Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Chinees nieuwjaar 10 februari 2024: Wat betekent het jaar van de draak voor jou?

chinees nieuwjaar

Leestijd: 5 min.

Op zaterdag 10 februari begint het Chinees Nieuwjaar: het jaar van de Draak. In Aziatische landen is het Chinese Nieuwjaar een belangrijke feestdag. Het is een lentefeest en men koopt een week voordat het Chinese Nieuwjaar begint al nieuwe kleren en gaat naar de kapper. Het huis wordt versierd en schoongemaakt. Schulden worden afbetaald. Het Chinees Nieuwjaar is een echt familiefeest, wordt vaak samen gevierd met familie. Op straat zijn grote optochten, met draken- en leeuwendansen. Er wordt veel vuurwerk afgestoken om kwade geesten te verjagen en gaan Chinezen over de hele wereld naar hun tempels om er te bidden. Dit alles om je klaar te maken voor het begin van een nieuw jaar, een nieuwe fase.

Je wilt een nieuwe start maken

Doordat de uitwerking van de super nieuwe maan van de dag ervoor nog sterk voelbaar is, kan je een nieuwe start willen maken. Je wilt oude situaties en relaties, die niet meer bij je passen, achter je laten. Dit zullen vooral situaties en relaties zijn waarin je het gevoel hebt dat je je niet verder kunt ontwikkelen. En contacten willen beëindigen met mensen waarmee je geen gelijkwaardigheid voelt. Nieuwe plannen en ideeën kunnen meer vorm krijgen: je komt weer vooruit. Alles kan in een stroomversnelling komen!

Het jaar van de Draak

De Draak is het vijfde dier van alle dierenriemdieren volgens de Chinese kalender. De eigenschappen van de Draak worden het komende jaar versterkt. Dit is voelbaar voor iedereen, maar met name voor mensen die geboren zijn in het jaar 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 en 2012. En deze eigenschappen zijn: trots, enthousiast, onweerstaanbaar, succesvol, krachtig en inspirerend. Als Draak ben je ook erg loyaal naar je familie en vrienden. Mensen, geboren in deze jaren, zijn onder het teken van geluk geboren.

Mythologisch figuur

Als enige mythologische figuur in de Chinese dierenriem, maakt het teken van de Draak bijzonder en staat symbool voor kracht. De Draak bestaat nl. uit verschillende dieren: een adelaar, een vis, een slang en een tijger. En doordat de Draak vuur kan spugen, hebben deze mensen een vurig karakter, maar hebben ook een zachte, liefdevolle kant. Deze mensen zijn doeners en geboren leiders.

Het jaar 2024 en de invloed van de Draak-eigenschappen

Dit jaar gaat volgens de Chinese horoscoop een jaar worden vol groei en expansie, een jaar waarin je vol goede moed veel plannen voor de toekomst gaat maken. Je kunt je hier extra enthousiast over voelen en veel daadkracht ervaren. En kan het zelfs zijn dat je wat meer aan jezelf denkt dan anders. Je hebt er minder behoefte aan om te horen wat anderen van jouw plannen denken en je trekt volledig je eigen plan en de leiding nemen over jouw eigen leven. Aan zelfvertrouwen zal je dit jaar niet tekort hebben. En wanneer dit voorheen wel zo was, kan het zijn dat jouw zelfvertrouwen steeds meer gaat groeien dit jaar.

De Draak en communicatie

De Draak houdt van gezelligheid en mensen om zich heen. En vindt het heerlijk om geadoreerd te worden. En deze energie kan dus sterker voelbaar zijn dit jaar. Je wilt mensen bij elkaar brengen en een goede indruk maken op anderen. In onze communicatie met anderen mogen we echter wel opletten dat we niet te direct en kritisch zijn. We kunnen nogal een vurige manier van communiceren hebben en onze ongezouten mening willen uiten. Zo eerlijk en warmhartig als dat je kan zijn, zo kan je er ook voor kiezen om niet het hele verhaal te vertellen of te liegen om bestwil. En denk je dat, wanneer anderen hier achter komen, je toch wel vergeven zal worden. Echter kunnen er hierdoor wat conflicten ontstaan en kan het zijn dat er mensen uit je leven verdwijnen. Onder invloed van de Draak kan het ook zijn dat je het moeilijk vindt om iemand te vergeven. En word je hierdoor uitgedaagd om je hart te openen en de onderliggende oorzaak hiervan aan te pakken.

De draak en zijn carrière

De Draak is een echte leider en je kunt dan ook meer behoefte voelen om je eigen onderneming te starten of voor een leidinggevende functie te gaan. Je kunt dit jaar extra het gevoel hebben dat je jouw nieuwe ideeën wilt gaan vormgeven. En je kunt het leuk vinden om dit samen met anderen te doen. Veel positieve energie zal dan ook gaan stromen als je hetgeen gaat doen waar jouw Drakenhart sneller van gaat kloppen. En belooft het jaar van de Draak succes, welvaart en overvloed.

De Draak, relaties en tweelingzielen

De Draak houdt van gezelligheid en uitgaan. En voelt zich prettig onder de mensen. Je kunt dan ook meer dan anders jouw extraverte en enthousiaste kant laten zien dit jaar. En merk je dat je iets charismatisch hebt. Je kunt er ook van houden om te flirten of om verleid te worden onder invloed van de vurige en hartstochtelijke energie van de Draak. En wanneer je in een tweelingziel-situatie zit, kan dit voor jaloerse gevoelens zorgen bij jouw tweelingziel. Ook kan het zijn dat je dit jaar een tweelingziel tegen komt en dat je hevig verliefd wordt. En kan dit heel jouw leven beheersen en op zijn kop zetten. Mogelijk ga je helemaal in de ander op en kan je hierdoor wat blind zijn voor eventuele “red flags”. Dit jaar kan je besluiten om een gezin te starten of voor gezinsuitbreiding te gaan met eventueel jouw tweelingziel. En een gezinssituatie creëren waarin jij de leiding neemt en vooral probeert om gezelligheid te creëren. Misschien dat je jouw geliefde of kinderen wilt verrassen en leuke uitdagende dingen gaat ondernemen. Vooral Chinese ouders proberen de geboorte van hun kind in dit jaar te plannen, omdat ze denken dat het kind dan succesvol zal worden.

Happy new year!

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email