Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Chinees Nieuwjaar op 22-01-2023: het jaar van de Konijn

chinees nieuwjaar

Leestijd: 4min.

Op zondag 22 januari begint het Chinees Nieuwjaar: het jaar van het Konijn. In Aziatische landen is het Chinese Nieuwjaar een belangrijke feestdag. Het is een lentefeest en men koopt een week voordat het Chinese Nieuwjaar begint al nieuwe kleren en gaat naar de kapper. Het huis wordt versierd en schoongemaakt. Schulden worden afbetaald. Het Chinees Nieuwjaar is een echt familiefeest, wordt vaak samen gevierd met familie. Op straat zijn grote optochten, met draken- en leeuwendansen. Er wordt veel vuurwerk afgestoken om kwade geesten te verjagen en gaan Chinezen over de hele wereld naar hun tempels om er te bidden. Dit alles om je klaar te maken voor het begin van een nieuw jaar, een nieuwe fase.

Dubbele getallen 23 en 5

Het Chinees Nieuwjaar valt op 22-01-’23. Samen opgeteld komt er 2x het getal 23 in de datum voor, wat samen ook weer het getal 5 vormt. Het getal 2 hoort bij de Maan en ons gevoelsleven. Het getal 3 bij de geluksplaneet Jupiter. En het getal 5 bij Mercurius, planeet van denken, communicatie en handel. En vertellen deze getallen ons dat we een gevoel van veiligheid kunnen vinden in een nieuw huis. En dat er gelukkigere periodes aan gaan komen. We kunnen het gevoel krijgen weer vooruit te komen. Cursussen kun je willen gaan doen. Nieuwe contacten kunnen op je pad komen. En ook reizen maken zal iets zijn waar je veel geluk bij kunt ervaren. Daarnaast kan je plannen gaan uitvoeren om met je bedrijf te gaan groeien en zelfs in het buitenland te gaan vestigen. En wanneer je je intuïtie volgt, kan het zomaar gebeuren dat jouw financiële situatie gaat verbeteren. Je kunt ook op deze dag mooie boodschappen krijgen van de Engelen. Let dus op dromen, tekens of witte veertjes!

Je wilt een nieuwe start maken

Doordat de uitwerking van de Super Nieuwe Maan van de dag ervoor nog sterk voelbaar is, kan je een nieuwe start willen maken. Je wilt oude situaties en relaties, die niet meer bij je passen, achter je laten. Dit zullen vooral situaties en relaties zijn waarin je het gevoel hebt dat je je niet verder kunt ontwikkelen. En contacten willen beëindigen met mensen waarmee je geen gelijkwaardigheid voelt. Nieuwe plannen en ideeën kunnen meer vorm krijgen en je kunt het gevoel hebben dat je weer vooruit komt. Alles kan in een stroomversnelling komen!

Alle planeten lopen weer direct

Alle planeten lopen nu weer direct en kunnen hun werking dus weer volledig doen. Mars, planeet van daadkracht, is op 12 januari weer direct gaan lopen, Mercurius 4 dagen geleden en Uranus gaat dit vandaag doen. Jouw drang naar vernieuwing en het volgen van je eigen unieke weg kan groot zijn. Mogelijk ga je verhuizen of start je een eigen onderneming of komen er nieuwe mensen op jouw pad waarmee je gaat samenwerken. Je kunt je willen inzetten voor een hoger ideaal of voor technologische innovatie. Jouw intuïtie kan sterk zijn en wanneer je hierop durft te vertrouwen, zullen alle deuren open gaan!

Het jaar van het Konijn

Het Konijn is het vierde dier van alle dierenriemdieren. De eigenschappen van het Konijn worden het komende jaar versterkt. Dit is voelbaar voor iedereen, maar met name voor mensen die geboren zijn in het jaar 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999 en 2011. En deze eigenschappen zijn: rustig, gevoelig, eerlijk, beschaafd en vriendelijk. Mensen met Konijn als sterrenbeeld houden van rust en harmonie om hen heen.

De gevoeligheid van het Konijn

Mensen met het Chinese sterrenbeeld Konijn zijn echte gevoelsmensen en reageren instinctief en intuïtief. Daarnaast hebben ze een groot gevoel voor verantwoordelijkheid. En daarom kan ons verantwoordelijkheidsgevoel naar onszelf, anderen, de natuur en dieren versterkt worden dit jaar. Verder zijn ze pietje precies in hun doen en hebben hierbij veel oog voor detail. Ze kunnen snel observeren en in actie komen als dit nodig is. Maar zijn verder rustige mensen die veel rust kunnen uitstralen.

Konijnen zijn erg sociaal

In contacten zijn Konijnen sociaal, laten niet zo snel het achterste van hun tong zien, blijven liever op de achtergrond en gaan confrontaties uit de weg. Ze zijn echte vredestichters en zullen er dan ook alles aan doen om een gevoel van sociale veiligheid te creëren door elkaar te steunen en anderen aansporen om hetzelfde te doen. Het kan dus ook goed zijn dat we meer gaan samenkomen met anderen dit jaar en elkaar ondersteunen op vlakken waar de overheid tekort in schiet.

Luisteren naar onze intuïtie

Zoals gezegd is het Konijn een gevoelig teken, die een sterke verbinding heeft met zijn intuïtie. We kunnen dan ook dit jaar uitgedaagd worden om meer onze intuïtie te volgen en vooral ook om erop te vertrouwen. Keuzes zullen meer gemaakt worden vanuit je gevoel i.p.v. vanuit het hoofd. Grote risico’s kunnen we dan ook willen vermijden en zullen we meer op “safe” spelen. Grote uitgaven doen of grote veranderingen doorvoeren in ons leven zullen we alleen doen wanneer onze intuïtie dat ingeeft.

Tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen het gevoel hebben om een nieuwe start te willen maken. En kan dit jaar een jaar zijn met meer zachtheid en liefde naar zichzelf en de ander. Zij kunnen veel lopen dagdromen over hun samenzijn. En kunnen een romantisch gebaar maken naar de ander. Maar ook nog wel eens moeite hebben met zich volledig open te stellen en dat tweelingzielen niet het achterste van hun tong laten zien. Ze kunnen soms wat kritisch zijn en hierdoor twijfelen over of ze zich 100% moeten geven of niet.
Daarnaast kunnen ze moeite hebben met hoe om te gaan met conflicten die tussen hen ontstaan. Ze willen dan ook liever conflicten vermijden en proberen een harmonie te creëren. Dit kan ook betekenen dat ze soms meer afstand nemen, omdat er anders teveel aantrek- en afstootgedrag ontstaat. En zij te veel emoties en gedachten van elkaar opvangen.

Happy New Year! 

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Chinees Nieuwjaar

Wil jij meedoen met onze online Lichtreis met geleide meditatie en afstandshealing, om de energiefrequenties van het Chinees Nieuwjaar te kunnen integreren, je voor te bereiden op een nieuwe fase van je leven en waarin je mooie boodschappen en helende energie kunt ontvangen van de Lichtwezens?
Dan nodigen we je van harte uit om aan deze helende Lichtreis mee te doen.

Meditatie
In deze meditatie ga je naar het Himalayagebergte in Tibet, waar je een pelgrimstocht wilt maken rondom de heilige berg Kailash. Dit is de berg waar je opkijkt naar de Goden. De Pelgrims in Tibet geloven dat deze trektocht een heilig ritueel is dat veel geluk brengt. Van een Steenarend krijg je een boodschap en een getal. Dit getal kan een tijdsaanduiding zijn voor wanneer er een belangrijke gebeurtenis of verandering gaat plaatsvinden in jouw leven. Vervolgens kom je in een klooster waar een Boeddhistische monnik jou helpt met het stil te staan bij drie belangrijke levenslessen en krijg je van hem een healing.
Wanneer je je pad vervolgt en bij een bergpas komt, mag je samen met jouw tweelingziel een slinger van gebedsvlaggen ophangen, waarbij het belangrijk is dat je dit met de juiste intentie doet. Je mag iets positiefs wensen voor de mensheid en voor de nieuwe fase die je ingaat. Dan besluiten jullie om de pelgrimstocht af te ronden en om samen naar het Manasarovar Meer te gaan, waar heetwaterbronnen zijn, om tot rust te komen en samen tijd door te brengen.
Tijdens de meditatie kan je tijdelijk even in een andere dimensie komen, zodat je meer openstaat voor informatie uit de Hogere Lichtwerelden.

Healing
De healing is gericht op het helen van onverwerkte trauma’s en waarbij jouw dna geactiveerd wordt en jouw paranormale gaven meer tot ontwikkeling kunnen komen. De healing kan ook doorwerken op jouw tweelingziel, omdat jullie verbonden zijn met een gouden koord van hart tot hart. Heb jij jouw tweelingziel nog niet ontmoet, dan kan jij voorbereid worden op een toekomstige ontmoeting. En heeft het Chinees Nieuwjaar een zeer sterke uitwerking op tweelingzielen. Vooral in een moeilijke periode kan deze energie voor verlichting en optimisme zorgen tussen hen. En kan het Chinees Nieuwjaar ook voor hen een nieuw begin betekenen.

We nodigen je dan ook van harte uit om mee te doen met deze helende Lichtreis!
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.