Klik hier om jouw orakelkaart over de liefde te trekken

logo tekst healingcentrum atlantis

5 planeten op een rij 17 juni 2023

planeetstanden

Leestijd: 4 min.

In de nachten rond 17 juni vindt er voor de vierde en tevens laatste keer dit jaar een grote planetaire uitlijning plaats met maar liefs vijf planeten Mercurius, Uranus, Jupiter, Neptunus en Saturnus. Zij vormen één lijn aan de nachtelijke hemel. De eerstvolgende keer gebeurt dit pas in 2040. Wanneer planeten vanaf de aarde gezien op één lijn staan, kan ons leven een andere wending krijgen. Op welk gebied van jouw leven deze wending plaatsvindt heeft te maken met de uitwerking van de planeten. Deze uitlijning is een bijzondere gebeurtenis waarbij de uitwerking van deze planeten versterkt voelbaar is en dit dan ook aanvoelen als een emotionele rollercoaster. Hierdoor kunnen jouw behoeften duidelijker worden en mag je je plannen herzien.

Saturnus heeft een sterke uitwerking

Doordat Saturnus op deze dag retrograde gaat lopen, zal deze planeet de sterkste invloed hebben in deze planetaire uitlijning. Saturnus geeft de vorm, structuur en vaderfiguur aan in jouw leven. En kan je in deze periode stil willen staan bij jouw carrière en welke rol jouw ouders hebben gespeeld in jouw jeugd en mogelijk nu nog invloed heeft. Je kunt je afvragen of je op werkgebied een andere richting op wilt en je leven anders wilt gaan vormgeven. Het is goed mogelijk dat je je wilt inzetten voor een goed doel en jouw spirituele kant wilt gaan ontwikkelen.

Saturnus leert je belangrijke levenslessen

Ook mag je door de invloed van Saturnus retrograde even stilstaan bij welke levenslessen je nog te leren hebt. Je kunt nog willen werken aan faalangst of minderwaardigheidsgevoelens. Het kan zijn dat deze blokkades ontstaan zijn in het verleden en dat je je bijv. eenzaam hebt gevoeld in je jeugd en weinig steun hebt ervaren vanuit jouw ouders. Ook oud verdriet kan nog in de weg staan. En kunnen verslavingen of chronische ziektes jouw beperken in jouw mogelijkheden om verder te groeien. Deze blokkades kunnen een invloed hebben op jouw rol als ouder of op werkgebied.

Ouderschap

Je kunt dus ook rond deze periode stilstaan bij het ouderschap. Wanneer je ouder wilt worden van een kind, kan je een tijdsdruk ervaren. Jouw leeftijd kan meespelen of wil je meer ruimte maken voor de mogelijkheid om het ouderschap te combineren met werk.

Bouw van huizen wordt afgeremd

Bij Saturnus horen ook wetten en regels en kan de bouw van huizen afgeremd worden door de vervuiling van lucht, water en grond. Of heb jij last van energie van anderen, doordat jij gevoeliger bent geworden. En wil je daarom verhuizen naar het buitenland.

De invloed van Mercurius

Zo kan Mercurius, planeet van communicatie, denken, verkeer en handel, ervoor zorgen dat je meer humor en luchtigheid in je relatie en in het contact met vrienden of collega’s kan brengen. En dit kan niet alleen positief uitwerken op liefdesgebied, maar ook op zakelijk gebied. Je weet met jouw charme en creativiteit anderen te overtuigen om aan boord te stappen en jouw plannen vorm te gaan geven.

Door Uranus vinden er onverwachte wendingen plaats

Uranus kan ervoor zorgen dat er onverwachte wendingen plaatsvinden in jouw woonsituatie en op financieel gebied. Zo kun je een baan vinden of voor jezelf creëren, waarmee je een beter en stabiel inkomen kan genereren. Maar ook kan Uranus jou stimuleren om te beginnen als wandelcoach, muziek en zang te gebruiken binnen de therapie die je aanbiedt of wil je dieren inzetten als ondersteuning van jouw therapie. Je kunt dus jouw unieke stijl en weg vinden hierin. Daarnaast kunnen er alternatieve oplossingen komen voor woonproblemen en kun je zelfs besluiten om naar het buitenland te verhuizen, waar je bijv. met vastgoed bezig kunt zijn of het creëren van alternatieve woonplekken.

Jupiter zorgt voor overvloed

Jupiter kan er vervolgens voor zorgen dat er een betere geldstroom opgang komt. Je maakt dan ook weloverwogen keuzes als het gaat om geld en materiële zaken. Je kunt waardevolle dingen verkopen of manieren vinden om met geld meer geld te maken en in overvloed te leven. Ook kun je manieren vinden om zelf biologische/ecologische groenten en fruit te verbouwen die rijk aan voedingstoffen zijn. En wat jou geld kan besparen.

Neptunus stimuleert je om jouw intuïtie te volgen

Neptunus stimuleert onze creatieve en spirituele ontwikkeling. Je wordt door deze dromerige planeet uitgedaagd om je intuïtie te volgen en daarop te vertrouwen. En daar kun je nu wat extra moeite mee hebben als het gaat over jouw werksituatie. Je mag uit je comfortzone komen en meer op de voorgrond gaan staan en jouw kennis en informatie naar buiten brengen middels lezingen, vlogs, webinars enz. Je kunt ten slotte niet eeuwig in een fantasiewereld zitten. Jouw dromen en ideeën mogen ook gerealiseerd worden. Onzekerheid en minderwaardigheidsgevoelens kunnen vervolgens naar boven komen, maar weet je daar ook doorheen te gaan om een groei te maken in je ontwikkeling.

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Deel hier dit artikel met je vrienden
Facebook
WhatsApp
Email