eigen geluk wilt kiezen, kan nu sterker zijn dan anders. En je doen beslissen om afstand te nemen van mensen die niet het beste meer met je voor hebben of een concurrentiestrijd met je aan willen gaan. Hiermee zal je ruimte maken voor nieuwe contacten, die rond deze Engelenpoort in je leven kunnen komen. En waarbij je meer enthousiasme en plezier ervaart. Het kan dus heel goed zijn dat je samen met deze nieuwe mensen veel leuke nieuwe dingen gaat ondernemen of gezamenlijke hobby’s zal delen.

Verhuizen naar een nieuwe woon- of werkplek

Rond deze Engelenpoort kan het ook zomaar gebeuren dat je onverwachts gaat verhuizen. Er kunnen conflicten met de huurbaas/woningcoöperatie, huisgenoot of partner ontstaan. En besluit je de knoop door te hakken om op een nieuwe plek een nieuwe start te maken. Deze beslissing zal misschien wat creativiteit van je vragen. Misschien mag je opzoek gaan naar alternatieve woonoplossingen en wil je rustiger en meer in de natuur wonen. Ook op werkgebied kunnen er onverwachts dingen veranderen. En door omstandigheden kun je aan het nadenken worden gezet over wat je nu precies wilt op werkgebied. Je kunt tot de beslissing komen dat (ook) op werkgebied er een verandering mag komen en jij datgene mag gaan doen wat echt jouw passie is! Misschien wil je meer jouw creativiteit kwijt kunnen binnen je werk. Of wil je iets met kleur, inrichting, muziek, dans of jouw paranormale gaven gaan doen. Het kan in eerste instantie lijken alsof je een moeilijke periode door moet, maar de Engelen zullen je helpen om de juiste woon- en werkruimte op jouw pad te sturen.

Boodschappen van de Engelen

De Engelen gaan je rond deze dag dus de nodige ondersteuning geven en zullen dan ook via verschillende wegen ons persoonlijke boodschappen geven. Hun leiding kan dan ook sterk voelbaar zijn. Je kunt veel ingevingen krijgen over jouw toekomst en waar deze precies heen gaat en je kunt intense dromen hebben met een bijzondere betekenis. Of komt jouw boodschap via een ander persoon, een bericht via social media of lees je een artikel waarvan je voelt dat het voor jou geschreven is. Ook kan jouw oog op iets vallen dat voor jou een bijzondere betekenis heeft. Het zien van witte veertjes of dubbele getallen kunnen tekens zijn van de Engelen, dat je op de goede weg zit. Ook houden de Engelen van muziek en kunnen bepaalde liedjes een boodschap zijn. Zij hopen jou via deze weg te kunnen ondersteunen en een hart onder de riem te kunnen steken.

Tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen onder invloed van deze Engelenpoort eerlijk en direct zijn naar elkaar. Vooral wanneer ze zich voor een lange tijd hebben ingehouden om bijv ruzies te voorkomen. Zaken die nog niet uitgesproken waren, kunnen nu het onderwerp van gesprek worden. En dit kan een heel helend effect hebben. Wanneer het uitspreken van hun ware gevoelens een egostrijd oplevert, kan dit er ook voor zorgen dat er een afstand tussen hen ontstaat. Daarnaast kunnen ze contacten willen verbreken met mensen die een wig proberen te drijven tussen hen of negatieve intenties hebben.
Tweelingzielen die geen contact hebben met elkaar kunnen boosheid, geïrriteerdheid en ongeduldige gevoelens opvangen van hun tweelingziel. Of deze gevoelens ervaren wanneer de ander maar niet in actie komt en//of jij je aan het lijntje gehouden voelt. Je kunt dan ook het gevoel hebben dat je niet langer wilt wachten op je tweelingziel en je de beslissing maakt om een nieuwe richting op te gaan.
Verder kan het zijn dat jij of je tweelingziel verder of juist dichterbij elkaar komen te wonen, afhangend van wat het “Hogere Plan” in petto heeft voor jullie. En dit weer veel veranderingen in gang zet. Of dat jullie samen uitstapjes gaan doen of een korte vakantie nemen om verdieping te vinden met elkaar. En door de invloed van Mercurius, kun je ook een bijzonder berichtje ontvangen van hem of haar. Of besluit jij na lange tijd radiostilte, een berichtje te sturen.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Engelenpoort

Wil jij meedoen met onze Lichtreis met geleide meditatie en afstandshealing, om de energiefrequenties van deze Engelenpoort te kunnen integreren, je voor te bereiden op een nieuwe fase van je leven en waarin je mooie boodschappen en helende energie kunt ontvangen van de Engelen? Dan nodigen we je van harte uit om aan deze helende reis mee te doen.

Geleide meditatie
In deze geleide meditatie nemen we je mee naar het zuidwesten van Engeland, waar het Keltische Christendom in de eerste eeuwen na Christus is ontstaan. En ga je op zoek naar een bijzondere krachtplaats, verborgen in de nevelen van de wateren van Engeland, het eiland Avalon. Waar volgens een legende Koning Arthur begraven zou zijn.
Op jouw reis heeft een raaf een boodschap en een getal voor jou over jouw tweelingziel of over jouw situatie, waarin je een transformatie aan het doormaken bent. Waarna hij jou naar een meer brengt en Viviane, de vrouwe van het meer, jou vraagt om een bootje aan te roepen. Dit bootje zal jou naar Avalon brengen. In een grote witte tempel, waar de priesteressen van Avalon met hun genezende energie werken, zal jij de helende energiefrequenties van de Engelen ontvangen. En ga jij afgestemd worden op het “Diamanten Bewustzijn”. Ook ontmoet jij jouw tweelingziel, als hij of zij in jouw leven is .
Tijdens de meditatie kan je tijdelijk even in een andere dimensie komen, zodat je meer openstaat voor informatie uit de Hogere Lichtwerelden.
En de healing kan ook doorwerken op jouw tweelingziel, omdat jullie verbonden zijn met een gouden koord van hart tot hart. Heb jij jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan jij voorbereid worden op een toekomstige ontmoeting.

We nodigen je dan ook van harte uit om mee te doen met deze helende droomreis!

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

lichtreis avalon