Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

Beltane, het Keltische vruchtbaarheidsfeest 30 april 2024

beltane

Leestijd: 4 min.

Op dinsdag 30 april wordt Beltane gevierd, het begin van het Keltische nieuwjaar. Beltane staat voor groei en bevruchting, voor licht en leven. Het is het einde van een donkere periode. Tijdens Beltane, feest van vuur, werd in de Keltische cultuur het begin van de zomer gevierd. Er werden vuren aangelegd en liepen mensen en vee tussen de vuren door om te reinigen van ziekte en zonde. En werd er rondom de meiboom gedanst. Jonge paren trokken de natuur in om de liefde te bedrijven, dit om de vruchtbaarheid van de aarde te stimuleren. De dag van Beltane is een magische dag waarin er wonderlijke dingen kunnen gebeuren, doordat de grens tussen werkelijkheid en de andere wereld vervaagd is.

Mystieke ervaringen

Beltane heeft een vleugje magie over zich en kan je rond deze dag veel mystieke ervaringen hebben, waarin je afgestemd wordt op jouw toekomst en levensmissie en het gevoel hebben een nieuwe start te maken om je droomwensen te realiseren. Jouw intuïtie is heel sterk! Ook kan je het gevoel hebben dat er een nieuwe liefdespartner op je pad komt en kan je hier dromen of tekens over krijgen.

Een nieuwe fase breekt aan: je wilt je losmaken van het oude

Doordat er vernieuwende energie in jouw leven komt kan je je los willen maken van verstikkende situaties, of situaties waarin je je opgesloten voelt en jij je geremd voelt om jezelf te ontplooien, jezelf te zijn en je te uiten. Ook kun je relaties, waarin jij het gevoel hebt dat je misleid wordt door de ander, er onduidelijk gecommuniceerd wordt, je aan het lijntje houdt of verwarring zaait, willen verbreken. Je geduld kan op zijn. En durf je meer voor jezelf te kiezen. Een nieuwe fase zal hiermee aanbreken!

Jouw liefdesleven en tweelingziel centraal

Beltane gaat ook invloed hebben op ons liefdesleven en de relatie met jouw tweelingziel. Je kunt merken dat je een drang hebt naar meer vrijheid, ondanks dat je je erg comfortabel en emotioneel en/of financieel veilig voelt binnen je relatie. Ook kan je je meer bewust worden van waar jouw waarde en normen liggen en je kunt je afvragen of deze wel aansluiten met die van je karmische partner/tweelingziel. Je kunt dan ook een innerlijk conflict ervaren wanneer je met je verstand heel goed weet dat er binnen deze relatie niet voldoende ontwikkelingen plaatsvinden. Maar kunnen angsten om de relatie te verbreken je tegenhouden. Echter kun je in situaties komen waarin je spanningen met je partner/tweelingziel of innerlijke spanningen hoog oplopen en er doorbraken kunnen komen. Je durft meer voor jezelf op te komen en te uiten wat je wel en niet wilt. En kan je knopen doorhakken, waardoor jij jouw eigen weg gaat vinden. Dit kan betekenen dat je de relatie verbreekt of dat jullie beiden een transformatie doormaken, waarin jullie je bewust worden van wat er mag veranderen.

Jezelf leren uitdrukken

Tijdens Beltane kan je meer in contact kunnen komen met je gevoelens en jezelf en anderen beter begrijpen door o.a. dromen of ingevingen die je krijgt. Maar het ook moeilijk vinden om deze gevoelens te uiten. Bang dat je iets gaat voelen of je ergens bewust van wordt, waardoor je overspoelt kunt raken door emoties. D.m.v. dans, het maken van kunst, gedichten, zingen/muziek maken kun je deze angst overwinnen en jezelf meer leren uiten. Je gaat je langzaamaan minder aantrekken wat anderen van je vinden en durft steeds meer jou unieke zelf te zijn.

Creativiteit gaat stromen

Ook is Beltane een perfecte tijd om nieuwe plannen en ideeën vorm te gaan geven. En kun je je extra gemotiveerd voelen om met jouw creativiteit aan de slag te gaan. Dit kan zowel in huis, in je tuin, als met kleding. Of heb je voor je werk unieke plannen bedacht waarvoor je je enthousiast voelt en voor een nieuwe stroom aan inkomen kunnen zorgen.

Happy Beltane!

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email

Lichtreis Terug naar Keltische levens

Op dinsdag 30 april, tijdens het Keltische vruchtbaarheidsfeest Beltane, geven wij een online Lichtreis voor eenieder die nog last heeft van negatieve overtuigingen en emotionele blokkades, komende uit vorige levens en met name uit levens tijdens de Keltische periode. De Kelten leefden voornamelijk in West-Europa, Engeland, Ierland en Schotland.

We beginnen met een korte lezing, waarin we verdere informatie met jullie delen, waarna er een ontspanningsoefening met geleide meditatie volgt, die wij begeleiden samen met vele Lichtwezens en persoonlijke gidsen middels een afstandshealing. De healing kan ervoor zorgen dat je makkelijker in deze hogere vibratie komt, emotionele blokkades opgelost kunnen worden en jouw energetisch systeem opgeschoond wordt.

Geleide meditatie
In de geleide meditatie word je meegenomen naar een glooiend natuurgebied met een mysterieuze sfeer, waar bij een beekje een fee jou gaat helpen jouw droomwens uit te laten komen. En jij kunt manifesteren zonder beperkt te worden door oude belemmerende overtuigingen en onverwerkte emoties. Ze geeft je een amulet mee om je te beschermen en je vervolgt je pad. Vervolgens kom je bij een oude, heilige boom, waar je van druiden, keltische priesters en wijze mannen, een heling krijgt. En je terug gaat naar traumatische gebeurtenissen uit vorige uit die periode. Je kunt hierbij denken aan het hebben van een bijgeloof, het meemaken van veel onderlinge oorlogen, het gezien worden als heks enz. Tenslotte val je onder de eik in een diepe slaap……….

Afstandshealing
Tijdens de healing wordt er ingewerkt op het 13e chakra, het transmutatiechakra. Deze chakra bevindt zich ver boven het kruinchakra en dient om toegang te krijgen tot jouw ervaringen vanuit vorige levens. En wordt er ingewerkt op jouw derde oogchakra, om meer inzichten te krijgen over wat er zich heeft afgespeeld in jouw verleden. Hierdoor kunnen er herinneringen en blokkades naar boven komen uit jouw verleden.

Ook kan deze Lichtreis en healing doorwerken op jouw tweelingziel, wanneer hij of zij in jouw leven is. Want zij zijn verbonden van hart tot hart met een gouden koord. En hebben zij vaak samen veel ervaringen opgedaan in eerdere levens. En heb jij jouw tweelingziel nog niet in het aardse leven ontmoet, dan kan je hier op voorbereid worden. Er gaan nl. veel ontmoetingen plaatsvinden in dit jaar, maar ook in de komende jaren. Je kunt hier dromen of tekens over krijgen.

Wij nodigen jou van harte uit om met ons mee te doen met deze helende Lichtreis.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

keltisch levens